Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ellenzi a keresztény...

Miért ellenzi a keresztény egyház a rock / metál zenét?

Figyelt kérdés

2016. júl. 4. 15:30
1 2 3
 11/25 TR75 ***** válasza:
37%

De azért még egyszer: nem általános tiltás, tehát konkrétan egyházi tiltás, hanem vannak ilyen nézetek is.

Az valóban nem igaz, hogy az "egyház ellenzi", de vannak, akik szerint nem helyes.

2016. júl. 4. 17:35
 12/25 A kérdező kommentje:
Az imént említettem hogy hol hallottam
2016. júl. 4. 17:43
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"de a szülei nem engedik mert a hitük tiltja állítólag."

Ez oké - de ez nem "az egyház".

2016. júl. 4. 18:13
 14/25 anonim ***** válasza:
72%

"egy rajongójuk aki nagyon szeretne eljönni a koncertjükre,de a szülei nem engedik mert a hitük tiltja állítólag."

Gondolom, jehovások - az meg nem keresztény felekezet

2016. júl. 4. 18:25
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

nem is ellenzi :D

eleve több egyház van ,de ha mondjuk egybe vesszük a hagyományos, sé nagy egyházakat pl katolikus, református, evangélikus, stb akkor egyikről sem mondható el hogy ellenezné

vagon keresztény rockert ismerek

2016. júl. 4. 18:29
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

"Az imént említettem hogy hol hallottam"

Igen említetted, de akkor nem az egyház tiltja, hanem a szülők. A vallási fanatikusok meg néha már képesek önálló dogmákat felállítani, főleg ha az neki személy szerint nem tetszik, így legalább van mire ráfogni, hogy az csak is a sátántól lehet.

Így ésszerűbb lett volna úgy feltenned a kérdést, hogy a keresztények miért ellenzik a rock/metál zenét.

2016. júl. 4. 19:25
 17/25 anonim ***** válasza:
2016. júl. 5. 06:35
 18/25 Tom Benko ***** válasza:
100%

Nem ellenzi. Van pár begyöpösödött, tipikusan a kis szekták valamelyikébe tartozó véglény, akiket az elégít ki, hogy beleszólhatnak mások életébe, de általuk megítélni a keresztényeket erősen hajaz a rasszizmusra.

Amúgy pedig egyik oldalról ismerek olyan lelkészt, aki Maident hallgat, másik oldalról pedig se szeri, se száma a keresztény zenészeknek. Talán a legekletánsabb példa a Slayer énekese, aki egyrészt római katolikus, másrészt olyan szövegeket ad elő, mint "God hates us all".

2016. júl. 5. 09:48
 19/25 anonim ***** válasza:

Szerintem elég általános ez a rock/metál zenét ellenző, illetve ezeket tiltólistára helyező attitűd, a szellemi megkötözöttségekkel, ördögi bajokkal speciálisan foglalkozó irodalmakban; felekezetektől függetlenül (tehát pl. ilyen témájú katolikus és protestáns/neoprotestáns értekezésekben is említést tesznek a rock/metál zene hallgatásáról, mint lehetséges problémaforrásról).

Hasonló példa a különféle szexuális gyakorlatok (úgy mint pl. az orális szex) alkalmazása, illetve az ezektől való tartózkodás kérdése keresztényként. Amiben úgyszintén pl. a katolikus egyház nem fogalmaz meg különlegesen semmilyen ajánlást/ellenajánlást, ugyanakkor a fentebbi irodalmakban vannak erre való utalások, ellenjavallatok és figyelmeztetések.

2016. júl. 5. 11:32
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem jehovák,római katolikusok. Ezért csodálkoztam én is. Azt mondták a sátántól ered a rockzene.
2016. júl. 5. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!