Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik az ismerősi köreitekből...

Akik az ismerősi köreitekből kimentek külföldre jobb fizetésért, azok általában terveznek visszajönni, és itt házat,stb. venni az összeszedett pénzből, vagy akkor jönni, ha változik a politikai felállás, vagy inkább véglegesen terveznek kint maradni?

Figyelt kérdés
aug. 24. 18:35
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

#6 Beauvaisban élek, ami francia viszonylatban kisváros, itt nyugisabbak az emberek, mint mondjuk Párizsban. Egyébként meg az a tapasztalatom, hogy korrektebbek, pl. nincs gond abból, ha valaki szabira akar menni, illetve nem tapasztaltam azt az irigységet, amit Magyarországon.

Egy ilyen kisvárosban is élnek muszlimok, sok az algériai. Nem lehet általánosságban beszélni róluk, mert elég heterogén csoport. Van aki keményen tartja a hitét, a fiatalabbak elég nyitottak és világiasak. Persze vannak feszültségek, de ami nagyon más itt, mint otthon, az a kommunikáció. Itt a kormány és a média nem kreál ellenségképet, sőt, még Marine Le Pen is liberális Orbánhoz képest, uszítás helyett érveket mond, a tv-ben van vita az integrációról. Amilyen kommunikációt a Fidesz tol, arra itt azt mondanák, hogy náci.

Egy Le Pen szavazó francia gazdával lehet vitatkozni, érveket fog mondani és nem propagandát, valamint meghallgatja az ellenvéleményt is és nem torkollik anyázásba a beszélgetés.

Itt van vitakultúra, amit idehaza már nem tapasztalok sajnos. Összességében azt mondanám, hogy egy bevándorlásellenes francia sokkal nyitottabb és toleránsabb, mint a hazai társai.

Amiket meséltem nekik pl. Mészárosról, csak néztek, mert Franciaországban az ilyen korrupció elképzelhetetlen lenne, az emberek az utcára vonulnának, ha egy gázszerelő pár év alatt az ország leggazdagabb emberévé lenne, pláne ha még a földeket is felvásárolná, itt ugyanis nagyon komoly hagyománya van a családi gazdaságoknak, az olyan földmutyi, ami Mo.-on volt, kiverné a biztosítékot a francia gazdáknál.

#7 "Amúgy betartottad a KRESZ-t az úttestre lépésnél?"

Igen.

Amúgy mikor hazajöttem, első élményeim egyike volt, hogy egy idős, bottal közlekedő néni próbált volna átmenni a zebrán, közben az autós izomból nyomta a dudát....

aug. 24. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Az a szomorú és elkeserítő hogy egy magyar kormány arra kényszeríti a polgárait hogy elhagyják az országot elhagyják a rokonaikat a szülőföldjüket. Az ilyen kormány hazaárulást követ el az állampolgárai ellen, és méltatlan a Magyarok képviseletére.
aug. 24. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Több rokon és haver (összesen vagy huszan) él külföldön (EU-ban, Angliában és az USA-ban) de már úgy, hogy ott van házuk, lakásuk, családjuk, barátaik. Befutottak, megvan a helyiekhez képest is átlagos, vagy jobb életszínvonaluk. Minek jönnének vissza? Nem a politikai helyzet miatt, hanem az életük már máshová köti őket és jobban élnek. Vállalkozni is könnyebb, mert nem azt nézik, hogy kinek vagy a kije, vagy milyen nagy presztízsre tettél szert, hanem ha valami jót csinálsz, akkor annak lesz piaca, van hely mindenkinek, nem ölik annyira egymást a cégek.

Olyat láttam már visszajönni, aki gyártósorra, vagy szállodát takarítani ment. Ők eleve azért mentek ki, mert nehéz anyagi helyzetbe kerültek és kicsit össze akarták szedni magukat, de idővel közöttük is van olyan, aki ismét kimegy és talán már marad is (akkor már beszéli a nyelvet, jobban boldogul). Akik még 18-35 évesen mentek ki, simán meg tudtak maradni. Az idősebbek (40 felett) már nem annyira, nekik nehezebb megszokni az új környezetet és felépíteni egy teljesen új életet, bár ilyet is tudok, a cégét vitte ki és sikeresen folytatja ott, ahová ment.

Egy olyat tudok még, aki idős korára azért tért vissza Magyarországra, mert már majdnem mindenki meghalt körülötte és az utolsó éveit már Magyarországon akarta eltölteni.

aug. 24. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:

Közeli rokonunk hazajött 7 év után, annak idején, neki elég volt egy lakás.

Visszalehet jönni, de nem érdemes. minek?

Én csak nyaralás alatt láttam tengert, pálmákat, ha volna rá lehetőségem már hogy elinduljak akkor azon lennék hogy sose jöjjek haza.

aug. 24. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
Online játszótér
 15/24 anonim ***** válasza:

Nekem testvérem van három akik kimentek. Ebből 1 még 25 éve, kint is maradt és nem is fog hazajönni, mert a gyereke már kint született. Kicsivel jobban él mint itthon élne ugyanilyen munkából, de soha nem volt gazdag. Mivel a gyereke már elköltözött, most először tehette meg, hogy több hétre jött haza a nyáron és nem rokonoknál kellett megszállnia, hanem a felére bérelt magának egy kis lakást.

Másik testvérem nemrégen ment ki és mivel ő is kint találta meg a párját, kint is fog maradni. A harmadik viszont eleve csak tapasztalatot és pénzt akart kint szerezni a párjával, pár év után hazajöttek és építkezni kezdtek. Eleve nem is akartak kint maradni mert családot itthon akartak alapítani.

