Mennyire lehetünk közeli kapcsolatban Istennel?
Ez 37,14
És adom az én lelkemet belétek, hogy megéledjetek, és leteszlek titeket a ti földetekre, és megtudjátok, hogy én, az Úr, szóltam és megcselekedtem, ezt mondja az Úr Isten.
Jn 16,7
De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok.
Egy és ugyan az szellemről beszél (Szent Lélek)az ószöv(1-es hsz.) és az Ujszövben(2 hsz.)
"Közeledjetek az Istenhez és közeledni fog hozzátok"
"Aki győz az ülni fog velem az én királyi székemben, amiképpen én is győztem és ültem az Atyámmal az Ő királyi székében"
Isten valamikor nagyon régen a Földön lakott, de az emberek nem hagyták nyugodtan, minden ügyes bajos dolgaikkal őt zaklatták, akkor megkérte a bölcseket hogy tegyenek valamit, mert már nagyon belefáradt a sok zaklatásba. Az egyik bölcs azt javasolta, hogy költözzön egy lakatlan szigetre, ott nem zavarja senki. Dehogy nem – válaszolt Isten – jönnek majd a felderítő expedíciók, aztán vége a nyugalomnak. Sokféle tanácsot adtak a bölcsek, volt aki azt ajánlotta hogy menjen a Mont Everesztre, oda nem megy fel senki. – Dehogy nem válaszolt Isten, hamarosan jön Tenzin és Hilary, már készülődnek, de van egy jobb ötletem: bele bújok az emberbe ott nem zavar senki. –
Isten azóta ott lakik az emberben de ott nem keresi senki.
Isten, sátán nem létezik. Az embereket "ráncigálják" ezzel az idők kezdetétől.
Két csoportokban vagyunk: Isteni hit és sátánizmus. Be vagyunk skatulyázva.
Mennyire? Amennyire csak akarunk!:)
Nem olvastam el a Bibliát mert nem tudott lekötni,pedig imádtam olvasni! Jártam templomba,de egy idő után nem éreztem igaznak! Nem tudtam hiszek-e vagy se! Azután rámtalált egy könyv--szó szerint! Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel c.könyve! Nem tudom és nem is érdekel,hogy az író tartozik-e valamelyik egyházhoz vagy vallási közösséghez,de ez a könyv alapozta meg a hitem!
Csak megemlítettem,nem kell keresni,mert ez a könyv megtalálja az embert amikor felkészült rá! Nem előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!