Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Az egyik radiátorom felül...

Az egyik radiátorom felül langyos, alul teljesen hideg, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ki lett cserélve az egyik radiátorom, emiatt a rendszerből a víz leengedésre majd újra-feltöltésre került. Ezt követően az egyik régi - eddig tökéletesen működő - radiátorom szinte nem fűt. Felül langyos, alul hideg. Ennek megfelelően a bejövő csonknál a cső még meleg, a kimenő csonknál teljesen hideg. 22 éves Calidor tipusú olasz aluminium radiátor.

Kérdéseim:

1. hol tudom légteleníteni magát a radiátort?

2. Segít-e a problémán a plafon alatt lévő légtelenítő szelepek cseréje?

2017. okt. 27. 18:58
 1/4 anonim ***** válasza:
erre helyismeret nélkül azért elég nehéz válaszolni. Az tuti, hogy a levegőt ki kell venni belőle.
2017. okt. 27. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha van csőfogód akkor következőt kell csinálni

Felűl a szelepet elzárni,és nagyon óvatosan meglazitani a hollandit.Alulról beáramló víz kinyomja a levegőt .

Amig hallani a pisszegést,jön a levegő ki.Ilyenkor érdemes valami ruhát a megnyitott hollandira tenni,hogy a viz ne frőcsköljön szana szét.Aztán meghúzni a hollandit,szelepet kinyitni,és szinte azonnal érezni kell a cső melegedését.

Ha ez igy van,akkor kis idő mulva a radiátor végét megfogni,ha langyosodik,akkor a radiátor dolgozik.

2017. okt. 27. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Előzőt (2) kiegésziteném .

A mennyezet alatt min. 2 légtelenitő van .

Tegyük fel ,hogy ezek jók is .

Szép sorjában el kell zárni a radiátorokat,melyek fűtenek.

Fokozatosan ! Az áramlás gyorsul a csövekben,és az esetleges légdugót ki is mozdítja . Ez el jut valamelyik légtelenitőhöz,ahol távozik.

A kifolyt vizet pótolni kell .

2017. okt. 27. 21:11
 4/4 A kérdező kommentje:

1-es hozzászólónak: a helyismeretet nem tudom értelmezni

2-es (3-as) hozzászólónak köszönöm a tanácsot, meg fogom próbálni. Csak még egy kérdés: értelemszerűen a procedúra alatt fűtést lekapcsolom, de a cirkóm is ki kell húzni a konnektorból?

2017. okt. 28. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

4 éves Golden Retriever kutyám van és ma vettem a lábán észre felül nem is a térdénél hanem egy random helyen, hogy nincs szőre lehet a hideg miatt?!

Arra is gondoltam ,hogy megsérült ,mert van egy lyuk a kertben és lehet miközben szalad a labdájáért belelép,néha láttam is hogy sántit de néztem honlapon hogy ficam lehet és az magától meggyógyúl meg is gyógyúlt

Miért van az, hogy a gipszem alul meleg felül hideg?

ma kaptam körkörös gipszet az egész jobb karomra és nem értem miért meleg alul és miért hideg felül...

Van egy 99-es B5 diesel passatom. Kb. fél éve cseréltem a hűtőt, vízpumpát, termosztátot, tegnap kifújta a fagyállót a kiegyenlítő alján pedig szelep...

Nem tudja valaki, hogy miért nem fordul meg a víz a hűtőben, lehet a vízpumpa vagy más is. Van egy régi termosztátom az 60 foknál már nyit annál megfordul a víz, mi lehet az oka ?

Egész novemberben nem fűtöttem, igaz még vége sincs, mégis kijött egy 24000Ftos fogyasztás az alapdíjon felül, miért?

Mért távfűtéses lakásban lakok, ez az első telem itt. Múlt hónapban sem fűtöttem, nem is volt probléma, most viszont kiküldtek egy 30ezres csekket, amelyből 24ezer a fűtés. Tévedés lehet? Mi lehet a probléma? Nagyon idegesít most

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!