Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a fenének harangoznak ennyit?

Mi a fenének harangoznak ennyit?

Figyelt kérdés

Komolyan néha már iszonyat kiakasztó a sok kolompolás.

Nem az óránkénti harangozásról van szó, azt még érteném.

Van itt egy rakat templom és szó szerint 10 percenként valamelyik rázendít.

Mégis mi a tökömnek?

Most van 15:00, de szóltak már 14:40-kor meg 14:50-kor is.

Mégis miért?? Ki a fenének kongatnak?

2013. jan. 30. 15:00
1 2
 11/15 anonim válasza:
85%
Én azt bírom mikor a templomból kijönnek a fehér leples szellememberek.
2013. jan. 31. 01:12
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia

Egy nagyon jó szállodában voltam Tokaj mellet és a szálló mellet közvetlenül a templom.

Nekünk szerencsénk volt, a túloldalra kerültünk, de mint kiderült a hajnali 5 órai harangozást, hosszú tárgyalások után sikerült a szálló vendégekre való tekintettel 6 órára tenni.

Hát nem irigyeltem a hajnali 6 kor harangszóra kelőket a szabadságuk ideje alatt:))

2013. jan. 31. 08:24
 13/15 A kérdező kommentje:

Itt temetés biztos nincs mert a közelben nincs egy temető sem. Mivel ez városközpont.

A kolompolás meg minden nap ugyanakkor van a 4-5 templomban felváltva. Van a környéken több kávézó, egyszer ott ültünk az egyiknél és nem tudtunk normálisan beszélgetni, mert 10 percenként 5 perc időtartamig giling-galangoltak.

2013. jan. 31. 16:08
 14/15 A kérdező kommentje:

ma 08:24

Itt is vannak szállodák meg panziók is. Hozzánk szerencsére nem túl hangosan hallani. Hajnalban meg úgyis alszom még. :)

Amikor lakást kerestünk az egyik ingatlanos minden áron el akarta velem hitetni, hogy a közelben lévő lakásokban nem olyan zavaró a harangozás. Ott is hagytam.

2013. jan. 31. 16:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Attól,hogy a temető nem a templom mellett van,attól még akkor harangoznak.Meg vannak az emlékharangok is.
2013. febr. 8. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért harangoznak reggel hétkor a településünkön a Római Katolikus templomban?

Egyáltalán miért harangoznak? A déli harangszót tudtommal a törökök óta kongatják, ami szerintem teljesen okafogyottá vált már. Az első világháború miatt miért nem harangoznak 14 órakkor, a második miatt 15 órakkor, Mohács miatt 11-kor, és így tovább. Régen...

Mi a fenének foglalkozik a magyar ember ezzel a buta Valentin nappal?

Tényleg ennyire naivak vagy(tok)unk?Felesleges pénzkidobás az egész,arról nem is beszélve hogy amerikai ünnep!Nemn kötözködni akarok,csak kiváncsi lennék ha eltudná nekem magyarázni aki fanatikus valentin tartó,hogy mi értelme van?

Hajnali 3 kor minek harangoznak?

Arra ébredtem, hogy hajnali 3-4 kor harangoznak. Ez valami vicc akart lenni?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!