Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » SOS! Panel fürdőszoba fal...

SOS! Panel fürdőszoba fal penészesedik?

Figyelt kérdés
Mióta 3-an lakunk életvitel szerűen a lakásban. Mivel lehetne ezt megakadályozni? félek, hogy a fiamnak valami egészségügyi baja lesz tőle! amennyit tudjuk nyitva hagyjuk a fsz. ajtót.... de csak romlik a helyzet.

2014. okt. 15. 12:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Feher cillit-bang nagyon jo penesz ellen,es kereszthuzatot csinalni fürdes utan,de eleg10perc,mert kintröl több nedvesseg jön be.Csak 10perc kereszthuzat,nem egesz napos szellöztetes.Penesz elleni festek is jo.
2014. okt. 15. 13:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! a cillit-et kipróbálom... a huzatot nem szeretném este.... de gondolom napközben se árt....
2014. okt. 15. 13:31
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
Jobb reggel es este 10-10perc kereszthuzat,mint az egesznapos szellöztetes.Szakember mondta,mert nalunk is a penesz Volt a gond.1-es voltam.
2014. okt. 15. 13:46
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Le kell sikálni a penészt.

Be kell fújni kimondotta penészirtó spray-vel.

Le lehet festeni, ha gondolod.

A trükk most jön: be kell fűteni, de nagyon, hogy rendesen kiszáradjon a fal.

Én így csináltam, kinyírtam a kis retkeket, azóta sincs hírük sem... :D

2014. okt. 15. 14:14
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Penészre nagyon jó a Savo (vagy Sayo nem tudom biztosan a nevét) penészölő. Mi azt használtuk.
2014. okt. 15. 15:07
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Belső szellőztetést kell biztosítani!A penész az elnem távozó nedvesség miatt van.

Ha van most is szellőzőtök, akkor valami dugulás van benne,ezt a hibát el kell hárítani.

2014. okt. 15. 15:33
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
bizonyos nedvességtartalom felett (lakásban 20fokon 60-65%) kicsapódik a pára. Ezt vegyszerezni persze lehet, de az csak tüneti kezelés. Szellőzetni kell amennyit csak lehet. Ablak nincs? Elszívóventillátor van?
2014. okt. 16. 01:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs szellőző a fürdőszobában? Megy a közös szellőzőben az elszívó? Tisztítod a szellőző rácsát, nem lehet eldugulva?
2014. okt. 16. 08:27
 9/13 A kérdező kommentje:

Minden kedves válaszolónak köszönöm az ötletet!

megpróbálok minden felmerülő kérdésre válaszolni:

a panelban én 2 hónapja lakom életvitel szerűen. a párom lakása, aki kb. 10 éve lakik ott. Ő nem csinál ebből nagy gondot (penész)..... de engem zavar.

A lakás jellegzetessége, hogy a másik lakás homlokzata beljebb van, mint ennek, így a szoba és a fsz. fal egy része hidegebb lesz.... a szobában pl. a falon kb. közép tájon a festés függőlegesen végig van repedve :)

ilyet se láttam még.... :O

ablak a fsz-n nincs. Szellőző van a központi.... de nem tudom milyen az állapota :O

kérdésem, hogy ha beindul a fűtési szezon, akkor helyre jöhet még akkor is ha nálunk nincs radiátor, ami fűtene? kivéve a fsz. és wc-ben futó fűtés csöveket.

E mellett érdemes a felsorolt penész-ellenes dolgokat kipróbálni?

köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 17. 10:02
 10/13 anonim ***** válasza:

Központi szellőt nézd meg, szedd le a rácsot, lehet el van tömődve a portól, azt hetente tisztítani kell., hogy működik-e azt érezheted, ha odateszed elé a kezed, vagy egy db papírt.

Hogyhogy nincs radiátor? A szobákban nincs fűtés? Úgy nemigen fog télen kiszáradni a szoba.

2014. okt. 17. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mázas greslap fürdőszobapadlózatra - mi a véleményetek?

Fontos, hogy ne csússzon a fürdő, ehhez keresnék padlóötleteket (beépített zuhanyzós lesz amúgy a fürdőszoba). Köszönöm!

A Dulux konyha és fürdőszoba festékkel milyen tapasztalataitok vannak?

Tényleg könnyen mosható? A falon fényes vagy matt színű?

Hogyan szüntessük meg a fürdőszobában a penészt?

A falakon fekete, bolyhos penész terjeng, egyre erősebben. Amikor fürdik az ember, a pára fojtogató, érezni a penésszagot. Valamit tenni kell most már, mert nem egészséges.

Panel fürdőszoba felújítása Budapesten? Zuhanykabinhoz vélemény?

Mesterembert keresnék saját tapasztalatotok alapján a fürdőszobám felújításához. A kád helyett zuhanyzót szeretnék. Sajnos nincs pénzem drága zuhanykabinhoz, ezért olcsó, de nektek bevált kabint ajánljatok. Egyedül vagyok, tehát nincs nagy strapának kitéve. Szögletes,...

Igaz-e, hogy 10 évenként fel kell törni a fürdőszoba burkolatát, mert a szigetelés elöregszik?

Azért kérdezem ezt, mert a szigetelést gyártó csak 1 év garanciát vállal az általuk árusított tömítőanyagra, ergo szerintük, jó, ha 10 évig nem áztatom az alattam lakót.

Wc, zuhanyzó stb vannak szabványok amit egyik helyen be lehet szerelni, másik helyen nem?

Felújítanám a fürdőszobát, és nem tudom mire kell figyelni. Esetleg le tudjátok írni, vagy elmondani hol tudok utánanézni ennek? Google-t próbáltam, de legtöbb helyen túl bonyolultan van leírva számomra :). Köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!