Hogy lehet a penészt eltüntetni?

válasza:

válasza:

válasza:A legegyszerűbb hipóval lemosni.
ha kicsit melegebbre fűtöd a szobát, vagy egyenletesebb (meleg) hőmérsékletet tartasz nem fog penészedni a fal.

válasza:

válasza:Nálunk is van ilyen. Mi hypoval szoktuk letörölni.
A barátom festő ő azt mondta hogy úgy lehetne megszüntetni ha vékony sztirollal leszigetelné. Sajnos a főbérlő még nem nagyon szeretné.

válasza:Üdv a táborban:-))
Mint már előttem is írták, a hideg falakon lecsapóik a pára és az már a melegágya a penészgombáknak.Hatékony eltüntetés?Se a külső, se a belső hőszigetelés lóf@szt nem ér.Egyedül a pára elszívásával és a meleg helységekkel tudsz védekezni.De a Ceresit páraelszívó sem ér semmit, ha olyan mennyiségben van jelen.
Rendszeres szellőztetés és az összes hasonló dolog kombinációja.

válasza:Szia, nekem is ocsmány volt a falam. Északi oldal. Most késő ősszel leszigeteltük, és a helyiségbe beszereltünk egy extra radiátort, hogy egyenletesebb legyen a hőleadás. A kettő kombinációjával + az extra szellőztetésekkel megszűnt a penész.
Néhány gyakorilati ötlet:
- Főzés közben használd a páraelszívót a konyhában.
- Fürdés zuhanyzás után, nyisd ki a fürdőszoba ablakot, és az ajtót zárd be, hogy a pára ne a lakásba menjen ki.
- Reggel este csinálj egy-egy szellőztetést.
Biztos vagyok benne, ha csak az utolsó hármat megfogadod sokat fog javulni a helyzet.
Szia!
Lehet kapni, fújós kiszerelésben "Sissy" nevű penészölőt( lehet hogy a nevét nem írtam pontosann), büdös vegyszer, de miután lefújtad vele a penészt, azonnal eltünteti

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az egyik talán yukka, a másikat nem ismerem. A párom növényei, de ő éveken át alig gondozta, csoda h élnek még.
Nyáron mindenképpen le kell festeni, mert nagyon csúnya, fönt a plafonnál isa sarokban,meg lent a szekrény mögött is zöld a vörös(!!!) fal.Addig valaki tudna valamit ajánlani, hogy ne nézzen így ki?Diszperzittel lett lefestve most először, azelőtt mésszel...
Most újjítottuk fel a szobát és megint kijött a penész a sarokban. Elég durván néz ki, és kellemetlen szag van tőle szobába. Ráadásul van egy 3 hetes pici lányunk. Remélem tud valaki segíteni!!!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!