Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az egyik járólap amit leraktam...

Az egyik járólap amit leraktam, a sarkánál kopog ha rálépek. Valószínűleg nincs alatta rendesen ragasztó. Viszont fel nem jön, mert a többi helyen rendkívül jól tapad, 60 x 60-as nagy lapokról van szó. Mit tudok tenni a javítására?

Figyelt kérdés
2025. szept. 28. 00:37
 1/9 anonim ***** válasza:
63%
Fugat kiszeded, lapot osszetorod, felvesed, raksz le egy ujat.
2025. szept. 28. 00:59
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Hagyd így, majd idővel feljön magától, és kijavítod akkor. A helyét ki kell pucolni, mélyalapozni, aztán leragasztani az új lapot, majd fugázni, tehát ahogy szokták.
2025. szept. 28. 08:17
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Nálam is ilyen az egyik lap, évek óta. Mindig elhatározom, hogy majd felszedem és rakok le újat, de még nem álltam neki, magától meg nem jön fel. Pedig padlófűtés is van. Lehet hagyom a fenébe.
2025. szept. 28. 23:39
 4/9 anonim ***** válasza:
Tök felesleges felszedni. Nem értem miért írják ezt, semmi értelme vele foglalkozni, de persze ha van időd... Egyrészt ha feljön, akkor elég lesz akkor megcsinálni, újra lapozni. Másrészt nálam is kopog 4-5 a 100-ból, 10 éve várom, hogy feljöjjön de köszöni szépen jól érzi magát, jól tartja a ragasztó.
2025. szept. 29. 08:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Gondolom azert irjak, mert az volt a kerdes, hogyan lehet javitani, nem az hogy hagyja-e inkabb ugy ahogy van.
2025. szept. 29. 11:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja igaz, kérdezi mit tud vele tenni így most. Hát akkor tényleg fel kell törni (de egyébként szerintem nem érdemes).
2025. szept. 29. 12:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Meg kell próbálni kitölteni az esetleg megmaradt üreget.

A fuga kikaparása után, egy vastag meggörbített injekciós tűvel több részletben próbálkozz. Kicsit babrás meló, de még mindig jobb, mint egy ép járólapot feltörni. Külön szerecse ha sarokról van szó, mert így akár két irányból is pótolhatod a ragasztó bejuttatását.

Nekem bejött!

2025. okt. 8. 18:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Végül le tudtam juttatni annyi ragasztót, flexibilis jó folyékony ragasztót alá, hogy az elég legyen, utána súlyoztam 24 óráig és most tökéletes.
2025. okt. 8. 20:49
 9/9 A kérdező kommentje:
Kedves hetes! Én is ezt csináltam! És tökéletes. Nem is értem miért írják azt, hogy föl törni összetörni meg fölverni… Egy őrület ami itt folyik, ezért kerestem inkább angol nyelvű Tutorialt, És szerencsére azért abból akadt rendesen.
2025. okt. 8. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

3d-s műszempilla ragasztójától feldagadtak a szemeim, valószínű allergiás vagyok a ragasztó összetevői közül valamire. Megoldás? (többi lenn)

Többet nem rakatok fel, de nagyon rossz, hogy így néz ki. mit lehet vele tenni, hogy lemenjen a duzzadtság minél hamarabb? Hasonló tapasztalatokra kíváncsi lennék.

Az autóm jobb hátsó ajtaján elengedett a bőrkárpit. Valószínűleg, az alatta lévő ragasztó lehet a hibás. (Nem jött le a bőr, nem lehet mögé látni,...

Ha valakinek van ebben tapasztalata,esetleg jó tanácsa,és tud segíteni,legyen szíves,ossza meg velem! Előre is nagyon köszönöm!

Hőszigetelést fel lehet tenni FESTETT (valószínűleg diszperziós kültéri homlokzatfesték) kőporos VAKOLATRA? (aggályaim: EPS ragasztó tapadása, páradiffúzió, stb. )

Ugyanakkor: A vakolat felületképzése kapart, így különösen nehéz (értsd: lehetetlen) volna a festék eltávolítása ...

Vegyes tüzelésű kazán ajtaját mivel tudom felragasztani?

Valószínűleg korábban is ragasztva volt mert semmifajta rögzítési pontot ( stift, csavar. ) nem találok rajta.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!