Van mennyország de nincs pokol, igaz?
A mennyországba se megy mindenki hanem csak pár felkent azaz 144000,így van?
De mi történik az árulóval? Mi történik a többivel akik a Sátán uralma alatt vannak? Mi történik a gyilkosokkal,a pedofilokkal és a gonosz emberekkel?
Kapnak egy jól megérdemelt pihenést,igaz?
Mondjátok el nekem,hogy ki az aki ki találta ezt a hazugságot?
A Biblia elég nagy hangsúlyú fektet a pokol létezésével kapcsolatban.
Jézus nem véletlenül mondja több esetben is,hogy "JAJ NEKTEK..." nem hiszem,hogy ilyenkor alvásra gondolt...meg amikor azt mondja,hogy "LESZ OTT FOGCSIKORGATÁS..."ez se úgy tűnik,hogy alvásra utalna. Vagy igen?
Ki találta azt ki,hogy nincs pokol?
Az első keresztények hittek a pokol létezésében?
Kedves Kérdező.
"mindenkit elpusztít aki nem Jehova Tanúja"
Ezt te írtad, Ilyet mi nem mondtunk. Hogy ki fog megmentésben részesülni azt a Teremtő hivatott eldönteni.
A Máté 24:13-as versében az van írva, olvasd el kérlek:
"aki mindvégig kitart az részesül megmentésben"
Mindazon által hogy valaki Jehova Tanúja az semmire sem biztosíték, mert Armageddonig "eleshet" és akkor nem marad életben hiába hívták így.
A többi felvetésed pedig a Bibliában igazolja azt, hogy Istent soha nem a számok érdekelték, hanem az engedelmesség.
Noé a családjával 8-an voltak, a többiek elpusztultak
A pusztában az engedetlen Zsidók közül hiába választott nép volt, meghaltak azok akik lázadtak és nem engedelmeskedtek.
A Jeruzsálemi pusztulásnál 1 millió Zsidó halt meg a keresztények kis csoportja maradt életben, aki a hegyekbe menekültek Jézus utasítása szerint.
A Többiek akik esetleg életben maradtak rabszolgaságban haltak meg, vagy az oroszlánok vermében lelték halálukat vagy valamilyen gladiátori "sport"-ban
S a jelenések könyve is azt írja összhangban Jézus szavaival, hogy nagyon Kevesen fognak életben maradni.
A Föld nagy részén élők elpusztulnak.
Miért?
Mert amikor felismerik, hogy Jézus itt van még akkor is támadást indítanának ellene és a népe ellen, ahelyett hogy alázatosan elismernék az uralmát
(Cselekedetek 4:25, 26) . . .? 26 A föld királyai fölkerekednek, és az uralkodók egybegyűlnek Jehova ellen, és az ő felkentje ellen.«
S azt tudjuk, hogy Isten felkentje az Jézus
(Jelenések 19:19) 19 És láttam, hogy a vadállat, a föld királyai és a seregeik egybegyűltek, hogy háborút viseljenek a lovon ülő ellen és az ő serege ellen.
A lovon ülő itt szintén Jézust szemlélteti.
(Jelenések 19:20, 21) . . .. 21 A többieket pedig a lovon ülő hosszú kardjával ölték meg, mely a szájából jött ki. És minden madár jóllakott a húsukból.
(Jelenések 19:18) 18 hogy egyétek a királyok húsát és a katonai parancsnokok húsát, az erősek húsát meg a lovak húsát és a rajtuk ülőkét, és mindenkinek húsát, szabadokét, és rabszolgákét is, kicsikét és nagyokét.”
Ebből a versből jól láthatod, hogy itt nem foglalkozik azzal ki az aki elpusztul, mert kicsiktől kezdve a nagy uralkodókig mindenki meghal akit Jézus nem talált méltónak az életben maradásra,
Mivel Jézus királyi jelenléte nem a földről van ezért úgy támadnak Jézus ellen, hogy valójában a földön élő szolgáit támadják meg, hogy ezzel is bosszantsák Őt , De ezúttal bele fog avatkozni, és az angyali seregével véget vet ezeknek a gonoszságoknak.
Többet nem engedi hogy a követőit bántsák, úgy ahogy régen engedte.
