Ti miért fordultatok el a vallásotoktól?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Hosszú éveknek kellett eltelnie, mire teljesen megrendült a hitem. Hosszú az oksági lánc is, de nagyon röviden:
- A világ működése ellentétes a hitbéli tanokkal
- Aztán bármelyik vallás holmi homályos, ellentmondásos HITRE épül, ami számomra TARTHATATLANNÁ vált. Az állítólagos Isten állítólagos JÓSÁGA,IGAZSÁGA, ANTROPOCENTRIKUSSÁGA semmivé foszlott előttem.
- Nem utolsó sorban a vallási vezetők ellentétes életformája azokkal szemben, amit hirdetnek.
Nagyjából ennyi...

válasza:

válasza:#6.
"...és így lettem eggyé a buddhizmussal"
Nem volna rossz!
Sajnos a buddhizmussal is komoly fenntartásaim vannak:
- Mennyire lehet hiteles pár hedonizmustól megcsömörlött fazon (Guatatama Sziddártha, Giovanni Bernardone), aki műkedvelőként éli át a szegénységet!
- Az állandó vagy a többszöri újraszületésekhez képest még a keresztény egyszeri feltámadás is maga a progresszió: A lőtéri eb akar még egyszer újraszületni erre a K* világra!

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szerintem mindkét egyháznak vannak erős érvei de más-más szempontból. A Római katolikusok Pápája például Szent Péter utódja, aki a hagyomány szerint tényleg Róma püspökeként halt meg, és a Máté evangélium alapján tényleg kézenfekvőnek tűnik az a magyarázat, hogy...
Mert ha elhisszük a tanításokat, akkor további kérdések jönnek az irracionális vallásokra...
Én római katolikus keresztény vagyok a teszt szerint, de nagy hasonlóságokat vél felfedezni a keleti ortodox kereszténységgel, az ortodox kvékerizmussal, a konzervatív, klasszikus keresztény protestansizmussal, szintén vannak hasonlóságok az ortodox zsidó vallással,...
Mindig is érdekesnek tartottam a vallást, de úgy a saját vallásommal kicsit "csalódtam" ahogy így rá jöttem...jó lehet velem van hiba (mások szerint is )de érdekel ez a vallás és kíváncsi vagyok rá...nem a hamis, sírromboló faszokra meg az elmebeteg idiótákra akik erre...
Nagyra tartom a vicca vallást amiért ilyen sok évszázadon át fennmaradt .
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!