Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Ha 41EUR 1 megaWh áram, akkor...

Ha 41EUR 1 megaWh áram, akkor miért fizetek érte HATSZOR annyit?

Figyelt kérdés

Az világos, hogy van egy hálózat amit fenn kell tartani, javítások, karbantartás, stb.


De HATSZOR!!! annyit kell fizetni a villanyáramért????


Ez reális? A tolvajlás netovábbjának TŰNIK.


Igen, nem értek hozzá. Igen, biztos nagyon-nagyon-nagyon sok egyéb költsége van, de 4millió ember fizet HATSZOROS! árat az áramért.Hol folyik el ekkora plusz összeg? Hatékonyak ezek a cégek? Vagy teljhatalmú urak, mint a bankrendszer, hogy áram nélkül meghal a rendszer, a társadalom.


Van erre komoly felügyelet?2018. jan. 13. 14:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
javítás, karbantartás, számlázás, hálózati veszteségek, áramlopás, villanyórák, millió alkalmazott, épületek fenntartása, járművek fenntartása, területbérleti díjak, közműadó... van pár költség azért
2018. jan. 13. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg ugye részvénytársaság és a részvényesek nem azért vettek részvényt hogy ne legyen nyereség. Ez kérem piacgazdaság. Azt tudtad hogy a gáz ára a világpiacon 63%ot csökkent? És a magyar felhasználó mennyit fizet érte?
2018. jan. 13. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Paks 2 árából minden házra kerülhetne napkollektor, ami tiszta energia. Akkor miért paks2? Hát itt folyik el, és korrupció a neve.
2018. jan. 13. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, honnan veszed ezeket. Az elmúlt évben Dániában és Némethonban volt a legdrágább, 305 EUR/MWh, ehhez képest Magyarországon 113 EUR/MWh volt. A lakossági.

Az amúgy a 41-nek sem hatszorosa. :D


Jellemző a magyar közhangulatra, hogy valaki bedob egy marhaságot, abszolút gondolkodás nélkül... Teljhatalmú urak? MAGYAR ÁLLAMI ÁRKÉPZÉS VAN a lakosságira!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És erre mindenki elkezd köpködni, előjön Paks 2, meg minden vélt sérelem az elmúlt ezer évből. :D

2018. jan. 13. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

[link]


Innen.

2018. jan. 13. 16:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Pakson jelenleg 11-12Ft/kWh önköltséggel készül az áram. A lakossági áram valami 37Ft/kWh. Hol van a hatszoros szorzó?

Nyilván vissza lehetne számolni, hogy az urán-dioxid kWh-nkénti ára mennyire jönne ki, nyilván kevesebbe mint az áram előállítási ára, de a vasérc kilója sem ennyi, mint egy villáskucs illetve a búza kilónkénti felvásárlási ára sem annyi, mint egy kiló kenyéré.


Kicsit kihagytál a matekból pár folyamatot :D


#3:

"Paks 2 árából minden házra kerülhetne napkollektor, ami tiszta energia. Akkor miért paks2?"


Állítólag. Ennek te is utána tudsz számolni kijön-e. Egy atomerőmű 50 évig termel, mi van akkor ha a napelem nem húzza ki 50 évig? Mi van akkor,ha az inverter megdöglik és szervizbe kell vinni? Épp a héten voltam egy elektronikai szervizben, kettő darab szolár inverter várt javításra, amik még nem voltak három évesek sem. Van egy rendszered, lehal az inverter akkor mit csinálsz? Két hétig vegetálsz áram nélkül amíg megjavítják vagy veszel másikat tartalékba egy fél rendszer áráért? :D


Éjjel is van áramfogyasztás, azt mivel pótoljuk? :D


Akkor is zöldebb lenne, ha kiderülne, hogy 25 év után elgyengülnek a panelek és mondjuk 30 év után cserélni kell őket is és az invertert is?


Nem vagyok anti-napelemes, de miért nem inkább a rendszerbe épített fosszilis energiatermelést akarod leváltani fotovoltaikusra? Környezetbarát, megszűnne a légszennyezés, eladhatnánk a CO2 kvótáinkat... Na ? :D

2018. jan. 13. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A napelem kiváltja az atomot... ez annyira sötétzöld duma. Naplemente után, meg a szélcsendes ködös napokon lekapcsoljuk a gyárakat, nem?

