Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Érdemes lenne lecserélni a hűtőt?

Érdemes lenne lecserélni a hűtőt?

Figyelt kérdés
Az áprilisi áramfogyasztás 100 kW volt, a májusi 106 kW, a júniusi pedig 96 kW, miközben a hónap 30 napjából 25-öt nem voltam itthon. Egy régi Lehel hűtőm van, ezen kívül egy USB-s óra van még, ami tartós áramfogyasztó, de az nem hiszem, hogy számottevő. Minden más teljesen áramtalanítva van, ha nem vagyok itthon, készenléti üzemmódban sem hagyok semmit. A vízfogyasztás arányos volt, 5-6 köbméter helyett kevesebb mint egy fogyott, és a gáz is a májusi 29-es fogyasztás után júniusban csak 12 volt, ami ugyan szintén nem arányos, de azt betudom a gyújtólángnak. Viszont ez a magas áramfogyasztás bosszant egy kicsit. Ennyit fogyasztana a hűtő? Egy újjal mennyire lehetne ezt csökkenteni?

tegnap 14:08
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Akár a felére vagy kevesebbre is lecsökkentheted a hűtő fogyasztását a cserével, kérdés, hogy mennyi idő alatt hozná be az új hűtő az árát.
tegnap 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Ha emiatt túllépsz a rezsicsökkentésen akkor mindenképp érdemes cserélni, mert onnantól nagyon megdrágul a villany. Ha nem akkor fölösleges, mert nem hozná vissza az új hűtő az árát a várható élettartama alatt. Sajnos ezek már nem mennek évtizedeket, elektronika is van bennük amik hamarabb kipurcannak mint a kompresszor, a javítás meg közel annyiba kerül mint egy új.
tegnap 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Bizonyos dolgoktól függ a hűtő fogyasztasa. Nem olcsó az új hűtő, de kevesebbet fogyaszt.

Milyen állapotú az a Lehel, mekkora, mennyire jegesedik, mennyire zár az ajtó?

Teljesítményre nem kevesebb, de jobban zár, jobb a szigetelése, kevesebbet megy, hamarabb hűt.

Bírják a mai hűtök is. Tavaly azért cseréltem le a 18 éves hűtőt, mert az új mágneses ajtógumi ragasztott, és nincsen, ilketve nagyobb kombi hűtő kellett

tegnap 16:18
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Nem vagyok benne biztos hogy ebben csak a hűtő a ludas.
tegnap 17:21
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Ha jol szamolom, akkor az 130W/h ora atlagosan.

Vegyuk ugy, ora nagyon keves lehet, de vegyuk ugy h 120W/h ora a huto.

Az en 3 eves hutom 70 W/h, teljesitmenymerovel neztem. Ez a nyar, nem tudjuk, h a lakasodban mennyire volt meleg, de telen valszeg kevesebbet fogyaszt a hutod, mint a kanikulaban.

Szoval szamold ki, h mikor terul meg, ha veszel egy hutot 130 ezerert kb.

Ha vmit elszamoltam, vagy hiba van, kerem jelezzetek. :) Bar remelem, h jo a szamolas.

tegnap 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen érdemes ha ennyit eszik
ma 08:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100 kW-os fogyasztó egy óra alatt fogyaszt 100 kWh-t
ma 18:06

Kapcsolódó kérdések:

P8B75-M LX PLUS alaplapomba be tudok rakni egy Cooler Master X Dream i117 hűtőt?

I5-3470 procit akarok hűteni vele. Érdemes egyáltalán lecserélni a gyárit?

Intel Core i5 2320-nál érdemes lenne lecserélni a gyári hűtőt?

Egy Intel Core i5 2320-at használok gyári hűtővel. Játéknál minimum 70 fokra felmelgszik a CPU, de volt már 80 körül is, általános használatnál olyan 40-50 fokon van. Ez így normális? Gondolkozok egy jobb léghűtés vásárlásán. Érdemes lenne lecserélni?

Érdemes egy új intel gyári hütőt lecserélni?

Hang,hőfok és ebből adodó esetleg élettartam hosszabodás miatt?

Érdemes egy Xilence CPU Cooler LGA 775 ALU hűtőt lecserélni egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro-ra?

Az első a jelenlegi hűtőm, itt lehet részleteket megtudni róla: A másodikról nem találtam ilyen leírást, bár lehet, hogy ugyanaz, mint a Rev.2, azzal a különbséggel, hogy az több foglalatra jó. Az Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2-ről bővebben: Kissé magas a CPU...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!