Orosz megszállás pozitív hatásai?
Hali,
Az érdekelne, hogy volt-e valami pozitív hatása annak, hogy az Oroszok "itt voltak" Magyarországon? (ill. abban az időben volt vmilyen pozitív hatása?
Normális válaszokat, Köszönöm!
Én 80as születésű vagyok, de míg ki nem mentek naponta láttam ruszki katonákat. Két orosz laktanya is volt a városomban ahol felnőttem. (Lehet, hogy az a két laktanya jogilag egy volt csak két telephellyel, ezt nem tudom. De volt egy a város északi részén, és volt a délin.)
Csizmás, vágottszemű kiskatonákkal tele volt a város. Szívták a mezitlábas bagójukat és köpködtek állandóan. Mindig olyan primitívnek gondoltam őket. Mi faxé kell köpköndi, sose értettem. Elékszem kapcát hordtak. Kisgyerekként nem tudtam mi az. Néztem miért nem zoknit húznak a lábukra. Volt pár út amit állandóan szétbaxtak a tankjaikkal. Na azok tényleg úgy néztek ki mint amin csak tankkal lehetett közlekedni (pedig sima, mindeki által használatos utak voltak).
Akkor én jobban jártam. Nekem puskát, rohamkést mutogattak, előtted meg levették a csizmájukat. Fúj!
A csizmáról, kapcáról én is hallottam, de csak mesélték, személyes élményem nem volt ezzel kapcsolatban.
(A köpködésről az jut eszembe, hogy van egy 1930-as iskolai olvasókönyvem. Abban azt írják, hogy jól nevelt gyerek csak köpőcsészébe, vagy ha nincs más a zsebkendőjébe köp. 50 év alatt hova fejlődött a világ!)
Csapajev elvtársék elfognak egy kémet, megbízza az embereit vallassák ki.
Mikor visszatér kiderül, hogy a kém nem vallott.
-A körmeit letéptétek?
-Igen.
-A karját kicsavartátok?
-Igen.
-Megégettétek a talpát?
-Igen.
-Hát a kapcámat szagoltattátok vele?!
-Na de Csapajev elvtárs! Nem vagyunk mi fasiszták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!