Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Gondolati téren mekkora bűnnek számit?

Sziasztok!

Közel egy hónapja irtam ki egy kérdést a pornóról.

Azért irok most mégis vallásos témában mert egy hasonló dolgot szeretnék kérdezni és ez félig vallásos félig pszichés dolog..


BÁRKI IRHAT! FIGYELEM +18 (ha nem múltál el 18 ne olvasd el)

Kimondottan vallásos emberektől várnám a választ!


Az utóbbi időben pszichés téren nem vagyok jól.(Járok pszichológushoz)


Nagyon fura gondolataim vannak mostanában eléggé bizarr és beteg! de ti tudnátok rajtam "segiteni" esetleg...

20 vagyok.

Közel 8 éve nézek femdom pornót (mazohista pornó) amint egy nő(domina) veri illetve kinozza a férfit valamivel...

(közel 3 éve tértem meg és már rengetegszer megfogadtam hogy nem nézek ilyet de nem tudom abbahagyni, de úgyéreztem Isten megbocsát mert ez egyfajta beteg ösztönöm amit nem birok uralni).


Tehát a kérdésem:

Mivan ha Isten azt mondja: "Rendben nem engem szolgálsz hanem egy férfi verő nőt(egy dominát) ezáltal megvonom tőled az Atyai kezem, kivagy szolgáltatva minden veszedelemnek, és ez a fantáziád nő(domina) ez fogja az életed uralni."

Ez a gondolat motoszkál az agyamban és tiszta ideg vagyok ettől...Mivan ha elhagy Isten és ez a fantázia lesz a végzetem?

Segitségeteket kérem, választ, vagy akármilyen megjegyzést legyen az pozitiv illetve negativ!Keress kérdéseket hasonló témákban: Isten, Biblia, ember, bűn, tízparancsolat, 6. parancsolat, pornó, femdom pornó

  ápr. 15. 15:45  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Isten nem hagy el, a Biblia azt írja, hogy messzire veti el tőlünk a bűneinket és nem emlékezik meg róla, abban az esetben ha megbánod és nem gyakorlod többé. Isten nem kér többet tőlünk annál, mint amit megtudunk tenni. Tőled azt kéri, hogy hagyd abba az ilyen dolgok nézegetését. Tudja, hogy képes vagy rá, és ha őszintén kéred, segít neked. Nem helyes a mögé húzódni, hogy ez egy betegség. Lehet, hogy az, de legyőzhető, az Ő segítségével legyőzheted.

A válasz 53%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/15Időpont ápr. 15. 15:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Egyrészt, Isten nem hagy el. Viszont abban jól gondolkozol, hogy ez bűn. A bűn, pedig eltaszít Istentől.

Amúgy igen pornó. Én is 20-as férfi vagyok, és egyedülálló, én is bűnbe esek ilyen téren. De nem kell ehhez pornó. Főleg nem femdom pornó. Itt tényleg lelki bajok állhatnak a háttérben. 8 éve nézel ilyet? Ahol nők férfiakat vernek? Ez nem egészséges, erkölcsös férfi gondolkodás, itt nem a túlzott szexuális érzelem van a háttérben, ami akár bármelyik férfinél előtörhet néha, hzanem ez már betegség. Lelki vagy érzelmi mániákus függőség.

Lehet jön egykét ateista, és elkezdi mondani, hogy ezzel nincs baj, fogadd el magad, de én azt mondom, próbáld meg abbahagyni, mert Isten szemében egyértelmű bűn. Ha nem bírsz a testeddel, az nem baj, hagyatkozz a fantáziádra.A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/15Időpont ápr. 15. 16:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Isten nem hagy el, ebben csak megerősíteni tudom az előttem szólókat :-) Ha úgy érzed, hogy elhagyott, akkor igazából te hagytad el őt. Ne ijedj meg, mert visszavár. De tényleg. Ötvenedszerre is. Ötvenezredszerre is. Szóval ezen a téren nem kell aggódnod. Nem vonja meg tőled az atyai kezét, ez hülyeség, ilyen nincs.


De nem fogja uralni az életed, hiszen szabad akaratot adott. Te dönthetsz úgy, hogy követed az útmutatását - vagy úgy, hogy nem követed. Ez életed minden részére vonatkozik, a fantáziádra is.


Az, hogy dolgozol az ügyön, nagyon jó és nagyon fontos. Az is, hogy jársz pszichológushoz. Arra figyelj, hogy ne csak a bűnt próbáld elkerülni, hanem a rávezető alkalmat is, ha eddig nem tetted volna. A másik, ami nagyon fontos, hogy nem csak a bűnök irányából vizsgáld a keresztény életed, hanem abból a szemszögből is, hogy elegendő jót cselekedtél-e.


Ha nem csinálsz soha semmit, csak azért, hogy elkerüld a bűnre vezető alkalomra vezető alkalomra vezető alkalmat is, akkor könnyen abba a hibába eshetsz, hogy egyúttal a jótetteket is elkerülöd (a jól ismert "aki nem dolgozik, az nem hibázik" módszere). Sajnos az egyház gyakran csak az előbbi szempontot hangsúlyozza, pedig - ha ehhez a nézőponthoz ragaszkodunk - a jótett elmulasztása ugyanúgy bűn. Ráadásul ha a jótettek terén fejlődsz, az lendületet adhat a problémádat illetően is.A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/15Időpont ápr. 15. 16:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Mindenkinek vannak beteg álmai. Ez nem bűn Isten így teremtett minket. Meg kell teremteni a feltételeit, hogy ki tudd élni magadból, hogy kiélvezd. Utána kell járni a jogi háttérnek, anyagi feltételeknek, egészségügyi vonatkozásának, kell keresni hozzá alanyt.