A távolabbi rokonságban van 2 aki alkalmi munkákra jár ki, jobban keresnek, mint itthon de szintén nem sokkal. Az egyiknek most ment rá a házassága, a felesége megunta azt hogy hónapokig nincs itthon majd van egy hétig. A másik pont azért ment ki mert előtte szakított a barátnőjével. Egyik sem akar kint maradni. Egy harmadik rokonom évekig járt ki dolgozni, aztán amikor itthon is lett munka akkor abbahagyta, mert nem keresett annyit hogy a családjának eleget tudjon adni belőle a megélhetéshez és még kint is normálisan élhessen. Munkásszálló, konzerv kaják, ez volt az élete, azért ment ki 2010-ben mert csődbe vitte a vállalkozását a körbetartozás Bajnaiék alatt.

Barátaink közül többen élnek/éltek kint. Volt az USA-ban az egyik majd 20 évig, éppen pár éve jött haza mert a kutatás-fejlesztésben itthon is megtalálta a maga munkáját végre. Vannak kint a briteknél, ők is még régen mentek ki, vagy 15 éve, a ballib kormányok alatti nehézségek miatt és kint ragadtak. Gyerekek már kint jártak iskolába, ők már nem jönnek vissza. De van barátunk a franciáknál is, ők már pár éve gondoltak rá hogy hazajönnek éppen a családtámogatások miatt, de inkább ott költöztek másik városba. Nagyon szerették Franciaországot, a francia kultúrát és kitartanak amíg tudnak. Bár szerintük a párizsi francia életmód már eltűnt, amit a filmeken is mindig látni lehetett és amibe beleszerettek valaha.

Azért léptünk be az EU-ba, hogy mindenki mehessen oda ahová szeretne. Nem gond ha mennek, mert közben meg vannak ismerőseink akik meg máshonnan jöttek ide. A lehetőséget adjuk meg a magyaroknak, hogy érdemes legyen nekik hazajönni és majd ha akarnak akkor megteszik!

aug. 24. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:

Sokat változott azért a közlekedési kultúra Magyarországon is. Gyerekkoromban elütöttek a zebrán, konkrétan! És a rendőr lezárta úgy a jegyzőkönyvet, hogy én voltam a hibás, mert kiugrottam az autó elé, mert hogy az autós ezt állította. Most meg közeledek a zebrához, és minden autós megáll, és én anyázok, hogy miért nem tudta megvárni, mire odaérek szépen komótosan a zebrához, és miért kell átrohannom az úttesten, mert ő nagy udvariasan megállt nekem, amikor még a zebrához sem értem.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, én is azt tapasztaltam, hogy kimennek, és hazajönnek. Azért egy kinti melós csak lenézett bevándorló marad, és egy idő után mindenki megunja, hogy mások lába kapcája legyen. Ismerősöm szállodában volt szobalány (takarítónő), mert a férje szobafestő-mázoló, és hát a pasi sokkal jobban keresett, mint itthon. A csaj meg diplomával takarított. Folyton ment az ajnározás, hogy milyen szuper itt az élet, de aztán elváltak, a pasi maradt, a nő hazajött, érdekes.

Persze vannak kivételek, gondolom az orvost kint sem nézik le, de azért a legtöbb magyar olyan munkát tud kint elvállalni, ami a helyieknek büdös.

aug. 24. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Pont tegnap beszéltem rokonommal. Fia németben él már több mint tíz éve. Saját háza van. Vagy volt mert már el is adta. És készül haza . Ulm környékén lakik. Állítólag sok lengyel és magyar is indul haza vagy már haza is jött. Inkább afrikaiak vannak már többen. Állítólag drága a szállás kinn és mivel jó szakmában már itthon is lehet jó állást fizetést találni sokan inkább hazajönnek. Nem sokkal van kevesebb itthon és mégis itthon van. Ebben biztos honvágy is van. De persze sokan egyáltalán nem jönnek haza. Ott rendezkedtek be nem vágyik haza. Ez is érthető. Utcabelim most jött haza a férjével lányával. 7 év elég volt azt mondja. Megszedték magukat itthon felújították a házukat egy évig pihentek aztán dolgoznak itthon kevesebbért. Nyilván maradt félre tett pénzük is. Aztán olyan is van aki kinn se jut semmire mert elveri a pénzt. Tehát az én ismerőseim inkább jönnek haza. De ez semmit se jelent mert mások ismerősei meg soha nem akarnak hazajönni
aug. 24. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
ORGANIC SHOP BIO EPER JOGHURT TESTÁPOLÓ KRÉM
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Bécsben élek, eszem ágában nincs visszamenni Magyarországra. Még családnézőbe se, engem szoktak meglátogatni. Az emberek sokkal kulturáltabbak, a munkahelyen sem egymást fúrják és nem egymáson akarnak átgázolni. Van közösségi szemlélet, szakszervezet, nincs mindennapos rettegés, hogy kirúgnak. Sokkal élhetőbb, Magyarországon sokkal frusztráltabbak az emberek.
aug. 24. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 anonim ***** válasza:
88%
Épp ésszel ebbe az országba nem akarnak visszajönni, lopás, széthúzás, agymosás van, más semmi.
aug. 24. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 Fsms ***** válasza:

Nekem főleg it-s ismerőseim vannak. Néhányan jöttek csak haza nagy többség kint maradt vett magának házat, esze ágában sincs hazajönni.

Aki haza jött amögött válás volt.

aug. 24. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3
Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!