Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Kicsoda Tamás Gáspár Miklós,...

Kicsoda Tamás Gáspár Miklós, és mi a véleményed róla?

Figyelt kérdés
Bár régóta érdeklődöm politika iránt, hallgatok podcasteket, olvasgatok cikkeket, de valahogy a nevén kívül nem tudok róla semmit, a munkássága teljesen elkerült. Azt tudom hogy "több oldalon állt". Ki és miért kedveli, vagy miért nem? Jelenleg mit csinál?

2022. okt. 18. 20:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
Egykori SZDSZ-es képviselő, filozófus. Volt már liberális, anarchista, szocialista, zöld (talán már ő sem igazodik el saját magán). Jellemző rá, hogy mindenkinél okosabbnak hiszi magát, de sokszor felsül vele (pl. Mortimer-ügy). Sokszor mond teljesen abszurd és meghökkentő dolgokat, mindezt a legnagyobb természetességgel, majd nem érti, hogy miért néznek rá furcsán.
2022. okt. 18. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 rothadónarancs ***** válasza:
66%

Egy liberális filozofus.


Most már egy vénember, de régen sokan figyelték miket mond...


Voltak eltúlzó megnyilvánulásai, sokszor túl lőtt a célon, feleslegesen lenácizott mindenkit

Volt olyan mikor aztán kiderült hogy mennyire is tévedett

Pl: MIkor egy magát "Mortimer"-nek hívó hülyegyerek leszük egy cigány gyereket a buszon, akkor azt írta hogy vége az országnak mert minden magyar fasiszta. Aztán másnapra kiderült hogy a "Mortimer" megnevezésű elkövető is cigány:D


Viszont ő akkor elnézést kért a túlzó és elhamarkodott bírálatokért! Ma már nem szokás elnézést kérnia magyar közéletben


Én amugy TGM-et nem csíptem mert állíndóan fasiztázott, amugy ő zsidó, és mindenről az jutott neki mindig eszébe hogy minden magyar utálja a zsidókat.

És igy eléggé elcsépelt volt sok megnyílvánulása.


Ma már nem figyel rá senki, mert háát öreg is nagyon, meg ma már nem kellenek a "gondolkodók"

És azért ő az volt a hibái ellenére is

2022. okt. 18. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Filozófus és politikai véleményformáló. Valamennyire mindkettő, olyan igazán nagyon egyik sem. Egy icipicit imposztor is, de azért nem nagyon bántó módon.


Az igaz, hogy a rendszeresen megszólaló politikai véleményformálók közül messze-messze a legműveltebb. Tehát itt nem egy Bayer Zsoltot, Gulyás Gergelyt vagy Dobrev Klárát kell elképzelni, hanem valakit, akinek tényleg van egy rakás könyv a polcán, és azokat el is olvasta. Ez mindenképp pozitív vonása. Mármint hogy van valóságos, komolyan vehető tudása a kultúráról, a történelemről, az ideológiákról.


Ami ezzel szemben negatív, hogy egy iszonyú nagyképű, hencegő alak. Merthogy azért vannak nála műveltebb emberek a világon, valószínűleg Magyarországon is százával, csak azok nem tolják magukat a rivaldafénybe, miközben Tamás Gáspár Miklós magabiztosan szól le akárkit (olykor konkrét tévedésekkel "alátámasztva" "igazát"). Ezzel együtt ha egy tévé vagy újság eszmetörténészi elemzést akar valaminek kapcsán, akkor hozzá rohannak, mert mindenkinek ő van a fejében. Felépítette magát, ő a magyar filozófusceleb.


Kicsit olyan, mint Mérő László, ha esetleg őt tudod, hogy kicsoda. Ő a matematikusceleb. Az országban legalább ezer ember van, aki jobban tudja nála a matematikát, de a médiában rendszeresen megszólalók közül még mindig Mérő képes a legtöbb értelmes dolgot (és legkevesebb ostobaságot) összehordani, hogy ha kinyitja a száját valami matekos dologban.


Két dolgot nem észben tartani az ilyen emberekkel kapcsolatban. Az egyik, hogy velük legyél nagyon-nagyon óvatos, legalábbis ha tényleg meg akarsz valami mély dolgot érteni. Általában jó kiindulópontot adnak, de sekélyesek. A másik, hogy még mindig inkább őket olvasd, hallgasd, mint Bayer Zsoltot, Gulyás Gergelyt vagy Dobrev Klárát. :)

2022. okt. 18. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

[ma 20:28]: "Egy liberális filozofus."

- Már régen nem liberális. Egy ideje már marxistának mondja magát, és valóban a kapitalizmust szereti a legjobban ekézni.

2022. okt. 18. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Látom, én itt fehér holló és fekete bárány vagyok, de én kedvelem és nagyon okosnak tartom azt az embert. Ráadásul duplán megvert az Isten, mert még liberális is vagyok :)
2022. okt. 18. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

[ma 20:40]: Én is nagyon okosnak tartom, csak azt tettem szóvá, hogy azért vannak nála okosabbak, és hogy főként ő se olyan okos, mint amennyire okosnak mutatja magát (egyébként ezt szerintem tudja is magáról, mármint hogy abból él, hogy okosabbnak mutatja magát a valóságosnál). Én nem kedvelem, és ez nem a filozófiájának szól, általában van egy ellenérzésem az olyan emberekkel szemben, akik valamiben eljutnak egy bizonyos szintre, de ahelyett, hogy igazán mélyre ásnának, inkább celebekké lesznek. Nem véletlenül példálóztam Mérővel. Ő lehetett volna komoly matematikus is (persze nem abszolút topligás, annyi tehetség sose volt benne), de inkább celeb lett.


Mondjuk még mindig többre tartom őket, mint mondjuk egy Nógrádit, aki az abszolút nullát tudja eladni, mint egy tudományterületen szerzett szakértelmet. Nógrádi nem tud semmit, konkrétan francot se, de bemegy a stúdióba, hülyeségeket hord össze, és a szerkesztők ámultan professzor urazzák. Ehhez már valami speciális képesség kell, ami meg is van neki (meg az összes hasonszőrűnek), de ezt a képességet semmibe se nézem.


Egyébként liberálisként arra hogy tekintesz, hogy ő már húsz éve elfordult a liberalizmustól, és marxista lett?

2022. okt. 18. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
#6 Én olyan szempontból vallom magam liberálisnak, hogy például imádnám a multikultit, ha MINDEGYIK csoport képes békében élni a másikkal (vagyis nem "másokkal szemben" vallásosak) stb., de gazdasági szempontból inkább komcsi vagyok, ami tudom hogy idealizmus, de mindegy, sztem rokonlelkek vagyunk TGM-mel, csak ő egészen pontosan négyszázhatvankilencszer okosabb nálam.
2022. okt. 18. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
Okos ember elfogadható nézetekkel.
2022. okt. 18. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
#6: Nincs ellentmondás, a liberálisok mindig is szimpatizáltak a kommunistákkal.
2022. okt. 18. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az a fő bajom vele, hogy hiába tud dolgokat, ha egyszer egy ponton az arroganciája túl nagy, hogy belássa, téved, és akár hamis tényekkel is védi az igazát.
2022. okt. 18. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!