Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mit tegyek? Meleg van és...

Mit tegyek? Meleg van és talán az alufólia segíthet?

Figyelt kérdés

Délre néző padlótól plafonig érő ablakaim vannak... (2 db)

Tehát párolódok itthon... Segítene ha alufóliával kitapétáznám az üveget??? Visszaverné a sugarakat azért gondoltam hogy segíthet...

2016. jún. 25. 15:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
egy jó redőny is sokat segíthet nyáron és télen is. Mondjuk az már elég messze van az alufólia árától,de egy jóféle sötétítő függöny is segíthet. Amúgy segíthet az alufólia is ha annyira azt szeretnéd
2016. jún. 25. 16:53
 2/11 A kérdező kommentje:
A számlákat se tudom fizetni... A redőny meg eszméletlenül drága... Fóliám meg van... A kérdés az hogy szerinted segítene vagy inkább még jobban párolna a fólia???
2016. jún. 25. 18:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha az ablakra kívúlrôl (hézaggal) felszerelsz alufóliát, túltesz a múanyag redônyôn. Saját tapassztalat. Nem direkt alufóliát használtam, de a virágúzletben használatos csomagolófĺiát. Erôsebb.
2016. jún. 25. 20:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Inkább belülre raknám... Hézagra nincs ötletem hogy hogyan lehetne... Kölykök közel tudnak férni az ablakhoz kívülről mert lakóparkban lakok... Nem akarom hogy leszedjék...
2016. jún. 25. 20:30
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha belülre teszed akkor fogsz ám igazán párolódni. Kívülre tedd, az a tuti. Olaszországban a sötétítő is kívül van, persze nem teljesen olyan, mint amilyet itthon használunk.

Azért kell kívülre, mert, ha a sugárzás már átjött az ablaküvegen, onnantól tök mindegy mit teszel elé, bent van. Tehát lényeg a lényeg tök mindegy mit teszel fel árnyékolásnak csak kívül legyen.

2016. jún. 25. 20:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Kívülre sajna nem tudom... Akkor ezek szerint megdöglök így is úgy is... Mindegy, a direkt sugár fáj csak... Azért köszönöm...
2016. jún. 26. 02:10
 7/11 anonim ***** válasza:

én simán vettem olyan alufóliát autós felszerelésboltban , amiket a kocsikhoz lehet betenni napvédőnek,és rá celluxoztam az ablakra kivülről. Ezáltal érezhetően csökkent a benti brutális meleg. Természetesen reggeli órákban kell mindig 1 teljes szellőztetés,és 9 után minden becsukni.

(Csak ősszel aztán le is kell vakarni a cellux maradványokat)

2016. jún. 26. 14:53
 8/11 A kérdező kommentje:
48400cm^2-re elég sok autós fólia kellene...
2016. jún. 26. 17:05
 9/11 anonim ***** válasza:
Turkálóban nézz szét vastag sötétítőfüggöny után. Kilóra megkapod. Az utcai ablakra olyat tettem, még passzol is a festéshez. Télen is jó hőszigetelő.
2016. jún. 26. 21:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Hidd el kivülre kell rakni bármibe gondolkozol. Az a lényeg hogy ne az üveget süsse a nap. Mert csak igy lehet a meleget , napot kizárni.
2016. jún. 27. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!