Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádám és Éva ugyanúgy néztek...

Ádám és Éva ugyanúgy néztek ki, mint a mai ember?

Figyelt kérdés

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl

3:21 És csinála az Úr Isten

Ádámnak és az ő feleségének

bőr ruhákat, és felöltözteté őket.

2014. máj. 7. 07:47
1 2 3 4
 21/35 mustafa33 ***** válasza:
Volt egy lényeges különbség. Nem volt köldökük.
2014. máj. 8. 04:12
 22/35 anonim ***** válasza:

Aztat magyarázzad el nekem, hogy ha a bőrszín tud mutálódni, akkor egy láb nem tud? Nem láttál még genetikai hibával született embert? Vagy van egy korlát, aminél magasabb rangú mutációk nincsenek? És azt sehány generációval nem lehet átlépni?

[link]

2014. máj. 8. 08:08
 23/35 anonim ***** válasza:

#22 sajnos ezeket nem értem, és nem is érdekel, üdv.ne bánts #20

A létszemléletem szerint- tehát nem tudományosan analizálva, mert nem vagyok tudós-, a létszemléletem szerint minden egyes ember - Isten gyermeke- egy külön species. Nem egymásból alakul, és főleg nem alacsonyabbrendű formációkból.

Azok, amelyeket említettem és kiváltképp az anyanyelv bizonyíték. Ha egy csecsemőt pl a nyócker Kálvária térről(egészségesen született,és igen cigányra gondoltam) elvisznek egy japán főúri családhoz és ott nevelkedik : pont úgy fog beszélni japánul, mint aki ott született- viszavezetve a X.sz.ig az előkelő őseit.

És a beszéden keresztül tanul gondolkodni is.

Ezek tehát genetikától teljesen független

SZABAD ERŐK

szerint alakulnak. A szocializáció mérhetetlen és óriási felelősségére bízva. És ez nagyon fontos, nem a lábforma és bőrszín.

2014. máj. 8. 19:22
 24/35 A kérdező kommentje:
Nem a bőrszínre értettem a kérdésem, ezért másoltam be a fenti igét. Sajnálattal látom, hogy egyesek nem tudnak szöveget értelmezni.
2014. máj. 9. 10:00
 25/35 A kérdező kommentje:
14-es: már évekkel ezelőtt kiderült, hogy nem léteztek neandervölgyiek. Akkor miért hozod fel? Tulajdonképpen az egész ősember mítoszra nincs egy bizonyíték sem, így nem értem a példád.
2014. máj. 9. 10:02
 26/35 A kérdező kommentje:

Péter: a zsidók elvetik a szellemi lényünket, így még szép, hogy a bőrt állatbőrben fordítják, miközben a jelentése bőr.

Ha akkor kapták meg a bőrruhát, akkor addig szellemtestben voltak. Ez nekik sem és nektek sem kedvező információ, mert egyikőtök sem fogadja el a halál utáni menny, illetve pokol helyet. Nálatok ott van még a vegetarianizmus is, hisz ellen white azt tanította, hogy az édenben is magokon éltek. Viszont ha szellemtestben éltek magokon, viszont a börruha megkapása után már szükség volt állati fehérjére, akkor ez a tanítás is ugrott.

Teljes mértékben megértem, hogy foggal körömmel ragaszkodsz ahhoz, ami alátámasztani segíti látszólag a tanítást, amit képviselsz. Ugyanakkor több sebből vérzik.

2014. máj. 9. 10:12
 27/35 anonim ***** válasza:

"minden egyes ember - Isten gyermeke- egy külön species. Nem egymásból alakul, és főleg nem alacsonyabbrendű formációkból."

Az a baj, hogy ez nem igaz.

"kiváltképp az anyanyelv bizonyíték. Ha egy csecsemőt pl a nyócker Kálvária térről(egészségesen született,és igen cigányra gondoltam) elvisznek egy japán főúri családhoz és ott nevelkedik : pont úgy fog beszélni japánul, mint aki ott született"

Tudod, hogy ez mitől van?

Azért, mert jelenleg egyetlen emberi faj létezik. Az a pár 10000 év, amióta az egyes népcsoportok különváltak, nem volt elegendő arra, hogy lényeges különbségek alakuljanak ki köztük.

Amúgy, ha ez szerinted nem így működik - megmondanád, hogy néger szülők gyereke miért lesz néger, a fehéreké meg fehér? A többi örökölhető jellemzőről nem is beszélve.

2014. máj. 9. 11:28
 28/35 anonim ***** válasza:

"már évekkel ezelőtt kiderült, hogy nem léteztek neandervölgyiek"

Kérdező, te teljesen hülye vagy?

Ott vannak a leletek. Azokon kiválóan lehet látni a különbségeket - ráadásul ott van a DNS, ami egyértelműen megmondja, hogy ők nem a mi fajunk.

Még az is követhető, hogy kb. mikor vált szét a fejlődés - ill. az is, hogy utána volt átkereszteződés, és kaptunk tőlük néhány gént.

A tényekkel akarsz vitatkozni?

Bár itt, a vallás kategóriában... az ész nem feltétel, az igaz.

2014. máj. 9. 11:31
 29/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Bizonyára mindenki téved, és az egész teremtéstörténet egy misztikus jelképes beszéd...

Hát tudod, nem más mint a Szentírás cáfolja amit írsz, és nem más mint Jézus Krisztus beszél a valós Ádámról és Éváról...de te tudod, a misztika nagy vonzerő a gyenge képességű emberek számára... :-)

Üdv. Péter

2014. máj. 9. 15:15
 30/35 mustafa33 ***** válasza:
A lényeges különbségek pedig mégis léteznek. Vagy egyes gyógyszereken a figyelmeztetés, hogy fekete bőrszinű fajhoz tartozó embereknek nem adható, vajon csak azért van odaírva, mert a gyártó sajnálja tőlük?
2014. máj. 9. 22:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!