Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Márk 12:41-44. -mondandóját hogyan lehet megvallósítani a gyülekezeti, a mindennapi életben, hogyan tudtaok erőtökön felül is adakozni?


  jan. 6. 08:56  Privát üzenet  

A válaszok

Simán.

Csak belehalsz.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont jan. 6. 09:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Fejből nem tudom, hogy mi áll a Márk evangéliumának 12 fejezetében a 41-44 versekben. Ha idézed, akkor lehet tudok segíteni.

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/4Időpont jan. 6. 10:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Isten nem kívánja, hogy éhezzél, és ezért mindened add így oda. Isten nem ésszerűtlen.

Az özvegy asszony tette azért volt Jézusnak figyelem felkeltő, mert az Asszony ezzel azt mutatta, hogy teljesen Istenre bízta magát, bizott abban, hogy a Teremtő nem hagyja magára.


Az i. sz. első században két veréb egy assariont ért (45 percnyi munka bére), öt verebet pedig kétszer ennyiért lehetett megvásárolni

Annak a szűkölködő özvegynek a templomi adománya, akire Jézus felfigyelt, még ennél is kevesebb volt, csupán két lepton (1 kvadráns), vagyis a napi bér 1/64 része.

ő nem a feleslegéből adott, hanem bedobta „mindazt, amije volt, egész megélhetését”

Jézus Krisztus az özvegy ajándékát többre becsülte, mint mindazokét, akik többet adományoztak, de „a fölöslegükből”.

A beszámoló szerint az özvegynek ’két kis pénzérméje’ volt, tehát megtehette volna, hogy csak az egyiket dobja be a perselybe, a másikat pedig megtartja magának.

Isten szemében azonban felbecsülhetetlen értékű volt! Ezt jelenti, , nem azt, hogy mindenki tegye próbára Istent, hát ha kenyeret varázsol az asztalára.A válaszíró 20%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont jan. 6. 20:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A Márk 12:41-44, hasonlóan a 2Kor 8:3-hoz nem egy parancsolat, csak egy buzdító példa, amit mások tettek. Nekem az a meggyőződésem, hogy az anyagi adakozás lelkiismereti kérdés, és Isten számára fontos, hogy ne külső kényszer legyen, hanem önként, hálából, és szívesen csinálja az ember. "A jókedvű adakozót kedveli az Isten." Ha kényszerből teszed, előbb-utóbb nagy kísértésed lehet, hogy büszke legyél arra, mennyit ettél, vagy úgy érzed, Isten igazságtalanul kihasznált téged, és ez nagyon káros lehet a hitedre.


Istennek nincs semmire szüksége senkitől, "hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet, és mindent" (ApCsel 8:17-25). Mégis, amit visszaadunk abból neki, amit ő adott, olyan célokra, amelyeket ő támogat, és amelyekben ő leginkább az örömét leli, azt ő az iránta való szeretetnek érzékeli, ugyanúgy, ahogy mi szeretetnek érzékeljük, ha kapunk valakitől valamit, amit meg is tarthatott volna magának.


Tehát ítéletet ne mondjon senki az embertársára, és saját magára sem, ha nem "erején felül" adakozik. Amúgy ebben az adakozás dologban akár addig is el lehetne menni, hogy valaki a saját életét is feláldozza Istenért, ami a legnagyobb szeretet iránta. De kinek van ekkora hite Istenben?

Akármi is van, Isten kifejezi a nagyra becsülését olyanoknak, akik súlyos áldozatot hoznak érte, mint pl. az említett szegény özvegyasszony tette. Mert nem az a mértéke az Isten iránti szeretetnek, milyen sokat ad az ember neki, hanem hogy milyen kevés, amennyit megtart magának.


üdv

StefánA válaszíró 50%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/4Időpont jan. 6. 21:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Amikor döntéseket hoztok a mindennapi életben, mennyire veszitek figyelembe Isten törvényeit, alapelveit?
Jézus felül írta a 10 parancsolatot vagy sem? Az új parancsolat a 10 helyett vagy azok mellé jött?
A muszlimok mivel bírálják felül Jézust?
Éva hogy ha nem távolodott volna el mindennapi sétálásukor Ádámtól aki mindannyian örökké élhetnénk?
Van itt olyan, aki nem egy mindennapi valláshoz tartozik?
Ha Isten mindenható és mindentudó, akkor hogyan lehet, hogy Ő csak jó, és nincs meg benne a gonosz? A teljességhez nem tartozik a rossz is? A mindenben a rossz is benne van, a...

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!