Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek rosszat tettem...

Szerintetek rosszat tettem vagy teszek (elsősorban Jehova Tanú Testvéreknek szól a kérdésem)?

Figyelt kérdés

Azzal szeretném kezdeni, hogy én még új vagyok itt pár napja regisztráltam az oldalon.

A kérdésem első sorban Testvéreknek szól, ugyanis Jehova Tanúja vagyok, de minden jó szándékú és segítőkész ember válaszát szívesen fogadom.

Akkor megfogalmaznám a kérdésem.

22 éves fiú vagyok és valami olyasmit tettem amire nem vagyok büszke!

Az egész történet a munkahelyemen kezdődött. Többen vannak még velem egykorúak és sokat szoktunk beszélgetni általában mindenről és vannak olyan dolgok amelyekhez én nem igazán tudok véleményt mondani mert egyszerűen nem vagyok tájékozódott.

Én még a szüleimmel élek, természetesen mindent megteszek, hogy se Jehova se a testvérek és se a szüleim ne szégyenkezzenek miattam, de most valami olyant tettem ami ha kiderülne szerintem elég nagy galibát okozna. Szóval otthon nem igazán tudok böngészni a világhálón mert a szüleim elég szigorúan veszik ezt és csak olyan oldalakat kereshetek fel amelyekkel ők is egyetértenek. Ameddig nem dolgoztam nem is érdekelt igazából se a youtube és se más hasonló oldalak, de most, hogy dolgozom és a munkatársaim beszélgetnek dolgokról, ez megváltozott. Ezt elmondtam az egyik nagyon jó barátomnak aki nem Jehova Tanúja és megszületett egy olyan ötlet amiről még hallani sem akartam, de aztán egyre jobban megtetszett mert nem láttam semmi rosszat benne. Mivel a fizetésemet a szüleim nem veszik el tőlem, amellett, hogy támogatom a Királyság munkáját kigyűjtöttem magamnak egy okostelefon árát amiről most is írok. Mikor megvolt a pénz, a barátom megvette nekem az ő nevére kártyástól együtt, így most márvan lehetőségem titokban én is tájékozódtabb lenni és hozzá tudok szólni olyan témákhoz amelyekről eddig csak hallgattam. De sajnos ez nagyon bánt,imáimban kértem Jehovát, hogy segítsen áttenni magam ezen de egyre jobban úgy érzem, hogy nagyon nagy bajt okoztam, mert nemcsak hazudok hanem azért is mert talán ezzel a tettemmel elárulom Istent.

Hogy miért írtam ki a kérdést nyilvánosan és miért nem beszélgetek egy testvérrel prívátban ha már nem szeretnék vénekhez fordulni. Hát azért mert nagyon szégyelem magam elsősorban direkt megszólítani egy testvért, mrt tényleg nagyon szégyenlem magam , és úgy döntöttem, hogy kiírom nyilvános kérdésbe mert így nem annyira kellemetlen. A gyakorikerdesek.hu oldalról egy testvértől hallottam félfüllel a Királyság teremben és így én is regisztráltam.

Ha jól belegondolok,tettemért én lehet, hogy kiközösítést érdemlek.

Nagyon megkérek minden kivűl állót, hogy ne próbáljatok meggyőzni, hogy rossz helyen vagyok, és hasonlókról mert ez úgysem fog a hitemből ki zakkantani és Jehovától eltávolítani. Én ezen a tettemen kívül hű vagyok Jehovához minden téren és az is maradok még akkor is esetleg ki leszek közösítve!

Tehát csak olyanok írjanak akik nem "megmenteni" akarnak Jehovától!

Szóval kedeves testvérek és jó szándékú emberek, mit tegyek, hogy kiigazítsam magam és, de úgy, hogy ne okozzak fájdalmat szüleimnek?

Köszönöm a segítséget!

2016. jún. 23. 21:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es és kedves Ákos válaszolók!

Igen én is gondoltam arra, hogy oda ajándékozom a telefonomat és ezzel jót is teszek valakinek ugyanis nem egy olcsó telefon és gondolom, hogy valaki nagyon örülne neki. Nincs is ezzel semmi gond mert megteném minden további nélkul, csakhogy azon kivül, hogy jót tettem valakivel ugyan olyan hazugnak érezném magam.