Ha ezt az ösztönödet meg tudod élni, akkor tudsz a lelki fejlődésedben továbblépni.

Muszáj elfogadnod magad ezzel a szenvedéllyel, mert ha hátat fordítasz neki, le fog győzni és depresszióba sodor. Úgy látszik, most ez életed legfőbb célja.

Isten megbocsájtó és mindenkit boldogságra teremtett. Ha úgy meg tudod oldani ösztöneid kiélését, hogy nem veszed el más boldogságát, vagy nem teszed tönkre más életét. Vagy ha igen, azt jóvá teszed. Akkor Isten gratulálni fog neked. És továbbléphetsz a lelki fejlődésben.A válasz 36%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 51%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/15Időpont ápr. 15. 16:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mivel ki írtad ezt a kérdést feltételezem miután kivered egy ilyen pornóra egy kicsit rosszul érzed magad. Nincs az a bűn amit ha őszintén megbánsz Isten ne bocsátana meg. Isten valóban megbocsátó és irgalmas.

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/15Időpont ápr. 15. 16:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Vigyázni kell az ilyen hangokkal/gondolatokkal mert vannak ooyan démonok amik szeretnek szentlelket játszani.

A válasz 20%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/15Időpont ápr. 15. 17:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Isten minden megtérő bűnösnek megbocsájt, aki őszintén megbánja bűneit és igyekszik abbahagyni bűnös tevékenységét. 20 éves vagy, ilyen korban a legtöbb ember elcsábul időnként. De azért tudsz ellene tenni. Például tiltsd le a gépeden ezen oldalakat. Vagy naptárban számold a pornó mentes napokat.

Az a baj, hogy ez több szempontból is problémás, mert egyrészt nézed ezeket, utána pedig minden valószínűség szerint maszturbálsz is, ami szintén bűn.


Bár a héten vége a nagyböjti időnek, de nagyszerű alkalom lett volna, hogy egy kis önmegtartóztatást gyakorolj. (Persze nagyböjtön kívül is lehet.) Nem tudom, hogy a függőséged mennyire súlyos, naponként vétesz ilyen súlyan Isten ellen, vagy mondjuk hetente pár alkalommal. Ha naponta, akkor próbáld meg, hogy legalább az Úr napján (vasárnap) és emlékezve Krisztus érted is hozott áldozatára, pénteken nem műveled. Aztán majd így tovább.A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/15Időpont ápr. 15. 18:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A jó Isten a szándékodat nézni. Tehát azért van különbség hogyha pl te tényleg mindent megteszel hogy elkerüld ezt a bűnt és úgy buksz el, és aközött hogyha te úgy vagy vele hogy majd úgyis meggyónod, ez a te gyengéd stb...

Valóstínűleg te már valamilyen szinten ennek a függője vagy, ezért nem lesz egyszerű letenned ezt, de Jézus segít!

Az a lényege az egésznek hogy készülj fel rendesen a szentgyónásra ( amúgyis itt a húsvét) és gyónj rendszeresen. Imádkozz sokat, mond meg nyugodtan Jézusnak hogy te szeretnél ettől megszabadulni, kérd az Ő segítségét. Ha ilyen gondolataid támadnak hogy de jó lenne ha..., akkor hesegesd el ezeket a gondolatokat és próbálj arra gondolni hogy pl mit ettél tegnap, tegnapelőtt, azelőtt, egy hete, ez olyan szinten le fogja kötni a gondolataidat, hogy el is fogod feljteni mit lenne jó csinálni.

Kitartás! A jó Isten segítségével sikerülni fog! Ne add fel! Mindig kérd Jézust, hogy segítsen neked! :)A válasz 22%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 64%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/15Időpont ápr. 15. 21:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Potyondi Gergely nevű felhasználó válasza:

Én azt tudom tanácsolni, hogy:


1: Rendszeresen imádkozz Istenhez hogy Szoktasson le minden bűnös dologról.

2: Böjtölj is érte valamit. Nem muszáj étel böjtnek lennie, lehet ez valamifajta szórakozás korlátozása vagy abbahagyása.

3. Higgy benne hogy Segít.


Biztos vagyok benne hogy ha olyat kérünk Istentől, ami az Ő Akaratával megegyezik, és böjtölünk is érte és hiszünk benne akkor Isten Segít.A válasz 25%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 48%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/15Időpont ápr. 15. 22:31 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hát öregem, te nagyon kész vagy! Elsősorban azzal kellene foglalkoznod, hogy mi a pszichés problémáid oka és hogy ezeken túl tudj lépni! Nem tudom milyen jó a pszichológusod (esetleg meg lehet próbálkozni másikkal is) és hogy te mennyire vagy együttműködő, mennyire akarod a gyógyulást. Ezt azért írom, mert az írásodból tipikus önigazoló hozzáállás tűnik ki - Istenre akarod hárítani a felelősséget!

Isten azt akarja, hogy rendbe jöjj magaddal és a világgal. Nem akarja, hogy egy görcshalom legyél, aki névleg ugyan megtartja a parancsokat, de közben lassan de biztosan emberi ronccsá válik.A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/15Időpont tegnapelőtt 09:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Gondolattal lehet vétkezni? Bűnnek számít?
Ez mekkora bűnnek számit?
Bűnnek számít, ha egy keresztény nő (férfiak előtt) nyilvánosan szoptatja a csecsemő babáját?
Bűnnek számít, ha valaki eszik másnak a "kertjéből"? Bűnnek számít leszakítani egy virágot?
Mi a bűn forrása? Az ember a testéből adódan képtelen ellenállni a bűnnek?
A düh bűnnek számít?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!