Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hatásos lehet még az a tyúktrá...

Hatásos lehet még az a tyúktrágya, ami évek óta egy zsákban várja a fölhasználást?

Figyelt kérdés
Olyan könnyű, minta a parafa, nagy darabokban van. Áztatgatom, öntözök vele, de hogy van-e értelme, nem tudom.
2016. jún. 28. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
A tyúktrágya semmire sem jó, szinte mindent kiéget.
2016. jún. 28. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a friss tyúktrágyára igaz. Az érett tyúktrágya ugyanolyan jó. Mivel ez már évek óta áll, valószínű hogy érett (ha nem ordenáré büdös vízben feloldva, akkor jó). Használni természetesen használ. Egyébként friss tyúktrágyát használtak nagyszüleim a belocsoláshoz, pár lapát trágya ment egy 200L-es hordóba, és ezzel locsolták a zöldségek tövét. Én ősszel szoktam kihordani a felásott földre az az évi trágyát, aztán tavasszal bekapálom, és gyönyörűek a növények. Szóval a friss tyúktrágyától óvakodj, de ezt így használhatod nyugodtan
2016. jún. 28. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Az egyik leghatásosabb szerves trágya ,a tyúktrágya .

Talán jobb a száraz,mint a friss .Csak megjegyezni kívánom,a szarvasmarha trágyának is feketévé kell érni,kiszórás előtt .

A szárazat fel kell áztatni,annyi vizben ami ellepi .

Mikor ez meg van,10 l vizhet 1-2 l keverni.Az a dózis ném égeti ki a növényt .

A tyúktrágya használatát mi is kertészmérnöktől kaptuk .

Évek óta igy használjuk .Jah.7-10 naponként lehet öntözni.

Mi mielőtt ezzel öntözünk előtte vizzel is öntözünk jobban beivódik a talajba,nem a felszínen marad .

2016. jún. 28. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:

A tyúktrágya kiváló, magas tápanyagtartalmú trágya, ha nem bontották le a gombák, mikroorganizmusok, akkor nem "érett", csak kiszáradt, töményen árthat.

Áztathatod vízbe, az így kapott lé szűrés után kiváló trágya, a darabos rész meg talajba munkálva hamar lebomlik.

2016. jún. 28. 18:38
 5/8 A kérdező kommentje:

Ilyen lebomlás-félére gondoltam, ami miatt esetleg mára már hatástalan. Ezt nem fogom megtudni, ezért csak öntözgetek vele tovább. A 10. vödör víz beleöntése után is szép aranysárga, tiszta a folyadék. Közben meg-meglököm a serpenyővel a nagy trágyadarabot, nem látom, hogy hígabb lenne a későbbi. Aztán még vizet is hordok a földre, nehogy baj legyen. Azt én tudom, hogy jó a tyúktrágya, csak a hatását nem nagyon látom.

Köszönöm szépen a segítségeteket, a megerősítést.

2016. jún. 28. 19:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem bűzlik egyáltalán, azt hiányolom.:) Használtam granulált trágyát, amiben volt tyúktrágya, az is jobban bűzlött.
2016. jún. 28. 19:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Mikor nekem volt, ősszel bedolgoztam a földbe, tavaszra "elkészült", nem kellett vele így szórakozni.
2016. jún. 29. 16:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Csakhogy én most szeretném meghajtatni a növényeket, meg pontosan ott, ahol kell.
2016. jún. 29. 17:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!