Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rod Stewart Sailing című...

Rod Stewart Sailing című száma Istenhez szól?

Figyelt kérdés

Én úgy értelmezem, hogy közel akar kerülni Istenhez, de ez nagyon nehéz, és egyébként is sokat szenved, meg már abban sem biztos, hogy Isten figyel rá (--> 3. vsz. "Can you hear me?").

Jól értelmezem?

https://www.youtube.com/watch?v=2n9fFTH917M

2016. jún. 23. 16:29
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, ezt a linket akartam https://www.youtube.com/watch?v=c0UHhHybrWQ
2016. jún. 23. 16:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ilyen értelmezést adni a dalnak. Most hogy a szerző is valóban így értelmezte, az már kérdés :)
2016. jún. 23. 16:33
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért szólna hozzá. A hívő számára Isten rendszerint nem valaki olyan, akihez fizikailag kell eljutni. A dal inkább a honvágyról, a szeretett ember hiányáról szól.

Persze ha a távolságot metaforikusan fogjuk fel, szólhat Istenhez is a dal.

2016. jún. 23. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:

"A hívő számára Isten rendszerint nem valaki olyan, akihez fizikailag kell eljutni."

Dehogynem, ez az a bizonyos "színről-színre látás", ami a halál után következhet be. De semmi nem utal a dalban ara, hogy ne értelmezhessük ezt akár így is.

Mellesleg azért nem árt tudni azt sem, hogy a keleti kereszténység tanítása szerint ez az Isten-közeli állapot már a földi életünkben is megvalósulhat.

2016. jún. 23. 16:51
 5/13 anonim ***** válasza:

"Dehogynem, ez az a bizonyos "színről-színre látás", ami a halál után következhet be."

- Szóval a színről-színre látás azt jelenti, hogy hajózni meg repülni kell Istenhez? Ezzel az értelmezéssel még nem találkoztam...

2016. jún. 23. 16:54
 6/13 A kérdező kommentje:

A vitorlázás és a repülés lehet metaforikus is. Legalábbis én ezeket költői képekként értelmeztem, és nem szó szerint.

Meg a végén az "Oh, Lord, to be near you, to be free" is arra utal, hogy a vers szólhat Istenhez. De akár az is lehet, hogy az "Oh, Lord" egy önmagában álló röpke felkiáltás, "fohász", ennyi szól Istenhez, a "to be near you, to be free" pedig egy szeretett személyhez.

2016. jún. 23. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:

2-essel értek egyet.

Ki ,hogy értelmezi. Akár I-tenhez is szólhat.

Egyébként Rod Stewart valami fantasztikus énekes.

Nekem ez a kedvencem tőle:

https://www.youtube.com/watch?v=76x2pVGsaME

Üdv!

2016. jún. 23. 17:03
 8/13 A kérdező kommentje:
#7 Én is szeretem a What a wonderful worldöt, de ez nem az ő száma. Az eredetit Louis Amsttrong adta elő. Nem is tudtam eddig, hogy Rod Stewart is feldolgozta.
2016. jún. 23. 17:06
 9/13 anonim ***** válasza:

Tudom.

Am Louis Amstrong-ot is bírom. ;)

Mostanábba nem tudom miért ,de leginkább jazz és a blues kőt le. :DDD

2016. jún. 23. 17:31
 10/13 anonim ***** válasza:

# 5

"Szóval a színről-színre látás azt jelenti, hogy hajózni meg repülni kell Istenhez? Ezzel az értelmezéssel még nem találkoztam.."

Ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy nem találkoztál vele. Irodalmat, művészettörténetet csak tanultál valamikor. A hajózás is és a repülés is nagyon gyakori keresztény metafórák.

[link]

2016. jún. 23. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!