Egy acél konyhakést ki lehet úgy élezni mint egy szamurájkardot?
Ha nagyon jól meg akarsz élezni egy kést, kezd durvább, kb. 800-as finomságú kővel, és haladj a még finomabb szemcse felé, 1200-as elég lesz neki. Összehasonlításul a kézi borotvát 8000-s finomságúval élezik.
Youtubon sok ilyen vidi van, keress rá.
Látom itt sokan keverik a legendát a valósággal.
Először is: Igen, el lehet érni, hogy olyan éles legyen bármilyen konyhakés, mint a híres-hírhedt katana.
A sok legendát félretéve, a katana is csak egy edzett acél, amit megfelelő eljárások mentén megéleznek. Ezeket az eljárásokat lehet késeken is alkalmazni (és alkalmazzák is).
Kérdés, hogy a puhább fémből készült kések meddig tartják meg az élüket, de ez nem változtat azon, hogy meg lehet-e őket élezni.
Végül, a katana nem olyan éles, hogy szétvágjon egy ráejtett papírt. Ennyire finom élnek nem is lenne értelme mert nem tudná megtartani.
Egy 3000 forintos kést is meg lehet úgy élezni mint egy katanát, a kettővel előttem válaszoló elmondta. Ezer meg egy youtube videó van fenőköves élezésről.
A ráeső hajszál meg papírdarab elvágása legenda, semmi több. Egy átlag mai japán konyhakés egyébként sokkal jobb minőségű acélból készül, mint a régi idő katanái.
https://www.youtube.com/watch?v=YPQ1W3qobys
Nna, most orulhetsz mint majom a farkanak! Plane hogy nem MG 42-es hanem egy nagyobb kaliberu, erosebb geppuska van a videon, amennyire latom. Es a lassitott felvetelen megnezheted hogyan szeli a golyokat a Katana.
Es kerlek nehigy elkezdd, hogy de a vegen sza rra lottek a kardot.. nem az oviban vagyunk, ahol azt probaljuk bizonyitani hogy karddal menj egy geppuska ellen!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!