Kedves Ákos nem szoktam olyan oldalakat felkeresni amelyeket te is megemlítettél, megtöténik néha,hogy akaratom ellenére olyan oldalt nyit meg amit én nem kértem és azt látok amit nem szeretnék,de onnan rögtön ki is lépek vagy egysteruen kikapcsolom a telefont és ujra indítom. Egyébként meg nem sok időm van böngészni általában este szoktam mert akkor már a szobámban vagyok egyedűl és már nem kell tartanom senkitől. Napközben meg ilyenkor de ilyenkor sem sokat mert asztán mennem kel. Szóval azt a kis időmet amit "lopok" inkább hasznosan használom ki és nem keresek fel olyan oldalakat amelyekkel el szomorithatom Jehovát.

Köszönöm, hogy próbáltok segízeni!

2016. jún. 24. 13:42
 12/17 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es!

Nem. Én azt olvastam, hogy imádkoztál, nem azt, hogy megbeszélted vele, hogy hozzá fordultál. Az, hogy mit érzel, az egy dolog, Isten nagyon is céltudatos, ha valami nem jó, azt kőkeményen a tudtodra adja és nem hagy kételyben.

Viszont a sátán érzések útján terel félre.

Szerinted az ima nem egy beszélgeés Istennel? És ha Jehova közölni akar valamit valakivel nem az ember érzései által teszi meg? Jehova beszélt Mózessel, Jákóbbal de még Józsefnek is álmai által érintkezett vele, vagy ott van például Jeremiás aki úgy szintén. Ki vagyok én akkor, hogy ezekhez az Isten embereihez hasonlíthatnám magam? Jehova ma már nem szól senkihez, úgyhogy én inkább hagyatkozom arra amit érzek, mert ha sátán lenne a dologban akkor biztos örülne annak amit tettem és továbbra is olyan érzésekell látna amelyek inkáb a bűnbe kergetnének. De én nem ezt érzek, hanem szomoruságot.

2016. jún. 24. 15:40
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves 28% Testvér/testvérnő!

Szervusz!

Elöször is nagyon szépen köszönöm, hogy írtál és nem botránkoztattalak meg!

Tudom,hogy a folyoiratainkban rengeteg segitséget találok és találtam is más helyzetekben, sokszor nagyon sokszor segítettek, hogy tul tegyem magam fiatalkoru vágyaimnak. De erröl vagy hasonló esetekről nem igazán találtam semmit de ez az en hibám mert talán nem is akartam találni, csak úgy tettem.

Nagyon értékelem, hogy írtál és ha meg szidtál volna se fájt volna mert tudom, hogy igazad van.

A szüleimröl annyit, hogy nagyon jó emberek és nagyon szeretnek, egyedüli gyerek vagyok és eddig nem igazán volt panaszuk rám. Nem magamat féltem ha megérted mit akarok kifejteni hanek őket mert ha elmondom attól félek, hogy beteges édesanyámnak nem igazán fog ez használni. De mindenképpen meg teszem, úgy döntöttem, hogy apummal beszélem meg egyszer és talán ha Jehova is akarja akkor megoldódik ez a gondom és mindenki boldog lesz. Ők azért mert elmondtam, én meg azért mert letettem ezt a terhet.

Esetleg privátban zavarhatlak?

2016. jún. 24. 16:02
 14/17 szp72 ***** válasza:
100%

Egy 22 éves fiúnak a szülei ellenőrzik, hogy mit néz az interneten? Nem vehet a saját pénzén amit akar? Nem tájékozódhat ahogy akar?

Attól fél, hogy kiderül s nem attól hogy megtette?

Nem vagy te egy kicsit infantilis? A szüleid és a felekezeted nem infantilizál egy csöppet?

2016. jún. 25. 13:19
 15/17 anonim ***** válasza:

"Szerinted az ima nem egy beszélgeés Istennel?

Nem. Az ima az ima, az közbenjárás. A beszélgetés, pedig beszélgetés.

