Hogy vannak a csavarméretek? Mit jelentek például a M6*30, vagy a 4*50, meg ilyenek?

válasza:PL: M18 10.9-es csavar:
18 az átmérő mm-ben (nem nyírt felületnek)
10 azt jelenti hogy 1000 N/mm^2 a szakítási ellenállása
9 pedig hogy 1000*90%, azaz 900 N/mm^2 a folyási határ.

válasza:

válasza:

válasza:"Pontosan!"
Gyönyörűen elmagyarázod, hogy mi a különbség a menetek között, M-MF-UNC-W, stb..., erre a képen látott facsavarra, ami véletlenül sem metrikus menetű meg rávágod, hogy "Pontosan!", amikor a képen metrikusnak van megnevezve!!!???!?!?!?!
ÁÁÁÁÁÁ!
Ez csak simán 3x30-as pozdorjacsavar... Nincs külön méretjelölése, különösen nem "M"!
Ez érdekes oldal: [link]
Még annyi kiegészítést az olyan laikusoknak mint én is vagyok, hogy az átmértő a szárnak az átmérője a menettel együtt, ez a D itt a linken, a D1 meg a szár átmérője menet nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Próbálok ma fokhagymát dugni a földbe valahova mellé, de egyéb ötlet is jól jönne... Mellette pont a pár centis sarkantyúkáim hajtanak, tudom, hogy az elvileg a többi növényről is elvonzza a tetveket, de azokat se szeretném kiírtani, olyan szépen nőnek, és jól takarnák a csúnya kerítést...
Pár nappal ezelőtt locsoltam meg, akkor még nem volt rajta semmi, ma meg már nyüzsögnek a virágjánál.Ez valami tetű?
Milyen vegyszer hatna erre a betegségre? Nincs sűrűn öntözve sem, kb. másfél hetente.
A 6-os csavarra 10es anya kell a 8-as csavarra 12-es anya hogy van ez tovább?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!