Kezdőoldal » Otthon » Lakberendezés » Indukciós főzőlap előnyei és...

Indukciós főzőlap előnyei és hátrányai?

Figyelt kérdés
Szeretném felújítani a konyhát és erősen gondolkodok egy indukciós főzőlapon mert a jelenlegi gáztűzhely már nem éri meg a rossz minőségű hígított gázszolgáltatás miatt! Érdekel minden előnye és hátránya!

2017. jún. 1. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:

össze hasonlítva az összes [link]

hátrányok: [link] (de itt az előnyöket is írja: [link]

2017. jún. 1. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Több ismerösnek van indukciós, és rengeteget mérgelödnek, mert akkor és úgy müködik, amikor és ahogy neki tetszik.
2017. jún. 1. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Hátránya: nincs

Előnye:

- azonnal forr a víz, azonnal forró az edény

- ha leveszed nincs hő, nem tudod megégetni magad

- ha a csemete véletlen bekapcsolja és valami ott maradt a főzőlapon (pl. egy rongy, akármi), nem ég le mert nem keletkezik hő

- energiatakarékosabb a közvetlen hőátadás miatt

- nem hangos, mint a gáz

- mivel sima felület, sokkal könnyebben tisztítható mint a gáz.

2017. jún. 1. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Azért a hátrányok között ott van a sérülékenység, ráejteni, hozzáütni valamit végzetes lehet a lap megrepedése miatt. Némi bosszantó hátrány, hogy az elektronikus kijelzés egy idősebb ember számára nehezen értelmezhető és elöregedett készüléknél, ahol a jelzések is kopottak, nehézkes eligazodni a kezelést illetően. Az is lehet időnként hátrányos, hogy a teljesítményfokozatok (hőmérséklet fokozatok) előre beállított értékek szerint választhatók és nem folyamatosan. Amit én használok, annál a 80°C a legalacsonyabb beállítható teljesítmény, holott ez időnként sok még az igen lassú főzéshez is.
2017. jún. 1. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 kovpet ***** válasza:
87%

"a rossz minőségű hígított gázszolgáltatás miatt"


Mesélj, ki, hol és pontosan mivel hígítja a gázt (vagy a gázszolgáltatást)?

Utána beszélgethetünk a chemtrailről :)

2017. jún. 2. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi gázt cseréltünk indukciósra, nem mérgelődünk. Hátrányt nem tudok mondani. Manapság már szinte minden edény, ami kapható jó rá. Nekünk pl. egyet se kellett venni, még 40-50 éves zománcosokat is használunk rajta.


Nyilván nem mindegy milyen indukciósat veszel.


Ha villanyban gondolkodsz, másban nincs értelme, mert a gatyád is rámegy a sima kerámiára, meg az indukciós sokkal biztonságosabb is.


Nekem a legnagyobb előnye az az, hogy nyáron nem fűt külön. Csak az edényt fűti, és utána is nagyon hamar lehül a lap. Nagy melegekben nem mindegy, hogy gyakorlatilag egy tűz mellett állsz vagy sem. Meg nem is csak mellette állni, de pl. ha valami 2-3 órát fő, akkor nem mindegy, mennyire fűt be közben! Ég és föld! Előtte csak úgy tudtam nyáron főzni, hogy közben nyomattam magamra a klímát, olyanokat meg, hogy palacsinta vagy hasonlók, mikor tényleg folyamatosan mellette kell állni nyáron nem is csináltam. Na ilyen gond már nincs.

2017. jún. 2. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:

#4 a hőfokokat mi állítjuk be vagy alapból be van programozva? Mert pl a húsleves főzésnél ahogy én nagymamámtól tanultam hogy csak gyöngyözön a teteje az a hőmérséklet szerintem sok!

#5 van igazság abban amit a kérdező állít mert nálunk nem szabad teljesen letekerni a gázt mert akkor kialszik és csak a gáz "folyik" ilyen ezelőtt 5-10 éve nem volt! Legalább is én ilyet nem tapasztaltam most egy pár éve van ez csak egyszer feltűnt hogy gáz szag van és aztán vettem észre hogy elaludt! Azt hittem először hogy az ablakból beáramló huzat fújta el csak aztán kipróbáltam csukot ablak mellet és tényleg elaludt! Szomszédomnál is kipróbáltuk és nála is ez van nem tudom hogy jelent-e valamit de mind a ketten hódmezővásárhelyiek vagyunk!

2017. jún. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy főzőzónás indukciósom van kb5-6 éve használom.

Külön sütő és főző fokozatban is lehet kapcsolni.Be lehet állítani az időt is.Ez akkor praktikus,ha olyan ételt készítesz aminél pontosan tudod a főzési időt.Csak javasolni tudom.Bár kicsit nehezen szoktam meg ,hogy olyan gyorsan elkészül az étel.A gázon sokkal tovább tartott.Eleinte kicsit túl főztem ezt -azt.

Igen lehet gyöngyözve főzni a húslevest.

Bármit könnyen gyorsan.

Eleinte úgy gondoltam,ha beválik ez a kicsi,akkor majd veszek egy nagyobbat.Az lényegesen drágább és mivel nem volt tapasztalatom,nem akartam annyi pénzt kiadni.

De olyan gyorsan főz,hogy pikk-pakk:)

Nagyon szeretem.

Hátrányt nem tudok róla mondani.

Kivéve,hogy nem vot róla semmi tapasztalatom mit-mennyi ideig főzzek.Leírásokat sem találtam ami segített volna eligazodni.De ez ne vegye el tőle a kedved:)

2017. jún. 3. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!