Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy ezen az...

Miért van az, hogy ezen az oldalon író hívők többsége elítélő, megmondó ugyanakkor tanulatlan ember benyomását kelti, az ateisták pedig tudnak kulturáltan vitatkozni?

Figyelt kérdés
Persze, kivételek vannak mindkét oldalon, de az életben ennyire nem tűnt fel nekem a különbség.
2013. júl. 15. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ez az internet.
2013. júl. 15. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 nagylzs ***** válasza:
76%

Azért mert a legtöbb mostani fiatal szüleit még vallásosnak nevelték. Ezért az alacsony érzelmi és mentális színvonalú emberek azt a hitet öröklik, amit a szüleik tanítanak nekik. Az ateizmust választani kell, ami bizonyos fokú önállóságot és önálló gondolkodást igényel.


De! Ez nem jelenti azt, hogy a hívők buták! És azt sem jelenti, hogy az ateistáknak van igazuk! Továbbá, az sem valószínű hogy ez a különbség a jövőben is így marad. Ráadásul ez a különbség nem jelentős.

2013. júl. 15. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

"Az ateisták pedig tudnak kultúráltan vitatkozni"

általában ők sem...(tisztelet a kivételnek)


Amúgy a legtöbb ilyen vitáknál ezen az oldalon azt gondolom, hogy inkább személyeskedésre, trollkodásra és demagógiára megy ki... Sőt, sok vitánál egyik fél sem ismeri a Bibliát, vagy épp hogy a saját íze szerint értelmezi (nem akarok felelezetet említeni...)

2013. júl. 15. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 izidorkata ***** válasza:

Az én tapasztalatom az hogy igazi vita nagyon ritkán alakul ki itt. Inkább mindenki elmondja a saját berögzült álláspontját, és abból nem enged. Ritkán van az hogy egy kérdést körbe akarnak járni, finomítani szeretnének az álláspontjukon, figyelembe vennék mások válaszait, komenteket.

A kérdés kiiírójáról nyugodtan el lehet mondani hogy sértő hangnemben beszél a hívőkről, általánosít, és megbélyegez. Ez ilyesféle kérdéseket én trolkodásnak tartom. De a trolkodás is jobb mint ha valaki csak a saját igazát, pontosabban vélt igazát szajkózza.


Épp aza baj hogy vitáznak olyan kérdésekről amelyekről símán csak beszélgetni kellene, és keresni a megoldást.


Én sokat tanultam a válaszokból, sokszor kelett belátni hogy tévedtem, egyoldalúan láttam dolgokat, hiányossak voltak az ismereteim. Szerencsére engem nem köt semmilyen gyülekezeti dogma hogy mit szabad meghalgatnom, mit szabad elfogadnom, és nem írják elő hogy mi a biblia helyes értelmezése. A mi presbiteri gyülekeztünk a szóla szkriptúra elvét valja, azaz azt hogy a szentírást mindenkinek joga van olvasni, értelmezni, és ismereteket gyüjteni róla.


Válaszom röviden a kérdés kiírójának: ez az oldal eligazítást szeretne adni tudtommal, és válaszokat próbál adni, és nem vitafórum!

2013. júl. 15. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ateistaként nyitottabban tudok gondolkodni,mint hogy lezárjam a dolgokat egyszerű magyarázatokkal. Aki hisz valamiben ,azt sokszor nehéz meggyőzni valami új dologról,ha ellenkezik hitével. És a hitet itt nem csak vallási értelemben mondom. A hit erő,de korlát is,mely bezár kapukat.
2013. júl. 15. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom, hogy az oldal használói nem szignifikáns minta sem a hívők, sem az ateisták táborából. Itt több a szélsőség és fanatizmus.
2013. júl. 15. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
82%
Ateistaként (bár én inkább ún. agnosztikus ateista vagyok) én azt vettem észre, hogy mindenkét oldal tele van megmondókkal, meg ostobákkal. De ez nem csak a valláskritika kategóriában van így, és valószínűleg az az oka, hogy az ide írók átlagéletkora igen alacsony.
2013. júl. 15. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!