Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Játszótorony építés?

Játszótorony építés?

Figyelt kérdés
Játszótornyot építek 120x120-as alapon, 3 méter magasan csúszdával létrával mászókával. 10x10-es fenyőoszlopokon állna a torony. Mindenképpen szeretném, ha betonozott oszloptartó vasakon állna az építmény. Vettem betonozható oszloptartó 'U' vasakat. Az a kérdésem, hogy mennyire lesz stabil a torony ilyen vasakon? Vagy inkább vegyek hozzá 'H' oszloptartót? Hogy érdemes csinálni, először felépítem a tornyot aztán rögzítem hozzá a vasakat és beállítom a tornyot a 4 kiásott lyukba vízszintesen rögzítem a tornyot és lebetonozom a tartóvasakat, vagy előbb a vasakat lebetonozom és arra építem az egész tornyot?
2014. máj. 8. 08:50
 1/2 menta34 ***** válasza:

Szerintem...

1.) előbb betonozz, majd építs.

2.) nem az U/H -tól lesz stabil, hanem attól, hogy tegyél bele andráskeresztet :)

3.) Az alapanyagot átgondolnám. a sima fűrészáru tető nélkül nem lesz tartós. Lehet kapni kezelt anyagokat, persze drágább .. lásd pl: [link]

2014. máj. 8. 10:08
 2/2 Ágh Ferenc ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval, annyiban egyszerűsíteném a dolgokat, hogy mehetnek az általad írt faanyagok, mivel a szögletes faanyaggal könnyebb dolgozni, de persze gyalult fa és az élei lekerekítve! A favédelemre pedig nem szabad sajnálni a pénzt! Alapozó és kültéri vastaglazúr mindenképp!Példának itt egy megbízható anyag, több színben is, csak betartani az utasításokat! 2-3 évente újra lekenni, de akkor már elég egy rétegben! [link]
2014. máj. 8. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!