Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Van itt olyan aki csak és...

Van itt olyan aki csak és kizárólag mosószódát használ és nem keveri mosószerrel? Tapasztalatok? Gépnek nem árt?

Figyelt kérdés

Én most így használom. 2-3 evőkanállal mert nagyon habzik. A ruhák tiszták az illatuk kellemes, nem büdösödnek. Eddig mindig úgy mostam, hogy sötétet világosat vegyesen mert világosból kevés van nem töltené meg félig sem a mosógépet. Soha nem fogott össze semmi semmit. Szódával most mosok kb. 3-szor és félek, mert nincs még vele tapasztalatom. Félek, hogy összefogják egymást a ruhák. Bár most már jobban tudok szortírozni mert a munkaruhám világos, így abból most több lett. Általában 40°C-os rövid programmal mosok. Ha jön látogatónk hosszabb időre és mosni is kell a ruháit akkor 30 °C-ot választom, nehogy tönkretegyem a ruháit. Mi a véleményetek erről? Szerintetek rosszul csinálom? Minden mosáshoz használok egy fél kanál citromsavat a vízkő miatt. Ez mennyire jó? A gépbe sajnos nem látok bele de jókat olvastam róla. A felmosást is szódával végzem. Egy vödör forró vízbe 3 evőkanál szóda. Tökéletes!! Még a csempefugát is kivilágosította. Kérdésem ezzel kapcsolatban az, hogy ez fertőtlenít is? Ha nem arra milyen természetes megoldást javasoltok? Esetleg citromlé vagy citromsav? 100%-os citrom olaj?

Vegyszerek nem jöhetnek szóba. A legtöbbtől fulladok, volt, olyan amitől el is ájultam. (a szagától) Egyszerűen nem bírom őket és a természetnek is nagyon káros úgyhogy duplán irtózom tőlük.

Akinek van tapasztalata természetes módszereket használatával kapcsolatban írjon. Nem csak mosással kapcsolatban. :)

Köszönet érte előre is. :)

20/N

2011. aug. 23. 09:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

a ruhák nem a mosószertől fogják össze egymást...ezt nem is értem...

én csak mosószódát használok mosáshoz, ha nagyon koszosak a ruhák, akkor egy-két evőkanál reszelt mosószappant adok hozzá.

A mosószóda nem habzik. Milyen kárt csinálna a gépedben???

Én öblítőt csak a törölközőkhöz használok, mert azok attól puhábbak lesznek, amúgy ecettel öblítek, semmi illata nincs a ruhán és vízkőteleníti is a gépet. Az a citromsavat vagy mit még nem is hallottam, amit írtál...

felmosáshoz én is mosószódát használok, a fürdőt ecettel vagy szintén mosószódával takarítom.

2011. aug. 23. 09:59
 2/12 A kérdező kommentje:

Én azt gondoltam a mosószer kioldhatja a ruhákban lévő festékanyagot és így fogná meg egyik a másikat. De akkor ezek szerint rosszul gondoltam.

Nem tudom mi kárt tehetne a mosógépemben éppen ezért kérdeztem, hogy tehetne e. Mert nem tudom és kíváncsi voltam.

A citromsavat a párom hozta, csillog villog tőle minden ami előtte vízköves volt. Nagyon szeretjük. Ecetet is használunk.

2011. aug. 23. 10:18
 3/12 anonim válasza:

Nagyon elcsodálkoztam azon, amit írtatok. Mosószóda - mi az? Szódabikarbóna? Lehet, hogy ezért nem tudom, mert felvidéki vagyok, és itt másképp nevezik.

Kiviszi a gyerekruhákból is a mocskot? És milyen márkájú mosószappant kevertek hozzá? Szeretnék váltani, mert a gyerekeim ekcémásak.

Egyébként a kérdés kiírójának: a ruhák színét nem a mosópor keveri össze, egyszerűen vannak olyan anyagok, amik fognak. Szerintem 30 fokon nem nagyon lehet kimosni a koszt a ruhákból, az legfeljebb csak öblítésre jó.

2011. aug. 23. 10:40
 4/12 anonim válasza:
Az előző vagyok, valamit még elfelejtettem. A mosógép a kemény víztől vízkövesedik, és nem a mosószertől. Állítólag a pesti pl. nagyon kemény víz.
2011. aug. 23. 10:42
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

az utolsó hozzászólónak :D

mosószódát bioboltban tudsz venni, szerintem biztos van felétek is :D nagyon olcsó, kb 360 Ft egy kiló.

nem egyenlő a szódabikarbónával :D

annyira nem jó folteltávolító, de jól felfrissíti a ruhákat, és persze azért tisztít is :D

én úgy szoktam, hogy veszek egy kocka mosószappant (legolcsóbb Caola márkájút ) és lereszelem sajtreszelőn :D

3 evőkanál mosószóda, 2 evőkanál mosószappan és nekem minden folt eltűnik. Érdemes váltani, ha érzékeny a bőrötök :D

2011. aug. 23. 10:47
 6/12 A kérdező kommentje:

A mosószóda nem a szódabikarbóna, de fehér ruhák mosásánál azt is lehet hozzá tenni, azt hallottam szépen fehérít. Én ilyen mosószódát használok, de nem rendelek, hanem az itteni bioboltban vásárolom: [link]

Mosószappant nem használok. Nekünk még nincs gyermekünk, a mi ruháink pedig nem szoktam annyira koszosak lenni, így igazán folttisztításra nincs szükség. Ami kosz szokott a ruháinkon lenni azt 40°C-on a mosószóda kiviszi minden gond nélkül :) Ha mégis előfordul makacsabb folt akkor áztatok, de ez nagyon ritkán fordul elő. Amíg mosóport használtam addig is 40°C-on mostam és akkor tiszták lettek a ruhák. Csak mostanában kezdtem mosószódát használni de eddig elégedett vagyok. :)

2011. aug. 23. 10:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Igen tudom, Zalában is nagyon kemény a víz, én ott születtem. Azért azt tudom, hogy ez nem a mosószer hibája. :)
2011. aug. 23. 10:51
 8/12 anonim ***** válasza:
10.40-es válaszolónak.A mosószóda nátrium karbonát,a szódabikarbóna nátrium hidrogénkarbonát.Ha ekcémás van a családban,moss mosódióval,ez nem okoz allergiát.
2011. aug. 23. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
én a mosódiót azért nem ajánlom, mert elszürkíti a ruhákat...sajnos.
2011. aug. 23. 17:38
 10/12 anonim ***** válasza:
17.38-as válaszolónak,ha használsz mellé oxigénes fehérítőt akkor nem szürkülnek be a ruhák.
2011. aug. 24. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ruhafestés tapasztalatok? Simplicol/más?

bézs színű viszkóz kardigánt szeretnék jó erős feketére festeni

Érdemes gőzmopot venni?

Tapasztalatok róla?

Sárkány Center - mosógél vásárlás? Vélemények, tapasztalatok érdekelnének

Egy barátnőm már töredék áron veszi ott az Ariel meg a Persil mosószert. Illatra és kinézetre "eredeti". De félek kipróbálni mert van egy pici babám és nem szeretném ha allergizálná(bár eddig szerencsére nem fordult még elő hasonló egy mosószertől sem)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!