Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy vannak a csavarméretek?...

Hogy vannak a csavarméretek? Mit jelentek például a M6*30, vagy a 4*50, meg ilyenek?

Figyelt kérdés

2012. máj. 28. 22:38
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

PL: M18 10.9-es csavar:

18 az átmérő mm-ben (nem nyírt felületnek)

10 azt jelenti hogy 1000 N/mm^2 a szakítási ellenállása

9 pedig hogy 1000*90%, azaz 900 N/mm^2 a folyási határ.

2012. máj. 28. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
M6*30 azt jelenti, hogy 6 mm a cavarszár átmérője, a hossza pedig 30mm.
2012. máj. 29. 00:01
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Annyiban kiegészíteném, hogy az 'M', a metrikus - méter - menetet jelöli (pl. egy azonos átmérőjű MF, vagy BSW menetű csavart nem fogsz ráerőszakolni egy metrikus anyára, mert más a menetprofilja).
2012. máj. 29. 08:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Így?

[link]

2012. máj. 31. 17:19
 5/8 anonim ***** válasza:
43%
Pontosan!
2012. jún. 1. 04:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
2012. jún. 1. 22:00
 7/8 anonim ***** válasza:
31%

"Pontosan!"

Gyönyörűen elmagyarázod, hogy mi a különbség a menetek között, M-MF-UNC-W, stb..., erre a képen látott facsavarra, ami véletlenül sem metrikus menetű meg rávágod, hogy "Pontosan!", amikor a képen metrikusnak van megnevezve!!!???!?!?!?!

ÁÁÁÁÁÁ!

Ez csak simán 3x30-as pozdorjacsavar... Nincs külön méretjelölése, különösen nem "M"!

2012. aug. 30. 22:52
 8/8 Navégre válasza:

Ez érdekes oldal: [link]

Még annyi kiegészítést az olyan laikusoknak mint én is vagyok, hogy az átmértő a szárnak az átmérője a menettel együtt, ez a D itt a linken, a D1 meg a szár átmérője menet nélkül.

2021. júl. 15. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Szépecske/menyecskeszem virágomon tetvek jelentek meg, van valami bevált bio módszer, amivel vegyszer nélkül el tudom őket tűntetni?

Próbálok ma fokhagymát dugni a földbe valahova mellé, de egyéb ötlet is jól jönne... Mellette pont a pár centis sarkantyúkáim hajtanak, tudom, hogy az elvileg a többi növényről is elvonzza a tetveket, de azokat se szeretném kiírtani, olyan szépen nőnek, és jól takarnák a csúnya kerítést...

A broméliámon egyik napról a másikra apró fekete bogarak jelentek meg, méghozzá jó sok. Hogy kerültek oda és mivel irthatnám ki őket?

Pár nappal ezelőtt locsoltam meg, akkor még nem volt rajta semmi, ma meg már nyüzsögnek a virágjánál.Ez valami tetű?

A csavarméretek hogyan változnak?

A 6-os csavarra 10es anya kell a 8-as csavarra 12-es anya hogy van ez tovább?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!