Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A fő 20A-es kismegszakító elé...

A fő 20A-es kismegszakító elé ha berakok mégegy 20-ast, és valami leoldja azt, akkor a mögötte lévő fennmarad?

Figyelt kérdés

Egyetlen egy kismegszakító van a házban, egy C20-as. Nemrég cserélték a régiről, amiről eddig azthittem 16-os, de elméletileg 20-as volt, "mivel a papíron az van". Az a lényeg hogy eddig hegesztésnél (amikor bekapcsoltam a gépet) néha leoldott, és ugye ilyenkor az egész házban nincs áram + elég messzire kell menni hogy felkapcsoljam (nyilván ez a legkevesebb).

Na most arra gondoltam, hogy ha raknék fel egy külön kismegszakítót a műhelybe, hogy csak az oldjon le, a "fő" megszakító az ne. Először arra gondoltam hogy ha kisebbet raknék akkor biztos működne, hiszen egy amilyen áramnál a 16-os leold, azt az áramot még "bírja" a 20-as. Viszont néha még a 20 is kevés, szóval nem tudom működne-e 20-assal.

Másik dolog hogy egy FI relét se ártana beszerelni, mivel az sincs, de az most mellékes.

Nem értek hozzá nagyon, simán beszélhetek hülyeséget, de ezért tettem fel a kérdést hogy megtudjam tényleg hülyeség-e. De alapvetően szerintem érthető, hogy külön szeretném szedni a műhelyt a házzal.

2021. jan. 25. 19:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%

A szelektivitást 2 lépcső biztosítja.

"B" vagy "C" típus amit felraktak? Ez a betű is ott van. Létezik még"D" is. Arra kicsi az esély.

2021. jan. 25. 19:57
 2/13 A kérdező kommentje:
Azzal kezdtem, hogy C20-as.
2021. jan. 25. 20:01
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Bocs.
2021. jan. 25. 20:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

20 és 20 nem lesz szelektív.

Igényelj 32A az ingyen jár még.Ott már tudsz variálni.

16A on is elmentek régen a trafós hegesztők.

2021. jan. 25. 20:11
 5/13 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy 32-ig lehet igényelni, csak mivel a házban nem megfelelő a vezetékelés, ezért nem hinném hogy megcsinálnák. Alu vezeték, ránézésre 1,5-es.
2021. jan. 25. 20:13
 6/13 anonim ***** válasza:
Kismegszakítónál zárlati áramtartományban nem lesz szelektivitás.
2021. jan. 25. 20:37
 7/13 A kérdező kommentje:
Akkor 16-ossal működne?
2021. jan. 25. 20:40
 8/13 anonim ***** válasza:
54%
Nem igazán. 10 nél igen.
2021. jan. 25. 21:16
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

ha nem igényled a 32A-t, ami ingyen jár, akkor sosem tudod meg..

Ha beléd, illetve a ház hálózatába kötnek, jelezd, hogy a szándékod megvan az átalakításhoz, csak most nincs időd..

...mert az idő pénz..és ezt a mérőt cserélők jól tudják..

Kérdés, neked mennyit ér?

2021. jan. 25. 21:24
 10/13 A kérdező kommentje:
Hát én úgy tudom hogy a másfeles alu vezeték nem bírná a 32 ampert. Szóval még ha meg is csinálnák, akkor is csak átvezetékeléssel mernék belemenni.
2021. jan. 25. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Van olyan kismegszakító, ami egyben Fí-relé is?

Ha igen, akkor ezeket hogyan lehet megkülönböztetni egymástól?

Ha három kismegszakító van, de elvileg egy fázis, az akkor mit jelent?

Annyira nem értem már ezt, előző tulaj azt mondta, egy fázisú a ház, három felé osztva. Három kismegszakító van, de nagyon nem három fázis szerintem. Ez mit jelent? 16 amperen osztozik a ház három felé elosztva, és nem azt hogy 3x16 amper (16 A per ág) vételezési lehetőség van. Nem?

Meglévő kismegszakító mellé lehet berakni egy másikat, ami külön "irányba" menne?

Jelenleg egy darab 16 A-es kismegszakító van, és ez elég is a házon belülre. Viszont a műhelybe jó lenne több áram is, mivel csak a hegesztőgépem egyedül néha lecsapja a biztit (lágyindítással). Keresgéltem, és ugyebár 32 A mindenkinek úgymond jár. Itt csak annyi a...

Egy 10 amperos kismegszakító bírja ha rá van kötve a mosógép, mikro, hűtő, bojler, s néha egy 2000 Watt-os elektromos hősugárzó?

Ugye ezek mennek azokon a konnektorokon amik egy kismegszakítóra futnak be. Kérlek aki ért hozzá, írjon!

Villanyórát milyen időközönként cserélik (Elmű)?

Magán az órán nem találtam semmilyen “lejárati” dátumot. A kismegszakítókat is lecserélik?

Mobil klíma működésekor baj, ha zúg a kismegszakító?

Kaptam egy mobil klímát. Ha elindítom, a kismegszakítóknál zúg, serceg,valami hasonló hangot hallok. Régi panelban élek. Le kell mondanom a klíma használatáról így?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!