Milyen környék Pesterzsébet?
Szerintem nem rossz. Sokat jártam arra gyerekként, minden kerületnek vannak jobb, és rosszabb környéke is (pl. Móricz körtér, meg Moszkva tér, elég putri, pedig Buda.)
Én Zuglóba pályázom, de árérték arányban kifejezetten jó. De körül kell nézni, és visszamenni több napszakban, és sétálni 1 órát.
Nem tudom megállni, hogy ne jegyezzek meg egyvalamit.
Számomra, tősgyökeres budapestiként (aki Pesterzsébeten, a Gubacson lakik) teljesen érthetetlen, hogy sokan úgy képzelik el a fővárost, mint olyan helyet, ahol van néhány lakható(!)kerület, az összes többi meg Mordor maga, ahol kábszeres, alkesz, munkakerülő lumpenek, sőt, bűnözők élnek. Ez egyszerűen nevetséges. Közel kétmillió emberről beszélünk, akik dolgoznak, iskolába járnak, élik az életüket.
Ilyen elképzelések maximum az emeletes sznobok fejében léteznek, no meg azokéban, akik Budapestet egyáltalán nem ismerik, legfeljebb a turistás részeken jártak valami osztálykiránduláson, de az is volt vagy tizenöt éve, de inkább húsz. Budapest nagyváros, ennek megfelelően a kerületei is vegyesek. Minden kerületnek vannak késdobálóbb környékei és jó helyei is, mindenhol vannak kisebbségiek, szegények, szociális bérlakásokban sínylődők. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármelyik kerület en bloch élhetetlen lenne. Ezt azért nem ártana észben tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!