Juthatok így dunaparti új lakáshoz, ha van önrészem is?
Bankkal jelzálogszerződést kötnék a kiszemelt ingatlanra az önrészemet betolva, aztán "vállalkozó" kedvű lányoknak biztosítanék "búvóhelyet" és "nyugodt" körülményeket a kibontakozásukhoz. Tapasztalat, kalkuláció ezügyben? Működne ez még, vagy lefutott, esetleg kockázatos vagy törvénytelen?
Van több éve tartó rendszeres melóm, jövedelmem nettó 300 feletti, saját ingatlan is van, sosem vettem még fel semilyen hitelt.
(nem kellett).
Plusz még örökölök egy panellakást elvileg 20 éven belül.
"Nem akar bejelentkezni sehova, sem személyes adatokat adni, vagyis az adózás utána egy picit kérdéses, ahogy mondjuk az esetleges károkozások megtéríttetése is."
Így van.
A bérbeadónak viszont számlakiállítási és vendégkönyvvezetési kötelessége van.
10: És ott van még a társasház is.
Még az airbnb is annyira zavar egyes társasházi közösségeket, hogy határozatban tiltják meg az airbnb-t, nemhogy annál 4-6x gyakoribb vendégcserélődést. És akkor a társasház is megszüntetheti ezt.
Sehol nem írtam, hogy ezek hófehéren működnek. Sőt. Felhívtam a figyelmet a veszélyeire. Arra, hogy ez hogyan tud jól működni (értem azt: pénzt termelni) és arra is, hogy azért könnyű ebbe belebukni...
Ha ezt valaki felvállalja, lehet vele keresni. Ha nem, akkor nem. Nyilván ez ilyen egyszerű.
Megjegyzem ha igazán jól választ az ember, akkor pont olyan lakást keres ilyen célra, ahol mondjuk nincs szomszéd (szélső lakás pl.), egyetlen földszinti lakás, több száz lakásos társasházban, stb.
Sok esetben fel sem tűnik, csak 1-1 lakónak a jövés-menés, ami a másik 300-at nem zavarja, így sosem szavazzák meg a megszüntetést. Mellesleg ha feketén csinálja a tulaj, akkor nincs is mit megszüntetni. Max feljelentést lehet tenni egy-két szervnél, akik vagy foglalkoznak vele, vagy nem. Viszont egy rosszakaró szomszéd is valós veszély a lebukásban, tény.
Ha ezt valaki fehéren akarja, szállásadóként üzemeltetni, az nem lesz igazán működőképes, mert pont az anonimitást veszíti el.
" Mellesleg ha feketén csinálja a tulaj, akkor nincs is mit megszüntetni. Max feljelentést lehet tenni egy-két szervnél"
A Társasház is egy szerv, aki olyan szankciót szab ki, amilyet akar. Pl. 1 millió Ft-os büntetést. Elég hozzá, hogy tapasztalják az esetet, nem kell hatóságokkal együttműködni.
Foglalkoztam airbnb-vel legálisan, rengeteg buktatója van annak is, és az utóbbi időben pont a lakóközösség az. Aktivizálták magukat sok társasházban és igenis megtiltották a lakások bizonyos célú hasznosítását.
Ez így van, de a hatásokat lehet enyhíteni. Ahogy fent is írtam, pl. olyan paraméterű lakás kiválasztásával, ahol a lehető legkevesebb embert zavarhatja.
Ha kevés embert zavar a relative nagy lakóközösségben, kisebb az esélye bármilyen korlátozó intézkedés megszavazásának.
Vagy ha olyan környéken van, ahol a házban minden második lakás szálláshelyként üzemel, akkor is kis eséllyel megy el idáig a lakóközösség.
"A Társasház is egy szerv, aki olyan szankciót szab ki, amilyet akar. Pl. 1 millió Ft-os büntetést. Elég hozzá, hogy tapasztalják az esetet, nem kell hatóságokkal együttműködni."
Szerintem ez hülyeség, a társasház intézménye nem szerv, hanem érdekképviseleti egység max.
Bírságot csak hatóság szabhat ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!