Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Valláskritika

A kérdés

Hogy létezhet Isten örök időtől fogva? Mit jelent egyáltalán ez? Nem Volt kezdete? Csak úgy megjelent egyszer?

Nekem ez kissé érthetetlen , azt meg értem hogy örökké él,mindenható,mindenttudó,de hogy létezhet örök időktől fogva ? Hogy lehetséges hogy a semmiből egyszer csak hopp lesz egy Isten ? :D 14,7 milliárd évvel ezelőtt hol volt ? Másik dimenzióban?

  márc. 26. 09:08  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3
Ne próbáld megérteni, nem lehet.

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/26Időpont márc. 26. 09:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Nem Volt kezdete? Csak úgy megjelent egyszer?"


Ha nem volt kezdete, akkor nem jelent meg egyszer sem csak úgy, mivel nem volt olyan, hogy ne lett volna - tehát nem volt arra szükség, hogy megjelenjen, ha már ott volt.


Egy olyan világot képzelj el, amelyben nincs jelentősége az időnek, mert nincs kezdet és vég. Csak az állandó jelen, a folyamat van. Soha nem volt eleje, soha nem lesz vége sem.


Ha például egy labda felületén haladsz körbe, akkor nem tudod megmondani, hogy érsz célba. Soha nincs cél, csak folyamatos haladás van.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/26Időpont márc. 26. 09:20 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Nem Volt kezdete? Csak úgy megjelent egyszer?"

Ha csak úgy egyszer megjelent, akkor volt kezdete, akkor nem lehet Isten, mert foglya az időnek.


"Hogy létezhet Isten örök időtől fogva?"

Jó kérdés. Sokat kell gondolkodni, olvasni filozófiai gondolatokat, összefüggéseket, levezetéseket, de ez sem garantálja a teljes megértést.Plusz kell hozzá természettudományos ismeret is. Mondjuk nem árt jártas lenni a relativitáselméletben, információelméletben és hasonlóakban.


Az idő, a tér és az anyag összefügg. Isten nem anyag, nincs térbeli elhelyezkedése, így időbe sincs zárva. Ő találta fel a téridőt. Isten információ, legalábbis a nekünk adott logika és kinyilatkoztatások alapján ennyit le lehet szűrni. De ettől meg lehet "végtelen sok dimenziója", de ez nem biztos, nem lehet megtudni.


Kiindulásnak ennyi, ezt úgy sem lehet egy posztban elmagyarázni. Ehhez akár évekig kell foglalkozni a témával, és erőltetni az agyunkat is.


[link]A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 32%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/26Időpont márc. 26. 10:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
KZitus nevű felhasználó válasza:

Szia

Isten nem a semmiből lett! Ilyet csak a tökéletlen gondolkodású ember képes képzelni róla, éppen azért, mert nem tudja elfogadni azt, amit Isten magáról leíratott: "...öröktől fogva Isten voltál, és mindörökké az leszel." Zsolt 90:2

Az időt is Isten alkotta meg, és amennyit enged tudni róla, amennyi az számunkra hasznos. A kíváncsiságon kívül mi haszna, értéke van annak, ha tudnánk azt, mit jelent "...öröktől fogva Isten voltál..."? Ez nem létfontosságú a számunkra.

Bár az idő egyetemes, senki sem tudja meghatározni, mi is az tulajdonképpen. Éppen olyan kikutathatatlan, mint a tér. Senki sem tudja megmagyarázni, hol kezdődött vagy hová tart az idő áramlata. Ezek a dolgok Jehova határtalan tudásához tartoznak, akiről a Biblia kijelenti, hogy „határtalan időtől, határtalan ideig” létező Isten.

Maga Jehova az idő végtelenségében él. Úgy tetszett neki, hogy teremtményeit az idő sodrába helyezze. Ezért az EMBER pontosan tudatában van az idő múlásának. Az óra minden egyes kattanásával egyet előrelép az idő folyosóján.A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/26Időpont márc. 26. 10:12 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten-Isten teremtette

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/26Időpont márc. 26. 10:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ezt soha nem tudják megmagyarázni a hívők, semmilyen módon. Ez egy olyan feltevés, ami bizonyíthatatlan.

Ezen kívül teljesen valószínűtlen is, mert ha valaha is létrejött valami, akkor sokkal valószínűbb, hogy egy végtelenül egyszerű ősrobbanás jött létre, mint egy végtelenül bonyolult isten.A válasz 29%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/26Időpont márc. 26. 10:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"ha valaha is létrejött valami, akkor sokkal valószínűbb, hogy egy végtelenül egyszerű ősrobbanás jött létre"


És a végtelenül egyszerű ősrobbanásból jött létre a végesen bonyolult világunk, továbbá a végtelen egyszerű ősrobbanás a semmiből jött létre?A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/26Időpont márc. 26. 10:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"És a végtelenül egyszerű ősrobbanásból jött létre a végesen bonyolult világunk"

Ezt ismerjük, Dávid Gyulát hallgass.


"továbbá a végtelen egyszerű ősrobbanás a semmiből jött létre?"

Azt tartjuk valószínűnek, hogy nem.A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/26Időpont márc. 26. 10:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ezt a mi elménk nem képes felfogni. A Biblia is azt írja, hogy Isten gondolatai magasabbak a miénknél.

A válasz 70%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/26Időpont márc. 26. 11:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ezt ismerjük, Dávid Gyulát hallgass."


Feltevések egész sorozata, amelynek végkövetkeztetése az, hogy a tudat egy illúzió, amit az anyag hoz létre a nem tudatos "működése" során.


Számomra ez egykaptafa a vallási dogmákkal - már csak azért is, mert tapasztaltam, hogy nem így van.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/26Időpont márc. 26. 11:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A keresztény vallások mit találnak jónak az örök életben?
Ha Isten kinyilatkoztatásai a Biblia által örök érvényűek, akkor miért kell az igeszakaszokat történelmi kontextus szerint értelmezni? Részletek lent.
Miért akarnak az emberek örökké élni?
Van lehetőség Isten nélkül élni?
Jehova tanúi. Miért hirdetitek, hogy az örök életben csak jehova tanúi kaphatnak esélyt? Pedig csak a 19sz. Végén alakult vallásotok. És a bibliaban nem található ilyen szöveg....
Ha Isten szereti az embereket, miért hagyja hogy bárki is elkárhozzon?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Valláskritika rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!