Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a férfi ugyanúgy képes...

Ha a férfi ugyanúgy képes gondoskodni a gyerekről mint a nő, akkor válás esetén is egyenlő arányban kellene elhelyezni a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Az írek megszavaztak egy alkotmánymódosítást, ami kimondja, hogy a nőnek nem a konyhában van a helye, illetve a férfi ugyanúgy alkalmas a gyereknevelésre, mint a nő.


Akkor gyermekelhelyezési perekben is egyenlősíteni kellene a dolgot, hiszen jelenleg 80%-ban a nő kapja a gyereket ezzel az apát diszkriminálva?márc. 11. 23:09
A kérdező szavazást indított:
Igen, egyenlőség kell a gyermekelhelyezési perekben is
Nem, csak ott kell egyenlőség, ahol ez a nők javát szolgálja
25 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
47%
Azért én férfiként is azt mondom: jobb ha a nő szoptatja a gyereket! :))))
márc. 11. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
46%
Ez egy tévhit. Nem azért ítélik többségében az anyáknak a gyerekeket, mert őket alkalmasabbnak találják, hanem mert az apák nagy része lemond róluk.
márc. 12. 04:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
71%
Ha minden második gyereket az apánál helyeznének el, akkor sem töltené minden gyerek fele idejét az apjánál.
márc. 12. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
40%
A legtöbb apa csak azért akarná maga mellett tudni a gyereket, hogy az anyát büntesse azzal, hogy megfosztja a gyerekétől, de valójában nem akarja gondozni, ápolni, foglalkozni vele.
márc. 12. 07:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 A kérdező kommentje:

2; ez pedig nettó hazugság, az apák jelentős részben szeretnének a gyerekeikkel lenni és nem csak hétvégén.

4; te meg bármibe lefogadom, hogy valami elborult feminista vagy.

márc. 12. 11:20
 6/18 anonim ***** válasza:
51%

Abban az esetben egyetértenék a dologgal, ha apuka is ugyanúgy kivenné a részét a babakorból, foglalkozna a gyerekével és nem csak a válásnál kapálózna. Tehát min. 1 év otthon a babával, míg anyuka dolgozik.

Ehhez képest mi van? Ha válásnál apukához kerül a gyerek, nem ő az, aki napi szinten ellátja, hanem a nagymama vagy az új nő😅 Ennyi erővel az anyjánál is maradhatott volna. Tudom, hogy vannak kivételek, de a többség ezt csinálja. Láthatási időben is ugyanez szokott menni.


Van egy fb csoport, ahol mozaik családos (általában) nők írják ki magukból a bánatukat, és szinte mindenhol ugyanaz a forgatókönyv... Apuka lepasszolja a gyerekeket a nőnek,(akinek ezzel tele van a nem létező faxa) de ragaszkodik a heti, kétheti váltáshoz, miközben napi max fél órát látja a gyerekeit, de akkor sem nagyon teszi oda magát.

Ahogy a 4-es is írta, ezt csak azért csinálják az apák, hogy anyuka nehogy jól érezze már magát.

márc. 12. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:

"Tehát min. 1 év otthon a babával, míg anyuka dolgozik."

De ha az apuka dolgozik, az nem teljesítmény? A pénz, ami ahhoz kell, hogy az anyuka otthon tudjon lenni a gyerekkel berepül az ablakon? Miért lenne több jogod a gyerekhez csak azért, mert a közös feladatokból te azt a részt látod el, hogy vele vagy? Te a pelenkázást, játszást többre tartod, mint hogy eközben valaki megteremti az anyagi feltételeit annak, hogy ezt csinálhasd?

Mióta lett a gyereknevelés ilyen büdös meló és mártíromság a nőknek, ami örömet kellene, hogy okozzon?


"Ahogy a 4-es is írta, ezt csak azért csinálják az apák, hogy anyuka nehogy jól érezze már magát."

Amikor a nő viszi a házat, fél vagyont meg a gyerekeket is válás után azt azért csinálják, nehogy az apuka jól érezze magát az albérletben, ahová száműzve lett?

márc. 12. 12:02
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

"De ha az apuka dolgozik, az nem teljesítmény? A pénz, ami ahhoz kell, hogy az anyuka otthon tudjon lenni a gyerekkel berepül az ablakon?"


