Először festeni vagy burkolni kell? És miért?

válasza:Burkolni.
1.A burkoló összeporolja a kész falat ha bent vág.
2. " összekeni ragasztóval.
3. A csempe tetejét, szegélyeket le szokták gipszelni és festeni, illetve itt még a 2-es pont is életbe lép pluszba.
A csempéről le tudod szedni a festéket, de a festékről nem tudod a ragasztót, téglaport... A csempézés 30-50 évre van tervezve ami alatt egyébként is lesz vagy 3-10 festés...

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:De igen. A burkolás van előbb ezt még tanítják is építésvezetőknek és az adott szakmáknak is.
Ha nagy a hajtás, előre lehet hozni a glettelést, de a festést magát mindig a burkolás után kell elvégezni. Gondolom senki nem kíváncsi a szürke csemperagasztóra mégha a burkoló pont annyit tett és oda ahova kell.
Viszont a parkettázás már a festés után következik, mert elvileg gyűjtős porzsákos csiszolók léteznek, viszont hiába fóliázol le egy zsír új parkettát, ha nincs lelakkozva a víz kifolyik rá és elszínezi, a friss lakkozásnak meg annyi ha mászkálnak rajta létrával, húzogatják a vödröt, ráesik valami, cipőbe ragadt kaviccsal összekearistolja a fólián át stb.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Albérletben vagyunk, és az étkezőnkben felrobbant a kávéfőző, mindenhol fekete foltokat hagyva. Ma vettünk a boltban mészfestéket, őszinte leszek, gőzünk sem volt arról hogy ez milyen, gondoltuk jó lesz. Szóval nagyjából letakarítottam, csiszoltam a falat,...
Valószínűleg bútorozatlan albérletet választunk, 2 héten belül költözünk. Melyek azok a tárgyak, eszközök, amik biztosan nem jutnak eszünkbe, de érdemes magunkkal vinni a költözéskor? Gondolok itt pl. olyasmire, hogy szemetes, konyhai eszközök stb. Nemrég költözők,...
Először kezdenék önállóan festésbe, és javításba. Érdemes belevágni? Előre kevert festékkel dolgoznék, és glettel javítanám, majd csiszolnám a falat. Időm most lenne rá, szabadságon vagyok, gondoltam megoldom. Valakinek valami jó tanács?
A héten veszek egy használt házat. A tulaj szerint már 7 éve nem lakják. Anno a festő vastagon lefestette a falakat mésszel. Előszőr csak diszperzittel festeném le a falakat! Umond olyan egészségügyi festést csinálnék meg amúgy sincs pénzem még színezni!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!