Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha titeket megvádolna egy...

Ha titeket megvádolna egy szerfüggő drogos pedofil segédkezéssel, hogy bizonyítanátok, hogy ártatlanok vagytok?

Figyelt kérdés

Bennem azért merült fel a kérdés, mert ez a K Endre ügy már nem érthető számomra. Kegyelmet kapott,tiszta az erkölcsije, szóval mégis mit szeretne elérni azzal, hogy zaklatja azt, aki miatt börtönbe került.


Két eset lehet.... 1. Valami nárcisztikus idióta, aki nem viseli el, ha vmi nem az ő kénye szerint történik vagy? 2. Lehet a függő csávó nem mondott igazat régebben?


Ez utóbbi elgondolkodtató, hogy mennyire lehet egy ilyen tanú beszámítható...


Ha ti kerülnétek ilyen helyzetbe és mondjuk tegyük fel, ártatlanok lennétek, hogy próbálnátok bizonyítani, hogy a bíróság nektek higgyen és ne egy függő kiskorúnak?márc. 11. 21:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
75%
Nekem semmit nem kell bizonyítanom, bizonyítsák be ők, hogy bűnös vagyok.
márc. 11. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
És ha kizárólag vallomások alapján, azt mondanák, hogy bűnös vagy és pl elítélnének? Mondjuk nem tudom, hogy ebben az esetben milyen konkrét bizonyítékok álltak rendelkezésre, ami mehdönthetetlen. Valaki tud erről valamit? Köszönöm
márc. 11. 21:54
 3/14 anonim ***** válasza:
38%

Akár mind2 eset igaz lehet egyszerre, de a valódi igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni sem ebben,sem más esetekben,de a tömeget valójában nem is érdekli, az egyik fele így, a másik fele meg úgy megvan győződve,h tudja mi történt és úgy alkot véleményt.

Ugyanaz lesz ezzel az egésszel,mint a metoo-val,h most majd mindkét oldal elkezd össze vissza dobálózni mindenkire pedofil vádakkal,a NER már elég rendesen el is kezdte karaktergyilkolni a neki nem tetszőket, és a csőcseléket nem érdeklik ilyesmik,mint hogy ártatlanság vélelme, ha valakit megvádolnak,ott már meg is születik az ítélet,és meglincselik a nyilvánosságban. Elég rossz jövőt fest fel,mert itt a valódi bűnösök csak szítani fogják a feszültséget, h minél inkább eltereljék a figyelmet a valódi gázos esetekről, és összemossák olyasmivel,aminek semmi köze az egészhez. Így pár hónap múlva már annyi ilyen ügy lesz,h senki nem fogja abból megállapítani,h melyik valós,melyik nem,de nem is fogja érdekelni,mindenki a saját kurzusának megfelelően fog ítélkezni.

márc. 11. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
0%

Érthető, hogy itt a mosdatgatásán izzadnak egyesek, de az a helyzet, hogy a csávó bűneit BIZONYÍTOTTÁK már több eljárásban és JOGERŐSEN ELÍTÉLTÉK, első és másodfokon egyaránt.


Természetesen csak a joghoz és az igazságszolgáltatáshoz semmit sem értő ember gondolhatja, hogy egyetlen tanúvallomás alapján ítélték el az illetőt (ráadásul egyetlenegy kábítószerfüggő vallomása alapján).


Aki legalább annyit ért a bíróságok munkájához, mint egy átlagos kendermagos tyúk az ábécéhez, az pontosan tudja, hogy egy bizonyítási eljárás során tanúk tucatjait, akár százait is meghallgatják, közvetlen és közvetett BIZONYÍTÉKOKAT vizsgálnak, pszichológusi szakvéleményeket kérnek be (a tanúkról és a vádlottakról egyaránt), kihallgatják a vádlottakat, rögzítik, elemzik és összehasonlítják a vallomásaikat, nyomokat azonosítanak be, stb.

márc. 11. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:

Egyébként K. Endre nem az általa most megvesztegetni próbált egykori áldozat vallomása miatt került börtönbe (az áldozatok, az elkövetők és a tanúk is ellene vallottak).


Ezt a szerencsétlent ő kereste meg és megpróbálta vesztegetéssel rávenni, hogy egy hangfelvételt produkáljon, amin azt állítja: K. Endre nem is zsarolta őket, nem kérte, hogy hallgassák el az ügyüket.


Ezt nyilvánvalóan azért teszi, hogy a hangfelvétrelt kiszivárogtatva a közvélemény előtt tisztára mossa magát. Az ítélettől már megszabadult a protekció által, most a közvélemény, a társadalom stigmájától akar megszabadulni, második lépésben.