Nyilván teljesítmény, de nem elég ahhoz, hogy teljes értékű apa legyen. Minek neki gyerek, ha csak eltartani akarja? Helyet kell cserélni anyukával, hogy ő is dolgozhasson, neki is legyen lehetősége a karriert tovább építeni. A gyereknek is jobb, ha apa is részt vesz az életében, nem csak esténként látja.


"Miért lenne több jogod a gyerekhez csak azért, mert a közös feladatokból te azt a részt látod el, hogy vele vagy? Te a pelenkázást, játszást többre tartod, mint hogy eközben valaki megteremti az anyagi feltételeit annak, hogy ezt csinálhasd?"


Azért, mert én szenvedtem végig a terhességet, a szülést, én adtam fel a karrieremet és én szorítottam magam háttérbe azért, hogy a gyereknek ne kelljen 1 évesen bölcsibe mennie. Ezenkívül enyém a nagyobb felelősség, mert életben kell tartanom a gyereket.

Amúgy csak ennyit látsz a baba gondozásából? Pelenkázás meg játék? Na pont ezért tartom fontosnak, hogy apuka is otthon legyen a gyerekkel, akkor legalább megtapasztalja, hogy nem csak móka és kacagás babával otthon lenni.


"Mióta lett a gyereknevelés ilyen büdös meló és mártíromság a nőknek, ami örömet kellene, hogy okozzon?"


Itt hangosan felröhögtem. 🤣

Mindig is az volt, csak rohadtul nem beszéltek róla, mert szégyen volt. Egy gyerek sokkal több probléma, mint öröm. De mint írtam, ki kell próbálni, mindent átvenni, amit anyuka csinálna meg, neki meg csak annyi legyen a dolga, hogy pénzt keres és esténként játszik egy picit a gyerekkel.

Nagyon érdekelne a véleményed egy-két év otthonlét után, hogy mennyire is volt örömteljes a gyerekeddel töltött idő.


"Amikor a nő viszi a házat, fél vagyont meg a gyerekeket is válás után azt azért csinálják, nehogy az apuka jól érezze magát az albérletben, ahová száműzve lett?"


A nő csak akkor tudja vinni a fél házat, ha ő is tett bele valamit és a házasság alatt vették közösen. Ezenkívül ha a fél házat viszi, akkor annak a másik felét meg az apa kapja nem? Amennyiben eladják, mindketten albérletben kötnek ki, ha a befolyt összegből nem tudnak külön ingatlanokat vásárolni.

Ez a "nő viszi mindig a házat" szöveg már unalmas, mert Magyarországon nem így működik 🤷‍♀️

márc. 12. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
77%

7-es ha a szülők elváltak, akkor anyuka IS dolgozik valszeg, nem otthon van a gyerekkel! A legtöbb magyar férfi sz.ros pártízezer forintos gyerektartást sem hajlandó megfizetni válás után, nemhogy effektíve nevelni a saját gyerekét: szeretni, időt, energiát fordítani rá.


Válás után nem az szokott lenni, hogy az áldozat férfi meggebed, hogy anyuka otthon maradhasson nevelni a gyereket, hanem a bíróságnak kell megítélni a gyerektartást, amit apuka úgy úszik meg, hogy feketézik, nehogy levonják a fizetéséből. Egy ilyenre nem lehet gyereket bízni és egy ilyen alak nem is akar a gyerekkel törődni, csak az anyuka b.sztatása miatt akarná a felügyeletet.

Nincsenek az apukák diszkriminálva, csak a többség sz.rik a saját kölkére, a gyermektelen incelek meg picsognak az ő nevükben.

márc. 12. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

Nem, nem kéne egyenlő arányban elhelyezni a gyerekeket....Az 50-50%-ra való törekvés nem jó ötlet. Válás esetén sokszor a férfi maga sem akarja a gyereket nevelni, max hétvégére látja szívesen, meg esetleg nyaralásra.Persze vannak olyan esetek, ahol az apuka jobb szülő, de.... Vegyük példának az én nevelőszüleimet. Mindketten a szüleim, törvényes képviselőim, mikor váltak anyával kellett mennem, pedig nem akartam, mert anyával egyáltalán nem jöttem ki soha. Apa is szerette volna, ha vele maradnék, de sajnos nem így alakult. Miután elmúltam 18, hozzá költöztem.Sokkal könnyebb lett volna az egész kamaszkor, ha apával maradhattam volna. 🫤

márc. 13. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!