Miért nem a csicsóka terjedt el a krumpli helyett?
Egy ízetlen, plötty állagú, semmire se való valami, ételbe nem nagyon használható az állaga miatt, plusz nehezen emészthető, ezért ha jól bekajálsz belőle, fájdalmak közepette lufira fújja a hasadat a gázosodás miatt, amitől csak hosszú fingadozással tudsz megszabadulni, és olyankor megfogadod, hogy többet nem eszel.
Én termeltem, néha ettünk belőle, ha már megtermett (kel, mint a gyom), de utána megint egy évig nem nyúltunk hozzá...
"plusz nehezen emészthető, ezért ha jól bekajálsz belőle, fájdalmak közepette lufira fújja a hasadat a gázosodás miatt, amitől csak hosszú fingadozással tudsz megszabadulni, és olyankor megfogadod, hogy többet nem eszel."
úgy hallottam, ha rendszeresen eszed, akkor felszaporodnak a szükséges bélbaktériumok és akkor már nem fog gázosodás közepette rothadni a beledben
De rendszeresen meg nem fogom enni, mert nem jó ízű.
Nyersen még csak elrágcsálom, olyasmi úgy, mint a karalábé, de hőkezelés után már kár megenni.
13
megértem
én is így vagyok vele
#9! Nm.
#10! Túlságosan pepecselős a türelmemhez.
#11! Valószínűleg ezért lesz haszonnövény ilyen energiaárak mellett fűtési-szezonban! 😃😃😃
A szarvasgombát gyakorlatilag fűszerként használják, nem kirántva vagy pörköltnek tálalják.
Lehet, hogy a csicsókát valami speciális eljárással feljavítják, ahogy a kőleves készül, hogy a hozzávalók elveszik az ízét, és végül 2 deka normális állagú és ízű csicsókát tesznek oda sok egyéb dolog közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!