Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogy kell az étolajat leszűrni...

Hogy kell az étolajat leszűrni sütés után, hogy többször is lehessen használni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 29. 19:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Egy egyszerű kis fémszűrőn át öntöd, csöpögteted. Nem tudom, hogy van-e rendes neve de gondolom, érted, hogy mire gondoltam. Édes anyám, legalábbis így szokta.
2011. jún. 29. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
A sütéssel az olaj kémiailag romlik a szűrés nem megoldás a többszöri használásra.
2011. jún. 29. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
55%
Tea-szűrő. De ugyanaz nagyban: leves-szűrő (nem tészta-szűrő!!)
2011. jún. 29. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
60%

ez csak akkor megoldás,ha előtte nem volt túl forró az olaj. a forró volt akkor az már rákkeltő, inkább öntsd ki.

és a sok olajban sütés úgysem egészséges.

2011. jún. 29. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
63%
Nem érdemes többször újra felhasználni, mert rákkeltő anyagok keletkeznek benne. (tudtommal)
2011. jún. 29. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
75%

Hú de gazdag itt mindenki!! Egy sütés után kiönteni az olajat.

Arra vigyázz,hogy az olaj ne égjen meg,amig átszűrve (sűrű szövésű kisszűrő) világossárga,addig süthetsz benne.

Ha már barnás,akkor dobd ki.

2011. jún. 29. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
67%

A leszűrt olajat hűtőbe tárold.

Rák-nem rák... nem mindenki engedheti meg magának minden alkalommal a friss olajat.

2011. jún. 29. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
28%

Én is mindig leszűröm. Csak az alját öntöm ki.

A legújabb kutatások szerint nem csak a használt olaj rákkeltő,hanem a használatlan is. Ezért javasolják (újra),hogy zsírral főzzünk,mert az sokkal egészségesebb. Azonkívül az étel íze is sokkal finomabb.

2011. jún. 29. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
55%
Nem szabad újra használni, az egészséged fontosabb! Eleve használj kevesebbet, meglátod ha jobban figyelsz rá, jóval kevesebb is elegendő a sütéshez. Próbáld ki a sütőfóliát, abban porhanyósak, és finomak lesznek a husik és még olaj sem kell.
2011. jún. 29. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
Én azt a szűrőt használom, amit a hosszúkávé-főző gépekhez kell használni.
2011. jún. 29. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!