Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! Elmagyaráznátok nekem,...

Hívők! Elmagyaráznátok nekem, h most h van ez az egész?

Figyelt kérdés

Tehát most mi a különbség egy zsidó, egy keresztény, egy jehova meg a többi között?

Én római katolikus vagyok, de ezt se értem, h miért van még mellette református meg görög, miért nem egy van és kész.

Másrészt a Biblia ugyan úgy megáll mindegyiknél vagy sem?

2014. máj. 5. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia

Mi a különbség?

Mielőtt válaszolnák, szeretném elmondani, hogy Jehova Tanúinak nincs saját Bibliájuk, ugyan is amikor még nem volt az újvilág fordítású Biblia mi is a Károli bibliát használtuk, és ugyan azt mondtuk, amit most.

Nem különbségnek nevezném, bár más kifejezést magam sem találtam.

Ugyan is valamikor Jehovának a Zsidók voltak a választott népe, és ha Jézust a szövetség követét nem ölték volna meg, ma nekik lenne a kiváltságuk Tanítani a nemzeteket Jehova útjaira. S belőlük választotta volna ki Jézus a 144.000 felkent társörököseit, mint új teremtést.

A kereszténység, bár elfogadja a biblia minden részét, viszont a hitehagyás után pogány szokásokkal fertőzték meg a biblia tiszta tanítását, és át értelmezték Jézus Jehova és Isten szent szellemének értelmezését, amiből egy lényegű három személyű Istent csináltak, amiből Jézus emelik ki a halála miatt mint legfőbb Istenséget akit az Atya támasztott fel,

Jézus nem tanított ilyet, sőt mindig is elismerte az Atyához való alárendeltség viszonyát, de ezt nem veszik figyelembe.

A vallási megosztottságot az emberek idézték elő, egyénekre lebontani, kinek mi tetszik mi a "kényelmes" csak "keresztény" legyen.

Csak hogy ez passzív keresztényeket hozott létre, akik mára csak névlegesen keresztények

Jehova Tanúi az írások alapos kutatásába és tanulmányozásába kezdtek és ide jutottak Jézus támogatásával.

2014. máj. 5. 22:07
 12/14 anonim válasza:
Eddig nem eltel keresztenyket?:)
2014. máj. 6. 20:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jehova Tanúi az írások alapos kutatásába és tanulmányozásába kezdtek és ide jutottak Jézus támogatásával."

Nem Jehova tanúi kezdték el a munkát hanem egy Biblia kutató csoport erős adventista kötödéssel. Mondhatni belőlük váltak ki. Csak egy szűk réteg kutatja a Bibliát és határozza meg a tanításokat. Napjainkban ezt azok az emberek teszik akiket a Vezető Testület kifejezéssel illetnek.

Hogy mi a bizonyíték arra hogy mind ez Jézus támogatásával történt az egy másik kérdés.

2014. máj. 6. 21:19
 14/14 A kérdező kommentje:
Kössz a válaszokat!
2014. máj. 6. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!