Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy tartósíthatok retket,...

Hogy tartósíthatok retket, hogy télen is fogyasztható legyen?

Figyelt kérdés

2013. máj. 27. 12:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Sehogy.

Szeletelés után fagyasztani tudod, de az állaga már nem lesz jó, már nem lesz ropogós, csak összeesett, rágós, gusztustalan retek utánzat.

2013. máj. 27. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
a feketeretket lehet ...lereszeled,aztán egy kicsit lesózod hogy veszítsen a nedfvességéből majd kifacsarod egy kis tartósítóval öszekevered azt bele az üvegbe...de sztem savanyúságként is el lehet tenni....olvass utána
2013. máj. 27. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is írta, a retek csak friss fogyasztásra alkalmas növény, tartósítva már nem hozza a rá jellemző minőséget, formát, stb. Azonban a hónapos retek augusztus végtől szeptember végéig újra vethető, így akár november elején az első fagyok megjelenéséig szedhető. A téli (fekete) retek viszont önmagában tartósabb, hűvös helyen akár egy hónapot is eláll, de ahhoz, hogy friss retket ehessen az ember, vagy fóliasátor kell decembertől márciusig. Vagy várni.
2013. máj. 28. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. jún. 21. 20:45

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!