Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Ha egy nyugati fehér ember jön vissza a halálból, azt mondja látta Jézust, ha egy kínai jön vissza a halálból, azt mondja látta Buddhát?

Rendkívül érdekes mikor nézem hogy a nyugati ember, egy kórházi műtét után, esetleg leáll a szíve, majd vissza jön a halálból, mit látott, esetleg Jézust, de mi van akkor ha erről egy kínai-t, vagy szimplán egy távol-keletit kérdezünk meg? Ők mit látnak ilyen helyzetben? Vagy csak az elveszített rokonainkat látjuk, mert erről is hallani, hogy amikor meghalunk ők vesznek minket körül. (beszámolók alapján). Papám mielőtt még nem halt meg, csak már halálába volt a daganata miatt, ő is ilyesmiről beszélt, látta halála előtt pár nappal a felmenőit álmában, sőt olyan rokonait is látta, akit még nem is látott élőben, mert annyira távoli. Úgy gondolom hogy itt lenne az ideje, megkérdezni egy kínait, hogy ő mit lát mikor vissza jön a halálból. És megtudnánk mindent. Vajon származáshoz/vallásához kötött hogy ki hova kerül halála után vagy mit lát, (bár mondjuk egy elkeverített származású amerikai is más tészta). Valaki tud erről beszámolót a kínaiak terén, akik műtét után vissza jöttek a halálból, egy szívleállás következtében?

 2018. dec. 30. 20:42  Privát üzenet  

A válaszok

Nyilván Buddhát látja ha nem ismeri pl Jézust v ha nem keresztény.

A lényeg az h amit tisztázni kell h mindenki ugyanazokra a túl világi helyekre kerül. Pl ha egy kínai buddhista a halálból visszatérve azt mondja h látta a Nirvánát v ha egy keresztény azt mondja látta a Mennyet akkor egy és ugyan arról a dologról beszélnek csak a saját szavaikkal így tudják megfogalmazniA válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2018. dec. 30. 21:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem gondolom, hogy akit klinikai halálból visszahoznak, az akár a mennybe, akár más túlvilági helyre nyerhetett volna betekintést.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont 2018. dec. 30. 23:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Az élet nevű játék egy rendkívül intenzív megtapasztalás, főleg az, amikor véget ér. A "lélek", vagyis a játékos, komolyan a hatása alá kerül és halála után problémákat okozhat ez a fajta kötődés, ezért mindenki személyre szabott "detoxikáló" folyamatban részesül, hogy ne sérüljenek és könnyebb legyen a visszaállás a következő játék előtt.


Ezért van az, hogy az életüknek/hitviláguknak megfelelő élményeket szereznek ilyenkor, még akkor is, ha "csak" halálközeli állapot áll be. Ezek az élmények a személynek szólnak, illetve a környezetének.A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 2018. dec. 31. 09:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Buddha utolsó életében megvilágosodott, ami azt jelenti, hogy lelke sem a pokol-világokban, sem a földi (anyagi) világban, sem az isten-világokban nem reinkarnálódott. Márpedig aki halála előtt nem világosodik meg, az halála után csak ezen világok valamelyikébe kerülhet. Ennélfogva Buddhával nem megvilágosodott ember a halála után sem találkozhat. Ezt minden buddhista tudja, így egy kínai nem fogja ilyen butasággal égetni magát, miután visszajött egy rövid halál-élményből. Arról nem is szólva, hogy a buddhizmus szerint jó ideig a valódi halálunk után is ún. bardo állapotban (egyfajta szellemként) itt maradnak a lelkeink a Földön, mielőtt egy másik világba repülnénk. A halálból visszatérő buddhista kínai tehát várhatóan ilyen szellem-létről számolhat csak be, különben a hitének mondana ellent.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont 2019. jan. 2. 20:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szaja nevű felhasználó válasza:

Kedves kéredző.


Én sokat foglalkoztam ezzel a dologgal, és kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy akik ezt megélik, átélik azok valóban találkoznak korábban meghalt rokonokkal.

Valamint a gyerekek, mindig Jézussal találkoznak, ahogy a keresztény hívő is.

Ám akik Jézus nélküli hitben kerülnek a klinikai halál állapotába, azok általában "Fénylénnyel" találkoznak, azaz nem ismerik fel a "Fénylényben" Jézust ill. Jézus nem nyilatkoztatja ki magát Jézusként. Kb. úgy mint amikor Saulnak (később Pál) jelent meg nagy fényességben a Damaskusba vezető úton, és Pál megkérdezte Ki vagy uram?


Cse.l9;

3.És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből:

4.És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?

5.És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.

Csel.22;

6.Lőn pedig, hogy a mint menék és közelgeték Damaskushoz, déltájban nagy hirtelenséggel az égből nagy világosság sugárzott körül engem.

7.És leesém a földre, és hallék szót, mely monda nékem: Saul, Saul, mit kergetsz engem?

8.Én pedig felelék: Kicsoda vagy, Uram? És monda nékem: Én vagyok a názáreti Jézus, a kit te kergetsz.A válaszíró 43%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont 2019. jan. 3. 12:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Bevándorló vagyok ha Magyarországon élek és tanulok? Nálatok volt ilyen történet, és mi? Egy két ember ritkán piszkál, mert Szerbiából származok. Beszéd problémás vagyok, és ha...
Jézus Krisztust miért fehér embernek ábrázolják, amikor köztudottan zsidó volt?
Az Európában? Magyarországon? Olvasható őrtorony kiadványok rajzaiban miért van több Ázsiai és Afrikai származású ember mint fehér Európai?
Vannak itt Rastafari vallást gyakorló emberek? Fehér ember lehet Rastafari?
Honnan származik a szólás: "Az ember színe fehér" Valaki azt mondta, hogy a Bibliából? De hiába kerestem - mindenféle módon, kulcsszavakkal, összeállításban, szinonimával és...
A néger keresztények szerint Jézus fekete vagy fehér ember volt? És a muszlim négerek szerint Allah néger volt?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!