A globális felmelegedés okozója az emberiség? Mi a véleményetek?
Félre értés ne essék. Tudom, hogy az emberi környezet szennyezés rossz az állatoknak.
Engem most csak a globális felmelegedés iránti vélemények érdekelnek.

válasza:

válasza:Persze, hogy hozzájárul az emberiség, de olyan kis mértékben ,ami elhanyagolható.
A sok CO2 kibocsájtásról szólnak hírek, de, hogy ez mennyire jelentős emlékezzen vissza mindenki az általános iskolai földrajz órán tanultakra.A levegő összetételéről asszem a 6. osztályos tankönyvben olvashatunk. 78% nitrogén 21% oxigén és egyéb gázok 1%, a sok ezer egyéb gáz egyike a CO2, a mennyisége az emberi tevékenység miatt valami 0,000003%-al növekszik évente, a pontos számot most nem tudom. Az pedig kutyafüle, egy vulkánkitörés ennek a sokszorosát betolja a légkörbe napok alatt. milliószor ennyi széntüzelésű erőmű sem tud annyit belefüstölni, amivel ezt folyamatosan hozhatná, és ugye azt is képes elviselni a bolygó, az izlandi vulkánkitörés pl. simán egyszerre lőtt annyi káros anyagot légkörbe, amit az ember egy évszázad alatt sem tudott beletermelni. A bolygó működésébe nem tudunk jelentősen belenyúlni, sokszor hitte már azt az emberiség, hogy legyőzte a természetet, de az idővel mindig megmutatja, hogy lepkefingok vagyunk csak, és ő az úr, mert a természet erőivel szemben tehetetlenek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
szerintem csak félelem keltés és egy útja a pénz kicsalásának. újabb tudományos bizonyítékokról hallottam hogy nem melegszik tovább. bár biztos nehéz elhinni nyáron egy melegrekord megdöntése után( bár az sem jelent semmit)
Úgy értem,hogy az országok lefokozódnának állammá,mint az USA-ban,közös kormány,közös alkotmány,közös pénznem,közös űrkutatás,közös hadsereg,közös parlament lenne.Az emberiségnek lenne egy közös zászlója,címere,himnusza és nem azt mondanánk,hogy magyarok,vagy franciák...
A globális felmelegedés nem létezik?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!