"És ha Jehova közölni akar valamit valakivel nem az ember érzései által teszi meg?"

Nem. Azt a sátán teszi.

"Jehova beszélt Mózessel,"

Beszélt vele, ahogy Ábrahámmal is személyesen, de hagyjuk ezt a jehovázást, mert borzasztóan megbotránkoztató, ahogy egy 15. században kitalált névvel illeted Istent (ez a neve: Isten). Őt JHVH megnevezéssel illették az Ószövetségben és ennek jelentése MINDENHATÓ!

"Jákóbbal de még Józsefnek is álmai által érintkezett vele, vagy ott van például Jeremiás aki úgy szintén."

Álmukban, de nem érzések által. Veled álmodban érintkezett már, vagy az őrtorony szerint ez mára megszűnt? Tudom mit tanít...

"Ki vagyok én akkor, hogy ezekhez az Isten embereihez hasonlíthatnám magam?"

Ki szerint ki vagy? Isten szerint, vagy az őrtorony szerint? Isten szerint a szeme fénye és a gyermeke. Az őrtorony szerint csak egy szolga.

"Jehova ma már nem szól senkihez,"

Totális hazugság.

"úgyhogy én inkább hagyatkozom arra amit érzek, mert ha sátán lenne a dologban akkor biztos örülne annak amit tettem és továbbra is olyan érzésekell látna amelyek inkáb a bűnbe kergetnének."

Ez sem igaz, a sátán a vádló, az állandó vádlás és összezavarás nagymestere. Mint az őrtorony, aminek állandóan változik a tanítása, míg Isten állandó.

"De én nem ezt érzek, hanem szomoruságot."

Krisztusban békesség van. Így lehet tudni, hogy te nem vagy ő benne.

2016. jún. 26. 08:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Előre is elnézésedet kérem, mert olyan témákat is érinteni fogok kedves kérdező, amit megtíltottál, és lehet rosszúl is fog esni. De kérlek értsd meg, másképp ez nem fog menni! Szóval, az első lépés, a Biblia azt tanítja, hogy: "Ti, gyermekek, fogadjatok szót szüleiteknek mindenben, mert ez kedves az Úrnak" (Kolossé levél 3:20) vagy "Tiszteld apád és anyád!" (2 Mózes 20:12) és "Ti, Gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek az Úrban, mert ez a helyes. Tiszteld apádat és anyádat - ez az első parancsolat igérettel -, hogy jól legyen dolgod és hosszú életű légy a földön." (Effézusi levél 6:1-3) Én azt javaslom, teljesen a te érdekeidet nézve, hogy a szüleidnek mindenképpen mond el, mert a Biblia is így tanítja. Istennek légy kedves és NE az embereknek! A gyülekezetről pedig ugyan ezt tudnám javasolni, HA ennyire szorongató illetve, ennyire nem mersz beszélni ilyen pitiáner dolgokról nekik. Megjegyzem, az első válaszoló volt igazán helyes, mivel ezt legeslegelösszőr Istennel beszéld meg, és tőle várj segítséget ne pedig más emberektől, mert az nem visz téged előre! Remélem tudtam valamennyire segíteni. Olvasd a Bibliát és bármilyen kérdésed is van arra a segítséget megtalálod Istennél és a Bibliában is az Ő szavában is! :)
2016. jún. 27. 21:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Hogy mégérthetőbb legyen a gyülekezettel való rész. A javaslatom az, hogy hagyd ott. Ki emelném, hogy nem más érdekeit nézem, csak kizárólag a tiedet. Istenhez menj minden bajoddal, bánatoddal (Zsidókhoz írt levél 4:16). Ha az a gyülekezet, ami ennyire "be skatujáz", illetve tényleg érzed, hogy ez a nagyon kis dolog ennyire naggyá vált, akkor hagyd ott! Mert nem a megfelelő tanítást adj át neked akkor maga gyülekezet, ha félsz tőlük még kérdezni is. :) Jézus kifizetett érted mindent, nem kell félned már attól, hogy mi lesz, hisz jézus is megmondta: "Ne aggódalmaskodjatok!" (Máté evangéliuma 6:34)
2016. jún. 27. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!