Azt elfelejtette, hogy egy drogost nemcsak ő tud lefizetni, hogy ártatlannak hazudja, hanem egy kereskedelmi televíziónak is akad annyi aprópénze, amiért cserébe a drogost bekamerázhatja és bemikrofonozhatja, hogy rögzítse, amint K. Endre épp megpróbálja vesztegetéssel hamis tanúzásra rávenni.

márc. 11. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
63%
4: Nem így van, a biró és az ügyészek KORLÁTLANÚL kiválaszthatják melyik tanuvallomást fogadják el. Ha mondjuk tizen melletted tanuskodnak akkor azokat indoklás nélkül kizárhatja az eljárásból a biroság. De ha találnak egy drogfüggőt akit ezzel befenyíthet, megzsarólhat az ügyészség, akkor abból simán koronatanút csinálhatnak. Ezenkivűl bármikor bármilyen bizonyíték elveszhet, megváltozhat, vagy már eleve a rendőrség ki sem hallgatja a mentő tanut. Vagy ha ki volt hallgatva még egy korábbi szakaszban, akkor meg eltitkolják, egyszerűen nem értesítik a védőt arról a bizonyítékról(ez napi rutin hogy bizonyítékot titkolnak el a védelem elől, ezek általában évek mulva véletlenűl derűlnek ki). Az egész úgymenet van kitalálva, hogy ügyész és biró korlátlanul alakíthatja az ügyet bármilyen érdek szerint. Ha kell egy tömeggyilkost felmentenek, akkor is ha száz alkalommal bevalotta, vagy egy, egy orája született csecsemőre rábizonyítanak egy tömeggyilkoságot.
márc. 12. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
30%

Amilyen a bíróság és a rendőrség állapota, nincs kizárva semmi. Egy rossz ítélet sem. Nem először történne a történelemben. Amerikaban 48 éve ült vki, mire kiderült, hogy ártatlan volt....

Azért én egy saját bevallása szerint heroinista szavára nem nagyon adnék. A riportban azt mondták, hogy kifejezetten ennek a függő srácnak a vallomása juttatta KE-t börtönbe.

Ki tudja mennyi szer lehetett benne, akár vallomástétel közben is. Illetve a bőrszíne is enged egy két dologra következtetni. Úgyhogy én azért megnézném, hogy milyen tárgyi bizonyítékok alapján ítélte el a bíróság.

márc. 12. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
Az előző két hozzászólásban foglaltak marhaságok. Nem igaz. A bíróság KÖTELES meghallgatni a vád és a védelem tanúit is, köteles figyelembe venni a védelem bizonyítékait, a vádlottak vallomásait, az ügyvédeik védőbeszédeit és az általuk bevont szakértőket, illetve VALAMENNYI tanú vallomását is.
márc. 12. 01:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
67%

Azt a tényt, hogy K. Endre bűnös, az is igazolja, hogy kegyelemért folyamodott és kegyelmet is kapott.


A kegyelem intézménye ugyanis kifejezetten BŰNÖSÖKNEK VAN KITALÁLVA, nem pedig ártatlanoknak.


Az államfő nem jogorvoslati fórum , a kegyelem pedig nem felülvizsgálat. Ez egyszerűen BÜNTETÉS-ELENGEDÉS egy BŰNÖS SZÁMÁRA!A tévesen elítélt ártatlanoknak NEM KEGYELEM, hanem JOGORVOSLAT jár és KÁRTÉRÍTÉS!


Ezt nem kegyelmi kérvénnyel, hanem PERÚJRAFELVÉTELLEL lehet elérni - ahogy pl. a móri mészárlás tévesen elítélt áldozata is elérte!


K. Endre ha nem lett volna bűnös, HÜLYE LETT VOLNA KEGYELMET KÉRNI kilenc hónappal a szabadulása előtt, amikor egy téves ítéletért BUSÁS KÁRTÉRÍTÉST kapott volna!


Ő azért kért és kapott kegyelmet ilyen kevéssel a szabadulása előtt, mert neki BÜNTETLEN ELŐÉLET KELLETT, nem szabadulás (hamarosan szabadult volna amúgy is!), a priusz eltörlésére játszott a protekciója által! - ezt meg is kapta.


Mégegyszer mondom: ha ártatlan lett volna, perújrafelvételre játszott volna ő is és a fideszes segítői is, amivel ugyanúgy eltörölték volna a büntetett előéletét, sőt, még jókora kártérítést is kapott volna.


Kegyelmet viszont csakis bűnösök kaphatnak (nem ártatlanok), a kegyelem nem jogorvoslat és nem fellebvitel.


K. Endre bűnös volt - éppen ezért is kellett kegyelemben részesíteni ahhoz, hogy eltörlődjön a büntetett előélete.

márc. 12. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
40%
9: Ez hülyeség, Magyarországon semmiféle kártérítés nincs egy téves itélet esetén, ez nem Amerika. A gyakorlatban még egy téves házkutatás alkalmával lefoglalt értékeket sem lehet visszaperelni a hatoságtól, mert azok elvesznek, megsemmisűlnek.
márc. 12. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!