Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti miért fordultatok el a...

Ti miért fordultatok el a vallásotoktól?

Figyelt kérdés
Mivel ez egy olyan téma, ami könnyen vitát szül, ha lehet privátba válaszoljatok. Egyszerűen csak kíváncsi vagyok és nem szeretném, ha ebből viták lennének itt.
jún. 27. 11:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Mert rájöttem hogy baromság az van egész istenesdi mese. A világ működése teljesen mást mutat.
jún. 27. 13:47
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Nem privizek. Nem zavar a vita. Azért van a nyílt fórum hogx vitázzunk. Ha akarunk. Én nem fogok.
jún. 27. 13:48
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Diák koromban elfordultam a hittől, a világ gonoszságát nem tudtam összeegyeztetni egy szerető és gondoskodó Istennel, habár inkább voltam agnosztikus mint ateista, de mivel nem ismertem ezt a kifejezést így sokáig ateistának gondoltam magam. Felnőtt fejjel viszont vissza találtam a hithez, miután évekig úgy éltem mint egy ateista.
jún. 27. 13:57
 4/13 Jégszív ***** válasza:
72%

Hosszú éveknek kellett eltelnie, mire teljesen megrendült a hitem. Hosszú az oksági lánc is, de nagyon röviden:

- A világ működése ellentétes a hitbéli tanokkal

- Aztán bármelyik vallás holmi homályos, ellentmondásos HITRE épül, ami számomra TARTHATATLANNÁ vált. Az állítólagos Isten állítólagos JÓSÁGA,IGAZSÁGA, ANTROPOCENTRIKUSSÁGA semmivé foszlott előttem.

- Nem utolsó sorban a vallási vezetők ellentétes életformája azokkal szemben, amit hirdetnek.

Nagyjából ennyi...

jún. 27. 14:53
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Nem a hitemet veszítettem el, hanem a vasárnapi templomba járást fejeztem be, amikor a pap a város legnagyobb templomában rászokott arra, hogy a "modernseg" jegyében a szertartás alatt ne a kántor énekeljen és ne orgonaszo legyen (gyönyörű, felújított orgona van), hanem valami énekes, gitáros kórus vernyogjon világi zenéket, mintha nem egy szent liturgian lennének, hanem egy tábortűz mellett.
jún. 27. 17:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Én zenét írtam róla

[link]

jún. 27. 17:55
 7/13 anonim ***** válasza:
60%

4!

Pont így volt nálam is.

jún. 27. 17:59
 8/13 Jégszív ***** válasza:
77%

#6.

"...és így lettem eggyé a buddhizmussal"

Nem volna rossz!

Sajnos a buddhizmussal is komoly fenntartásaim vannak:

- Mennyire lehet hiteles pár hedonizmustól megcsömörlött fazon (Guatatama Sziddártha, Giovanni Bernardone), aki műkedvelőként éli át a szegénységet!

- Az állandó vagy a többszöri újraszületésekhez képest még a keresztény egyszeri feltámadás is maga a progresszió: A lőtéri eb akar még egyszer újraszületni erre a K* világra!

jún. 27. 19:40
 9/13 anonim ***** válasza:
64%
Mert képes vagyok gondolkodni és a vallások tele vannak paradoxonokkal, szembe mennek minden józan ésszel és racionalitással.
jún. 29. 12:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Személyes élmény miatt. Volt az életemben egy nagyon nagy mélypont, ahol rendszeresen imádkoztam is, de nem történt semmi. Úgy voltam vele, jobb azt hinni, hogy nincs felsőbb hatalom, mint hogy kegyetlenül teljesen magamra hagy segítség nélkül.
júl. 4. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Katolikusok és ortodoxok! Ti hogyan érvelnétek a saját vallásotok mellett? Mik azok a szempontok amik alapján nagyjából biztosak vagytok abban, hogy...

Szerintem mindkét egyháznak vannak erős érvei de más-más szempontból. A Római katolikusok Pápája például Szent Péter utódja, aki a hagyomány szerint tényleg Róma püspökeként halt meg, és a Máté evangélium alapján tényleg kézenfekvőnek tűnik az a magyarázat, hogy...

Hívők! Titeket miért nem zavar hogy a vallásotokban nincs logika?

Mert ha elhisszük a tanításokat, akkor további kérdések jönnek az irracionális vallásokra...

Mi a vallásotok a teszt szerint? Mi mennyire áll közel hozzátok?

Én római katolikus keresztény vagyok a teszt szerint, de nagy hasonlóságokat vél felfedezni a keleti ortodox kereszténységgel, az ortodox kvékerizmussal, a konzervatív, klasszikus keresztény protestansizmussal, szintén vannak hasonlóságok az ortodox zsidó vallással,...

Sátánistáktól akarok kérdezni. Valaki tud segíteni hogy jobban megértsem a vallásotokat?

Mindig is érdekesnek tartottam a vallást, de úgy a saját vallásommal kicsit "csalódtam" ahogy így rá jöttem...jó lehet velem van hiba (mások szerint is )de érdekel ez a vallás és kíváncsi vagyok rá...nem a hamis, sírromboló faszokra meg az elmebeteg idiótákra akik erre...

Wiccák! A vallásotok érdekel adnátok egy leírást a vallásotokról?

Nagyra tartom a vicca vallást amiért ilyen sok évszázadon át fennmaradt .

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!