Japán módszer: fürdővízet a mosógépbe
szivattyúzzák. Hogyan oldjam meg?
Figyelt kérdés
Szóval náluk van egy különleges mosógép amiben van egy szívó és az szívja fel a vízet a kádból, vagy mi.
Na. A víz elvileg kifogástalan mert nincs benne több szennyeződés mint úgy átlagban az öblítővízben, ez megkérdőjelezhetetlen, tehát érdemes ezzel mosni. Főleg mert elő is van melegítve (átlagban eleve 40 fokos víz) így csak beengedi a mosógép és indulhat is a mosás.
Sőt, utána, ezzel a vízzel a wc-t is le lehet húzni.
De hogyan oldjam meg? Bevallom 2-3 ezer forintnál többet nem akarok rá költeni. Gondoltam valami nyomáskapcsolóval egybekötött 12 voltos DC pumpára, az jó lenne? Vagy hogy?
2014. máj. 15. 18:37
1/9 A kérdező kommentje:
Ja, egyetemisták vagyunk saját háztartásban, szóval "koleszmódszer" a lényeg, hogy minél több pénz maradjon sörre ;)
2014. máj. 15. 18:39
2/9 anonim válasza:
Szerintem a pumpa megfelel, a kifolyó vizet pedig valamilyen edényekbe (vödör) felfogni.
2014. máj. 15. 18:49
3/9 anonim válasza:
Elvben jó, de a gyakorlatban kérdéses az értelme. Ugyanis csak a főmosás lenne végrehajtható ezzel a fürdővízzel, hiszen gondolom, hogy a 3-5 x öblítés már vezetékes csapvízzel. Ezek az automata gépek meg egy mosási/öblítési egységnél 17-20 liter vizet használnak csak. Azaz ennyi vizet tudnál rekuperálni. Ez megéri (még ha 40 fokos is) ?? Ráadásul utána kellene nézni, hogy milyen a mosás pontos programozása, mert a felmelegítési idő alatt is történik tisztulás, ha meg eleve magasabb hőmérsékletről indul, akkor rövidülhet a mosási időtartam. A fürdővíz azért öblítéshez nem ajánlható, mert azért van benne bőrről származó szennyeződés jócskán (egyébről nem beszélve), a szappanos szennyeződés meg a kemény vízben képes koszos mészszappant képezni, ami a kimosott ruhára rátapad (rossz oldhatósága miatt).
200 literes kádban szerintem kellőképp feloldódik a szappan, legrosszabb esetben lezuhanyozok fürdés előtt és leeresztem a koszos vízet. (azt a 15 litert)
2014. máj. 15. 18:53
5/9 A kérdező kommentje:
Nem, öblíteni is lehet szerintem kádvízzel. Nekünk szinte mindig szürke egy kicsit az öblítővíz is, de annál szürkébb mint amiben fürödni szoktam.
2014. máj. 15. 18:57
6/9 A kérdező kommentje:
Mésszappan ellen jó a citromsavas, vagy ecetes öblítés, amúgy is azzal szoktunk.
2014. máj. 15. 18:58
7/9 anonim válasza:
Én dolgozó ember vagyok....Nos Én a meló utáni fürdővizet max wc-re használnám fel! :)
Van egy megoldás az a lábszelep egy csőben,a csövet meg oda teszed és pumpa szerűen kiszivbattyúzod.
Egyszerűbb az lenne hogy megbontjátok a lefolyót és átkötitek
2014. máj. 15. 21:45
8/9 A kérdező kommentje:
A legjobb az volna, ha visszaköthető lenne a lefolyó, így nem kellene akkor is áttolni a rendszeren ha minden ki van mosva. Csak ugye a visszafertőzést is el kéne kerülni. Kéne oda valami szennyvízcsőcsap.
2014. máj. 15. 22:01
9/9 anonim válasza:
És nálatok van olyan mosógép, amiben van szivattyú a bejövő víznek? Mert ha nincs, (márpedig elég valószínűtlen a léte, ugyanis az átlag mosógépek a hálózati nyomással operálnak), akkor elég érdekes a kérdés. Persze beüzemelhettek egy puffertartályt, amibe átszivattyúzzátok a vizet, akkor már csak 1 nyomáskapcsoló és még egy szivattyú kell a működtetéshez. Megoldható lenne egy házi vízmű beiktatásával is, de akkor addig nincs fürdés, amíg az előző vízzel ki nem mosott a gép. Szó ami szó, szép elgondolás, de rettentő sok sörbe kerül, hogy egy keveset megspóroljatok, a ráadás meg grátisz fejfájás -nem másnaposság okán.:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!