Egy misén (római katolikus) mik azok az interakciós részek amik vannak, és mikor melyik következik?
Szerintem ne érezd rosszul magad, csak csináld azt, amit a többiek, pár alkalom után megtanulod, mikor mit kell csinálni.
De egyébként linkelek neked egy "menetrendet".
Egyébként is javasolt egy imakönyv, az előbb említett Hozsanna az énekesebb változat (énekekhez kotta). Vagy a Szent vagy Uram, ami imádságosabb változat, benne sok, a Hozsannában nem lévő imával.
Mind a kettő tartalmazza a szentmise részeit, de kis eltérések akár községeként is lehetnek. Kövesd a többieket, pár alkalom után belejössz :)
Nem tudom, miért írják egyesek, hogy pár alkalom után belejössz, mert a pár alkalmon már nyilván rég túl vagy, és még mindig nem megy, ezért kérdezed.
Szerintem így normális, hiszen elég hosszú az egész, meg nem csak a szövegre kell figyelni, hanem közben történnek más dolgok is, jövés-menés, stb., ráadásul vannak különleges vasárnapok, variálások (pl. mire épp kezdenél majd belejönni egy részbe, egyszercsak soron kívül megkeresztelnek valakit a mise keretében, amitől kicsit borul a menetrend :) ), úgyhogy nyugi, menni fog, de türelem, mert egyáltalán nem csak pár alkalom kell hozzá. Persze az, aki belenőtt, könnyen beszél. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!