Kezdőoldal » Otthon » Kártevők » A teraszunkat minden nyáron...

A teraszunkat minden nyáron ellepik a darazsak. Mit tegyek ellenük? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Rengeteg kisebb, max öklömnyi darázsfészek van a teraszon, minden nap lefújom a darazsakat, leverem a fészket és másnap ugyanoda elkezdik építeni az új fészküket. MINDEN NAP! Mit csináljak? A gyerekek nem is szeretnek kimenni az udvarra, mert össze-vissza repkednek a darazsak. Igaz, hogy nem csípték még meg őket, de ez engem nem vigasztal. Előbb-utóbb ez is bekövetkezhet. Az előző lakó azt mondta, ők megszokták, minden nyáron ez volt. Tavaly nem láttam ennyit, pedig meleg nyár volt, nem sok esővel.
2016. júl. 2. 13:47
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

Csinálj pár a link alatt láthátó csapdát. A kert végébe rakd ki őket.

2016. júl. 2. 16:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mivel fújod le őket, hogy holtuk után másnap újra építkeznek.

Hajnalban fújd le a fészket, ill. mögötte rovarirtóval (légyirtóval), mert olyankor egyrészt majdnem mind otthon van (a fészek mögé húzódva), tehát el tudod kapni őket, másrészt meg nem nagyon mozognak, nem fognak megcsípni, nyugodtan tevékenykedhetsz.

2016. júl. 3. 14:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Azt én nem tudom Neked megmondani, hogy a tesók honnan jönnek a döglöttek helyére újból fészket építeni, de jönnek. Vagyis tegnapig jöttek, mert vettem valami bikaerős darázsirtót (mert a házit, amit az első válaszoló ajánlott, körberöhögték, de még a bolti fajtáját is...) és ma már csak pár szálldos a teraszon. Remélem ez így is marad. Azért köszönöm :-)
2016. júl. 5. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!