S ezt nem Jehova tanúi találták ki magad is elolvashatod a saját Bibliádból ezeket a verseket.
Katy Weaver
Hogyan kerülhetnének a mennybe azok akik nem tartoznak az Atya által kiválasztott, társuralkodókhoz.
Mert hát ahogy Jézus mondta, nem Ő dönti el, hogy ki fog oda tartozni hanem az Atyja.
(Máté 20:23) . . .de a jobb, illetve bal kezemhez való leülést nem az én dolgom megadni, hanem azokat illeti az, akiknek elkészítette az én Atyám.”
ennél fogva nem mindent Jézus fog eldönteni bár a királyságot megkapta.
hogy azokkal az emberekkel mi lesz akik embereket juttattak halálra nem tudjuk, és nem is a dolgunk ezt megítélni, bár az emberi igazság érzett "bosszúért" kiált
Jézus sem ítélte el, vagy fenyegette meg a gyilkosait, pedig megtehette volna. Inkább azt tanította mindenkinek hogy bocsássunk meg az ellenünk vétkezőknek, és imádkozzunk üldözőinkért, mert az ima szerint úgy lesz megbocsátva nekünk is ahogy mi megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.
Arra gondolni kell, hogy nem mindenki ismeri a biblia igazságait, és ezért tudatlanul tesz olyat, amire úgy gondolja, hogy helyes,
erről is ír a szent írás.
Nekünk keresztényeknek más feladatunk van, nem találgatni bűnt elkövető emberek sorsát.
Mert ha egy bűnös megtér, akkor az angyalok is és Isten is örül, akkor Én mi jogon ítélek mást....
Isten mindenkinek ad esélyt, bár nem végestelen véges ideig. Egyszer bezárul a kör.
Katy Weaver
Nincs pokol igaz!?
Mond meg nekem kedves Katy Weawer,hogy ha nincs pokol mi történik azzal a "személyjel"aki Isten helyébe akarta tudni önmagát?
Akarod,hogy számoljunk vissza egy kicsit?
Nagyjából 6000 éve el indított valamit ami végig kísérte az emberiség "sorsát"ami miből áll?
Könnyek,szenvedés,fájdalom,háborúk,gyilkosságok és halál...
És erre az a valaki mit kap a végén? Egy ki nem érdemelt "jó éjszakát" igaz?
Az a sok kegyetlen nem nevezhető embernek hanem inkább szörnyeknek,mit kapnak? Egy szép álmokat és ezzel le van tudva minden,igaz?
Szerinted ez lenne Isten igazsága?
A Biblia érthetően leírja,hogy a pokol egy hely és nem egy állapot,ne áltasd magad mert csak saját magadat hazudtolod meg.
A Pokol létezik kérdező!
Igen POKOL van. De sajnos azok akik oda kerülnek, azoknak már örökkön örökké szenvedniük kell. :( Talán bennem nincs elég szeretet, hogy ilyen nyíltan ebszélek róla, mert Jézusnak a szíve fáj a sok-sok elveszett lélek miatt. Engem pedig kimondhatatlanul bosszant hogy azt mondjátok nincs pokol, amikor jól tudom hogy van! Ezt nem hagyhatom annyiban.. aztán ha a pokolba kerültök jajveszékeltek, de akkor már mind1.. MOST KELL ÉSZHEZ TÉRNI!
Jehova tanúi pedig szektaság szelleme által tanítanak, ők nem az igaz Isten üzenetét hirdetik. Mert ugye írja a Biblia hogy a Sátán lop és csal. A sátán előszeretettel lopja Isten szavát, és turmixolja össze úgy, hogy másoakt megtévesszen! Borzasztó, borzasztó mi folyik a világban!
Köszönöm a válaszokat!
Igen én is azt mondom,hogy a pokol létezik és jaj annak aki oda kerül.
De mint ahogy írja az utolsó válaszoló is "MOST KELL ÉSZHEZ TÉRNI"!!! és én is azt mondom,hogy MOST KELL ÉSZHEZ TÉRNI AMÍG NEM KÉSŐ!
Isten nem alkuszik és nem változtatja meg szavát.
Szerintem aki a pokolra való az oda is fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!