Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ajánlanátok olyan edényeket...

Ajánlanátok olyan edényeket (lábos, fazék), amiket elektromos tűzhelyen (rezsó felületen) biztosan lehet használni és nem ég le, nem kozmál le benne az étel; és nem válik le néhány hónap használat után a belső bevonata?

Figyelt kérdés

Kollégiumba kellene. Eddig már többféle termékkel próbálkoztunk. Ugyan nem voltak csúcskategóriás drága edények, de gagyik sem (az áruk alapján).

A csomagolásukon fel volt tüntetve az elektromos tűzhely piktogramja is, és azt írták, hogy tapadásmentes a bevonatuk.

Ennek ellenére az ételek (pl. tejbedara, főzelékek, stb.) rendre lekozmáltak bennük és csak hosszú idejű áztatással majd közel egy órás dörzsöléssel lehetett eltávolítani a leégett részeket.

Ilyen negatív tapasztalatunk volt pl. a Perfect Home lábasokkal.


Kérlek, ajánljatok olyan edényeket, márkákat, amiket tapasztalataitok alapján BIZTOSAN lehet rezsó jellegű elektromos főzőfelületen használni, és rendeltetésszerű használat mellett hosszú ideig sértetlen marad a belső felületük; és nem tapadnak majd égnek le bennük az ételek.


(Nonszensz, hogy csak levesek készítésre és vízmelegítésre használhatók némely edények!) :(



#élettartam #főző edények #elektromos rezsón használható edények #valóban tapadásmentes bevonat #strapabíró edények #edénymárkák
2018. dec. 11. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Én se vagyok jártas a konyhában, de azt azért tudom, hogy nem az edényen múlik az odakozmálás, hanem hogy mennyi zsiradékot teszel a kaja alá (étolaj vagy zsírral kikenni a belsejét).

A bevonatokhoz abszolút nem értek, éppen ezért én mindenképp bevonat nélküli, sima rozsdamentes edényeket vennék! Csak fém (acél), semmi más, így bármilyen főzőfelületen használhatók, csak mikróban nem!

2018. dec. 11. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Van erre a célra egy varázseszköz, az a neve, hogy FAKANÁL!

A példának hozott tejbegríz, vagy a berántott főzelék a világon mindenben leég, sőt kifröcsög, ha nincs kavargatva.

Egyébként az 1-esnek is igaza van.

2018. dec. 11. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Amit leírtak. Kevergetni kell. A sűrű ételek simán odaégnek, de még meg sem melegednek, és a tej is hajlamos rá. Csak lassan melegítve, esetleg víz, vagy zsiradék alá (attól függ mit melegítesz).

A bevonatos edények sem mindenhatók, mert ha úgy hagyod abba is odaégnek, csak könnyebb kitisztítani.

2018. dec. 11. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár nem kifejezetten a kérdéseimre válaszoltatok.


Ami engem illet már jó rég óta (>20év) tevékenykedem a konyhában. :)

A gyerekek is nagyok már, csak távol tanulnak. Itthon megtanulták már kisiskolás korukban, hogy mivel, mit és hogyan kell tenni a konyhában, főzés közben, hogy a végeredmény kedvükre legyen. Ügyesen főznek és sütnek.

Tehát a kollégiumban sem azzal van a gond, hogy nem megfelelő alapanyagokat használnak; hogy nem tesznek zsiradékot vagy folyadékot oda, ahova kell; hogy nem kevergetik az azt igénylő ételeket; hogy nem használnak fakanalat. Itthon minden rendben megy. De nálunk a konyhában gáz főző felületek vannak, csak a sütő elektromos.

Még én sem főztem sosem máson, csak gázon. Így nem tudok nekik abban segíteni, hogy milyen edényt hogyan használjanak a kollégiumi villanyrezsós tűzhelyeken. Sajnos az ismeretségi körünkben sincsenek olyanok akik villanyrezsós főzőfelületen főznek. Ezért gondoltam, hogy rákérdezek itt a GYK-n, hátha olyanok is találkoznak a kérdésemmel, akik napi szinten főznek villanyrezsós tűzhelyen.

Még egyszer köszönet a tanácsokért.

2018. dec. 11. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:
A villanyrezsónál az a fő gond, hogy nem egészen nyilvánvaló, milyen fokozatra kell állítani, hogy a hőveszteséget éppen csak ellensúlyozza a hőtermelés. Ezt ki kell kísérletezni, vagy indukciós főzőlapot kell használni, ahol könnyebb beállítani az alkalmas hőteljesítményt. Illetve a másik lehetőség a mikrohullámú sütő, amiben leégni nem fog semmi (legfeljebb kiszárad).
2018. dec. 11. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!