Leo432 kérdése:
Jót tesz most a málnának az érett marhatrágya? (Részletek lent)
Figyelt kérdés
Málnabokraim másodszor is virágzottak és most megint tele vannak zöld málnával. Ha szórok alájuk egy kis érett marhatrágyát és beforgatom, az segít, hogy a második adag termést is meg tudják érlelni?2015. aug. 9. 18:36
1/5 anonim válasza:
Az nem igazán,mert a trágya még további bomlás közben lassan adja le a tápanyagot amit tartalmaz,lassú a kilúgozódás azért kell előre trágyázni. Viszont ha víz oldható műtrágyát adsz neki azt azonnal fel tudja venni...
2/5 anonim válasza:
Jót tesz neki de azonnal nem tudja belőle felvenni az összes szükséget tápelemet,csak majd jövőre talán.
3/5 anonim válasza:
Valamint a trágya további bomlása hőt termel, és ebben a 40 fokos kánikulában nem hinném, hogy a málna tövének a melegítése jót tenne...
4/5 anonim válasza:
Én évtizede "málnázok". Évi 20~25 kg körüli termés szokott lenni.
Ne félj,meg fogja nevelni! Locsolgasd rendesen.
Én úgy csinálom,hogy egy 200 literes hordóba vizet engedek,majd dobok bele 2~3 lapát(fajtánként) marha+ disznó+nyúlszart.Ha feloldódott,megkavarom,és felborítom a hordót,nekem a 2 sor málna között egy ásónyom mély árok van,abban végigfolyik a lé,és percek alatt elissza a föld.
5/5 anonim válasza:
Én pl. tavasszal forgatok be trágyát hogy javítsam a talaj szerkezetét, ilyenkor 10 naponta belocsolom vízben oldott Volldünger Linz műtrágyával és mellete öntözöm is, így gyönyörű termés van rajta,nagy kövér töveim vannak, és be is érik szeptemberig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!