Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon milyen lehetett abban a...

Vajon milyen lehetett abban a korban élni, amikor Jézus élt?

Figyelt kérdés

Vajon jó lehetett, vagy rossz? Mert akkor nagyon erős lehetett az a vágy, hogy Isten akarata szerint éljünk.

Hívő emberektől kérdezném elsősorban!

2014. máj. 14. 12:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Azért elég erős ténynek kijelenteni, hogy Jézus nem létezett. Van erre esetleg valami bizonyítékod is, vagy csak a bigott ateizmus?
2014. máj. 14. 19:51
 12/20 Sowilo ***** válasza:
0%

Rendkívül távol áll tőlem az ateizmus, de még az agnoszticizmus is.

A bibliai Jézus nyilvánvalóan egy fiktív karakter, a történetét különböző pogány vallások mitológiáiból ollózták össze, főként a perzsa Mithraizmust vették alapul. Elkezdhetném most részletesebben is levezetni, de sajnos hajnali két óra van, ha valakit érdekel majd jelzi.

Erős kijelentés, hogy nem létezett? Hát, szerintem sokkal meredekebb dolog tényként kezelni egy bebizonyítatlan dolgot. Hinni lehet benne.

2014. máj. 15. 02:11
 13/20 anonim ***** válasza:

Jaj mert az, eridus lepra igaz, mi?

No kedves kérdező! Neked nem kell csalòdni. Amit elképzelsz egy kis csoporton belül is létezhet, még a kaki közepén is.

2014. máj. 15. 03:10
 14/20 A kérdező kommentje:
Sowilo: Engem érdekelne az az összeollózás, hogy ez alatt mit értesz?
2014. máj. 15. 09:08
 15/20 anonim ***** válasza:
34%
én nem tartozom egyik keresztény felekezethez sem de mégsem tartom kizártnak hogy ne létezett volna Jézus! viszont nem a szó szoros értelmében mint Isten fia, csak mint ember, egy próféta lehetett Ő. és kérdező, valamennyire igaz a te gondolatod is, mert azalatt a 33 év alatt sok embert meggyőzött maga körül, no nem ám csodákkal, hanem olyan jó beszélő és meggyőző képessége lehetett, így próbálta terjeszteni a kereszténységet
2014. máj. 15. 10:16
 16/20 Sowilo ***** válasza:
20%

Eridus lepra? Nem vagyok leprás, Eriduban sem jártam még soha, és nem valószínű hogy elmegyek Irakba. Mi értelme van ennek? Hogy jön ide Eridu? A kommented többi része is értelmezhetetlen, nem foglalkozok ezzel ha nem gond.

Jézus anyja szűz volt, december 25-én született(téli napforduló, az összes pogány vallásban fontos ünnep), születését egy csillag jelezte. Megfeszítették, három nap után feltámadt. 12 tanítványa volt. Egy folyóban "keresztelték meg". Ezek csak a legalapvetőbb események, de máris ráillik ezeknek a nagy része(gyakran egésze) egy adag pogány istenre. Hirtelen most az említett Mithra, Attis, Krishna, Ozirisz, Hórusz jut az eszembe. Aztán ott vannak az apróbb dolgok, mint a víz borrá változtatása, amit Dionüszosztól vettek, ott van a vízen járás, amit Buddha és Ozirisz is tudott(többek között). Mennyit írjak még? Az én véleményem, hogy Jézus karakterét valószínűleg a zsidók találták ki, a miértjeit nem írom le, mert még kitiltanak antiszemitizmus miatt. De elképzelhető, hogy a rómaiak találták ki, és hozták létre a kereszténységet politikai célokból. Semmivel sem kevésbé helytálló ez a vélemény, mint az, hogy Jézus létezett.

De feltehetjük hogy Jézus létezett, mivel a nemlétezésére sem tudok tárgyi bizonyítékot. Ebben az esetben annyit tudunk, hogy Jézusnak hívták, valamikor született valakiktől, volt valamennyi tanítványa, akiknek tanított valamit, ezt pedig ők terjesztették, miután valamilyen módon valahány évesen meghalt. De mivel kortárs író nem ír Jézusról, az első írásos feljegyzés a második században készült el. A tanításait is jóval később írták le. Addig mind szájhagyomány útján terjedt, és valószínű, hogy a mai formájuknak kevés köze van az eredeti tanításhoz. A mai bibliában szereplő Jézus ha létezett, kicsi az esély rá, hogy azonos az eredetivel.

2014. máj. 15. 17:10
 17/20 Sowilo ***** válasza:
0%
Gondoltam. Lepontozás az lett, cáfolat pedig nem.
2014. máj. 16. 14:59
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Nem szokásom lepontozni a válaszolókat, csak akkor szoktam pontozni, ha tetszik, ha nem , akkor nem pontozom le! Ezt mindig ki is hangsúlyozom! Nem én voltam.
2014. máj. 16. 15:19
 19/20 KZitus ***** válasza:
49%

Szervusz

Láthatod a válaszokból, mennyi sokféle szemszögből látják azt az időt, kort az emberek.:)

Ha valaki Krisztust Isten fiának ismeri el, annak egészen más a véleménye is. Képzeld el, haa beszélgethettél volna vele! Ő azt mondta aki őt látta, látta az Istent is, mert tökéletesen visszatükrözte Isten MINDEN tulajdonságát. Kedvességét, bölcsessségét, jóságát, írgalmát, együttérzését, megbocsátását, szelídségét...

Biztosan felüdítő lehetett a társasága. És a tanítása....!

De mégsem azt mondta Krisztus, hogy boldog az, aki láthatta őt, vagy beszélhetett vele, hiszen állandóan figyelmeztette a követőit, hogy űldözni, börtönbezárni és megölni fogják őket. És ez így is bolt nemcsak amikor Ő élt, de főleg miután meghalt.

Vajon boldogok lehettek azok, akik Krisztus idejében éltek?

azt mondta:

"Mikor pedig ezeket mondta, egy asszony a sokaságból felemelte hangját, és így szólt hozzá: „Boldog az a méh, amely hordozott téged, és azok az emlők, amelyeket szoptál!” Ő azonban ezt mondta: „Nem, hanem inkább azok boldogok, akik hallják az Isten szavát, és megtartják!”Luk.11:27,28

2014. máj. 30. 10:46
 20/20 Sowilo ***** válasza:

KZitus

Végül is ebből a szempontból senkinek nem lehetett jó akkoriban. Egy ideig a keresztényeket üldözték mert előre látták, hogy mi lesz akkor, ha ez a vallás(akkor még szekta) megerősödik. Igazuk is volt, mert később a keresztények irtottak ki komplett nemzettségeket, romboltak le pogány templomokat, és égettek el egész könyvtárakat, pl. az Alexandriát.

2014. máj. 30. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!