Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tűzhelyből melyikben jobb...

Tűzhelyből melyikben jobb süteményt sütni? A gáz vagy az elektromos üzeműben? Meglepett mikor mondták a boltban, hogy a gáz az csak alul ad lángot a sütőben. Logikusan akkor az alul-felül elektromos de mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2016. jún. 11. 14:36
 1/6 anonim ***** válasza:
elektromos... alsó és felső sütés légkeverés.
2016. jún. 11. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Elektromosban van ventilátor ,emiatt egyenletesebb odabent a hőmérséklet,így szebben süthetők mint a gázosban.

A gázosban emiatt gyakran meg alulról megég,míg felül meg kissé nyers marad a légkeverés hiánya miatt.

2016. jún. 11. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Sütőből csakis eletromos. Akár süti, akár hús, akár pizza. A gázos szárít mint állat, és tényleg csak alulról süt
2016. jún. 12. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Sütőből elektromos. Főzni viszont gázon.
2016. jún. 12. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
55%

Gázosból is van légkeveréses. De láng csak alul ég.



Frissen váltottunk, ezért látjuk még a gázos előnyeit is de még nem tanultuk meg a villanyt használni.

A gázos kevésbé szárít és gyorsabban elkészülnek a dolgok (minden, a hús is, és húshoz tökéletes a gáz amúgy).



Ha most vennék villanysütőt, csak olyan jöhetne szóba, amiben van körfűtőszál. Egy fűtőszál a ventilátor környékén, úgy szokták írni a funkciót, amit az ilyen tud: hőlégbefúvás, forró levegő, vagy kiírják, hogy körfűtőszál. Jele: egy bekarikázott ventilátor.



A sima alsó-felső sütésről (légkeveréssel együtt vagy anélkül) nekem az a véleményem, hogy olyan, mint a gázos, csak fordítva és rosszabb.

Mindent egybevetve fent forróbb (felfelé száll a meleg + felső fűtőszál, ami szabadon van ráadásul), fentről éri a meleg és sugárzik is rá, míg alulról talán kevesebb hőt kap, és ott van még a tepsi, sütőpapír, amik szigetelnek.


Egyik típusú sütinkből eddig mindegyiknek csonttá száradt a teteje, és szinte sületlen az alja.

Egyébként nem egyedi, mert a neten sok helyen olvasni ugyanezt a gondot emberektől, akik vátanak villanyra (bár érdemi megoldás sehol, esetleg a tepsi), és sok részletes receptnél olvasni, hogy: alufóliát dobtam félidőben a tetejére, félidőben átváltottam csak alsóra stb.......



Ha gázosról váltasz (bár a kérdésed alapján nem biztos, és akkor a válaszom fele felesleges is számodra), de ha gázosod volt eddig, arra figyelj, hogy a sötétebb színű, jobb hővezető képességű tepsiket használd az új elektromos sütőben majd és nyugodtan használd akár a legalsó "polcot" is.

2016. jún. 12. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én 25 éven keresztül sohasem tudtam szép hajtogatott leveles tésztát, vagy hájas tésztát sütni a gázsütőben, pedig vagy 5 szerelő próbált állítgatni rajta. Hol volt benne az alján cserép, hol alufólia, hol 15 percet melegítettem elő, hol egy óra hosszát - akkor sem lett szép, nem nyílt ki.

Mióta családi házba költöztem a panelből és elektromos hőlégkeveréses sütőm van, na azóta mindenféle süteményt meg tudok benne sütni. A hajtogatott leveles-vajas tésztám úgy kinyílik, mint a pünkösdi rózsa, azóta :-)

2016. jún. 13. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!