Milyen karbantartást igényel egy benzines fűnyíró?
Mindkettő előttem szóló jól beszélt.
Fűnyírás után feltétlenül el kell alaposan takarítani mert a rátapadt fű megeszi hamar a fém kasznit.
A műanyag elektromosoknál nem volt gond.
Én a következőket művelem:
-minden fűnyírás után, még mielőtt rászáradna, alaposan kitakarítom az alját. Ez az idő előtti korróziót is meggátolja, illetve a fűnyírás minősége is így lehet megfelelő. Ezen kívül a motort, kaszni külső felületét is le szoktam törölgetni, bár ennek leginkább esztétikai haszna van.
-évente 2 alkalommal kiszedem a légszűrő szivacsot, kimosom benzinben, átitatom olajjal és vissza. Ha porosabb területen dolgozok, és indokolt, akkor sűrűbben tisztítom.
-évente 1 alkalommal olajcsere
-kés élesen tartása. Erre nem tudnék konkrét időszakot mondani, mert nagyban függ a használattól, területtől, kés minőségétől. Dolgoztam már olyan profi géppel, ill. olyan területen, aminél elég volt évente egyszer élezni. Ill. dolgoztam olyan u.gy. késsel, amit 2-3 alkalom után élezgetni kellett.
Ezek mellett az MTD 48 PB gépem kilencedik éve üzemel, a garantált üzemidejét többszörösen megfutotta már, és még mindig hibátlan.
A fentieken felül, ennél a gépnél, az 5. év után elöregedett a porlasztó membránja (kb.8-900 Ft-os tétel). Azóta évente, jobb esetben kétévente kell bele vennem mert az u.gy. már nem olyan mint a gyári volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!