Ragyogóan látszik, hogy az emberek 90%-ának lövése sincs arról mit jelent egy országot energiával ellátni.

2018. jan. 13. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A fényes elméjű németek zöld nyomásra drasztikusan leállították az atomerőműveiket, mondván, jöjjön a nap és a szél. Ennek két súlyos következménye lett (amiről persze a zöldek már nem annyira szívesen beszélnek). Egyik, hogy a világon a legdrágább villamosenergiát "élvezhetik", a másik, hogy a hektikus megújulók miatt katasztrofálisan leromlott náluk az ellátás biztonsága. Egyelőre még át tudták terhelni az ingadozásokat a kooperáciös rendszerre, de már borítékolva van egy több napos összeomlással járó áramszünet. Igen, pont a tiszta nap és a szél miatt, úgyhogy nem ilyen egyszerű ez az átállás kérdése, mint ahogy azt a laikus zöldek állítják.
2018. jan. 24. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja, későn jöttem rá, hogy tudathasadás érvényesült, az áram alatt az energia árát értjük most, mármint csak azt. Mindegy, John_McClane már rávilágított, hogy úgyse hatos a szorzó.

#5: "Innen." Az baj, miért nem innen? :) "amelyből kitűnik, hogy az energiaár átlagosan csupán a fogyasztói ár 43 százalékát tette ki, míg a hálózati díjak átlagosan 32 százalékkal, a különböző adók 25 százalékkal részesedtek a teljes árból" Ez ugyan pár éves elemzés, de az arányokat jól mutatja, még akkor is, ha akár 15 százalékot le-fel ugrik egyik vagy másik.


#8: valamivel több eszük van a németeknek, a fogyasztási struktúra átalalkításán is munkálkodnak.

2018. jan. 24. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

"#8: valamivel több eszük van a németeknek, a fogyasztási struktúra átalalkításán is munkálkodnak."


Munkálkodnak, de amíg munkálkodnak addig körbesz0patják a környező összes rendszer irányítót :D

A németek méretük, gazdasági erejük, lakosságszámuk és a pénzük miatt megtehetik, hogy bohóckodnak ilyenekkel - egy ideig.

Egy átlag német lakos fizet 90+ forintot kWh-nként, neki tökmindegy hogy boxolja le a szolgáltatója. Egy 80+ milliós ország szolgáltatója pedig szinte úgy ugrál a közös piacon ahogy akar, mert bármikor kifizet nagy pénzt a szabad kapacitásért.


Egy kis magyar fogyasztó ezzel szemben fizet harmincpár forintot kWh-nként és nem vagyunk sem akkora gazdasági halatom sem felvevőpiac , hogy megjátszhassuk a pecshánkat a nemzetközi piacon. Mi akarnánk úgy ugribugrizni a rendszer irányítók között olyan felárat fizettetnének velünk, hogy nyekkennénk.

Ha PAKS bezárja kapuit akkor itt is nőni fog az energia ára ez nem kétséges. Megy a matek mennyivel, de ha 18-22Ft között tud termelni PAKS2 akkor nem lesz vészes növekedés. Ha ehelyett mi is nekiállunk olyan jó magyarosan elbacott, elkorrumpált módon fotovoltaikus- és szélenergiára piacot alapozni, akkor simán beüthet egy a némethez hasonló 85-95Ft/kWh lakossági díj. A nagycsaládosok biztos örülnének amikor triplázódna a villanyszámla :D


Ha Németország nem lenne ekkora gazdasági hatalom illetve nem lenne ott ilyen jólét, akkor ők sem így állnának a dolgokhoz. Csak ők most megtehetik!


Persze ez valahol jó, mert ez viszi előre a világot csak ehhez be kell látni azt is, hogy ez máshol rettenetesen sok pénzbe kerül. Ha azt feltételezzük, hogy egy német háztartás ugyanannyi áramot fogyaszt, mint egy magyar akkor a havi villanyszámlák különbözete mondjuk 40 000 000 háztartással számolva kb 4300 milliárt forint! Csak a a két ország villanyszámla különbözete három év alatt kiad egy PAKS2-t :D

2018. jan. 24. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!