Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mik a jogai a berlonek?

Mik a jogai a berlonek?

Figyelt kérdés
Majdnem egy eve berelunk egy kis lakast havi 50 e+ rezsiert. A tulajok alattunk.laknak kettovel. Mar az elejen kiderult hogy csak a markukat tartjak de szamitani semmiben nem lehet rajuk! Barmire megkertuk oket sose ugy tortent ahogy megbeszeltuk de a penzt percre pontosan kerik kb. Nem kell itt nagy dolgokra gondplni csak kb ilyenre mint ami most is van. Tehat az a helyzet hogy a kisfiam atkoltozott a fel szobaba ahol van egy beepitett szekreny es pluszba egy szekrenysor amit kertem hogy vigyenek mar el mert az amugy is kicsi szobat felig befoglalja a szekreny es semmi sek fer. Oke rendben elviszik kipakoltam belole stb a megbeszelt idopontban.nem jottek se egy sms semmi. szoltam neki h mondja mar meg mikor er ra mert tenyleg nem ferunka szekrenytol erre kozli h nem viszi el mert milyen maceras mar h leviszik (2 emelet) aztan ha majd elmegyunk ujra vissza.... mondtam h segit a parom de egyebkent is hosszu tavra gondolkodunk.. jo akkor kitalalta h nem fer. 2 pincejuk van plusz van.kozos is de nekik nem fer. es meg ok vannak kiakadva h miert akarom h elvigyek oldjam meg en tegyem mashova... egy masfel szobas lakasban ahol sehova se fer. Ugy gondolom hogy nem egy nagy keres hogy vigyek el nem falat akarok bontatni veluk... es sztem havi 50ezerert ennyit megtehetnenek nem azert fizetek hogy a gyerekem ne ferjen el. Mit tegyek? Nem maradhat a szekreny erkely sincs igy a babakocsi is a szobaban van. aa nagyszobaban is szekrenysor agy fotel asztal szekrkkel tehat lehetetlenseg mashova tennem.
2015. szept. 15. 14:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ha bútorozva vetted ki akkor csak a jóindulatán és a lehetőségein múlik, de nem köteles
2015. szept. 15. 14:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Mivel így vetted ki, ezért tényleg nem köteles elvinni. Hiszen pont azért hirdette így, mert nem akarja a bútorokat költöztetni vagy máshol tárolni.

Én a helyedben azt tenném, hogy nem őt kérném, hogy szervezze meg az elvitelét, hanem én hívnék segítőket, akik leviszik a tárolóba. És akkor a tulajnak csak annyit kell megengednie, hogy betegyétek a tárolóba, de nem neki lesz macera intézkedni, hogy kivel cipeltesse le.

2015. szept. 15. 14:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem lenne baj mondtam neki hogy levisszuk mi de kulcsunk sincs a kozos tarolohoz es mondta hogy nem.. Ertem en hogy butozozva vettem ki de azert lehetne tekintettel arra hogy nem fernek el a kisfiam dolgai..
2015. szept. 15. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Legyen tekintettel rátok, hogy nem fértek el, de ti nem vagytok tekintettel rájuk, hogy ha majd elköltöztök, akkor csak félig bútorozattan tudják kiadni a lakást, sokkal kevesebb pénzért.

Szóval, ez az ő lakásuk, ti vagytok rájuk szorulva, ha nem tetszik le lehet lépni, egy jó albérletért sorba állnak.

2015. szept. 15. 15:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom mirol veszelsz. Miert ne tudna kiadni es miert lebne butorozatlan? vissza lehet utana hozni nem? Ezert senki nem allna sorba elhiheted messze van a jo alberlettol
2015. szept. 15. 20:13
 6/9 A kérdező kommentje:
es csak ugyanannyira vagyunk rajuk szorulva mint ok rank mivel nem ingyen lakunk itt mi is talalunk barmikor masikat ha akarunk. De itt most nem ez a cel ha nem olvastad volna.
2015. szept. 15. 20:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg nem tudsz mit tenni, nem az ő feladatuk ez, viszont ha nekik megfelel, akkor vitesd el egy raktárba, ha pedig elköltöztök vissza. Nyilván ők sem akarják tárolni, foglalkozni vele meg pláne.
2015. szept. 15. 21:51
 8/9 anonim ***** válasza:
63%
Hiába háborogsz, bútorozottan vetted ki, láttad mekkora. Nyilván átgondolta, rájött, nem tudja megoldani. Ennyi. "es sztem havi 50ezerert ennyit megtehetnenek nem azert fizetek hogy a gyerekem ne ferjen el" Érdekes vélemény. Ha sokat kötözködsz, megtörténhet, hogy felmond a tulajdonos, de akkor olyat keress majd, ahol el is férsz.
2015. szept. 15. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:

" akkor csak félig

bútorozattan tudják kiadni a lakást,

sokkal kevesebb pénzért."

1(EGY) darab szekreny semmiben sem befolyasolja a berleti dijat.

2015. szept. 15. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!