Hatásos lehet még az a tyúktrágya, ami évek óta egy zsákban várja a fölhasználást?
Az egyik leghatásosabb szerves trágya ,a tyúktrágya .
Talán jobb a száraz,mint a friss .Csak megjegyezni kívánom,a szarvasmarha trágyának is feketévé kell érni,kiszórás előtt .
A szárazat fel kell áztatni,annyi vizben ami ellepi .
Mikor ez meg van,10 l vizhet 1-2 l keverni.Az a dózis ném égeti ki a növényt .
A tyúktrágya használatát mi is kertészmérnöktől kaptuk .
Évek óta igy használjuk .Jah.7-10 naponként lehet öntözni.
Mi mielőtt ezzel öntözünk előtte vizzel is öntözünk jobban beivódik a talajba,nem a felszínen marad .
A tyúktrágya kiváló, magas tápanyagtartalmú trágya, ha nem bontották le a gombák, mikroorganizmusok, akkor nem "érett", csak kiszáradt, töményen árthat.
Áztathatod vízbe, az így kapott lé szűrés után kiváló trágya, a darabos rész meg talajba munkálva hamar lebomlik.
Ilyen lebomlás-félére gondoltam, ami miatt esetleg mára már hatástalan. Ezt nem fogom megtudni, ezért csak öntözgetek vele tovább. A 10. vödör víz beleöntése után is szép aranysárga, tiszta a folyadék. Közben meg-meglököm a serpenyővel a nagy trágyadarabot, nem látom, hogy hígabb lenne a későbbi. Aztán még vizet is hordok a földre, nehogy baj legyen. Azt én tudom, hogy jó a tyúktrágya, csak a hatását nem nagyon látom.
Köszönöm szépen a segítségeteket, a megerősítést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!