Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted milyen lenne most...

Szerinted milyen lenne most Magyarország, ha nem léptünk volna be az EU-ba? Jobb, vagy rosszabb lenne a helyzet? Miért?

Figyelt kérdés

Szerintem határozottan jobb lenne.


-Az ország sokkal önellátóbb lenne, magunknak termelnénk meg egy csomó mindent amit most más országokból importálunk


-Nem kapna az ország ennyi Nyugati Kultúra-beli hatást, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében jobban élnének jellegzetes magyar és Kádár-rendszerbeli hagyományok


-Olcsóbb lenne a magyar termék, mert azokat lehetne kapni a boltokban védővámok nélkül, a külföldi határozottan drágább lenne a védővámok miatt. Az emberek a magyart vennék és ez fejlesztené a gazdaságot.


-Nagyobb elismerése lenne a mezőgazdasági és az ipari munkáknak, a tercier szektor háttérbe szorulna, több elismerés érné a fizikai munkákat, a fiatalok körében is nagyobb presztízse lenne az ilyesminek.


-A tévében több hazai produkció menne, többször hallatszana magyar zene a rádiókban, nem csak szappanoperában, hanem más műfajban is lennének színvonalas magyar gyártmányú sorozatok (pl. akció, sci-fi), hasonlóan, mint Kubában és itthon ezeknek nagyobb lenne a népszerűsége, mint a külföldinek.-Nem csúfítanák el a városokat Nyugat-Európai stílusú épületekkel és egyéb borzadályokkal, megmaradna a szocreál stílus, mint Budapest és más kelet-európai városok egyedi arcképe


-Magasabb lenne a Jobbik és a Munkáspárt népszerűsége, ezáltal olyan pártok kerülnének hatalomra, akik valóban a két kezükkel tennének a Hazáért, nemcsak a saját nyereségük érdekében hablatyolnának össze-vissza


-Önálló jogrendszert, törvényeket alakíthatnánk ki pl. halálbűntetéssel és egyéb egyediséggel, nem az EU és a Nyugat dirigálna nekünk-Kevesebb lenne a bűnözés, a bűnözők nem tudnánk a tolerancia pajzsa mögé bújni


2011. márc. 22. 19:24
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
51%
Olyan aranyos ez a naiv gondolkodásmód: az EU az oka mindennek, nélkülük a fű is zöldebb lenne, meg az ég is kékebb. :)
2011. márc. 22. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/47 anonim ***** válasza:
60%

Én pedig azt mondom h már rég csődbe ment volna ha pár ország mint Németo. nem tartaná a hátát az ilyen kis országoknak.

És ha nem lennénk benne az EU-ba akkor most ez a kérdés így szólna."Szerintetek milyen lenne most Mo, ha beléptünk volna az EU-ba?

Írhattok bármit de jelenleg csak a negatívumokat soroljátok.Es olyan párt aki tényleg az embereknek akar jó(méghozzá 1X) olyan nem létezik.Max. ellenzékben-addig míg hatalomra nem kerül.

2011. márc. 22. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/47 anonim ***** válasza:
22%
(1X-et olvasd előszörnek)
2011. márc. 22. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/47 anonim ***** válasza:
75%
Az összes hozzászólás végigolvasása utáni véleményem: "Hááát, igen"
2011. márc. 22. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/47 anonim ***** válasza:
32%
Ez tök jó! Jobbak vagytok mint a brian élete. Még még írjatok, még akarok röhögni.
2011. márc. 22. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/47 A kérdező kommentje:

"Ez tök jó! Jobbak vagytok mint a brian élete. Még még írjatok, még akarok röhögni."


Ha te az EU által nyújtott "Panem ez Circenses"-szel beéred, akkor meg is érdemled, hogy röhögj, de tudd, hogy röhögésed eredete az egyszerű elméd, ami pedig számunkra a nevetség tárgya!

2011. márc. 22. 20:17
 17/47 anonim ***** válasza:
4%
Az EU. úgy is kizsákmányol ha nem lennénk benn, így legalább valami alamizsnát kapunk is vissza.
2011. márc. 22. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/47 A kérdező kommentje:

"így legalább valami alamizsnát kapunk is vissza."


Gyáva, meghunyászkodó hiéna!

2011. márc. 22. 20:34
 19/47 anonim ***** válasza:
33%

"-Az ország sokkal önellátóbb lenne, magunknak termelnénk meg egy csomó mindent amit most más országokból importálunk"


Vagy nem. Honnan tudod hogyan alakult volna az élet? De legyen igazad, nem nyitok vitát!"Nem kapna az ország ennyi Nyugati Kultúra-beli hatást, mind a fiatalok, mind az idősebbek körében jobban élnének jellegzetes magyar és Kádár-rendszerbeli hagyományok "


Elárulnád milyen Kádár-rendszerbeli hagyományok? Bocs de most pont azt látom, hogy a hagyományőrzés "lendült fel". És hidd el a nyugati kultúra úgy is bejönne."Nagyobb elismerése lenne a mezőgazdasági és az ipari munkáknak, a tercier szektor háttérbe szorulna, több elismerés érné a fizikai munkákat, a fiatalok körében is nagyobb presztízse lenne az ilyesminek. "


Ez mind szép és jó, de a tapasztalat azt mutatja pont a tercier szektor fejlesztése volt az, ami a legnagyobb fejlődést hozta a nyugati országoknak."A tévében több hazai produkció menne, többször hallatszana magyar zene a rádiókban, nem csak szappanoperában, hanem más műfajban is lennének színvonalas magyar gyártmányú sorozatok (pl. akció, sci-fi), hasonlóan, mint Kubában és itthon ezeknek nagyobb lenne a népszerűsége, mint a külföldinek. "


Ezt te sem gondoltad komolyan ugye?"Nem csúfítanák el a városokat Nyugat-Európai stílusú épületekkel és egyéb borzadályokkal, megmaradna a szocreál stílus, mint Budapest és más kelet-európai városok egyedi arcképe"


Megmondanád miért is jó nekünk, hogy megmaradunk a szocreálnál? Bocs de szerintem elég rondák a régi épületek."Magasabb lenne a Jobbik és a Munkáspárt népszerűsége, ezáltal olyan pártok kerülnének hatalomra, akik valóban a két kezükkel tennének a Hazáért, nemcsak a saját nyereségük érdekében hablatyolnának össze-vissza "


Ez megint csak feltételezés. Egyáltalán nem biztos, sőt az is lehet, hogy kisebb lenne. Azért kíváncsi lennék az érvelésedre ebben a témában....


"Önálló jogrendszert, törvényeket alakíthatnánk ki pl. halálbűntetéssel és egyéb egyediséggel, nem az EU és a Nyugat dirigálna nekünk "


Mi a f@sznak halálbüntetés? Ráadásul a példa alapjában rossz, ugyanis az USA-ban, ami azért eléggé nyugat van halálbüntetés. Azt nem említem, hogy senki élete fölött nem rendelkezhetünk, nem még a gyerekgyilkos pedofil élete fölött sem, nem akkor sem ha az enyémet ölte volna meg."Kevesebb lenne a bűnözés, a bűnözők nem tudnánk a tolerancia pajzsa mögé bújni"


Igen.... a szemét EU miatt magas a bűnözés....

2011. márc. 22. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/47 A kérdező kommentje:

"Elárulnád milyen Kádár-rendszerbeli hagyományok?"


Ebbe most nem megyek bele. Ha szerinted itt a szovjet idők alatt nem alakult ki egy egyedi kultúra akkor nemtudom mit szóljak.


"Ez mind szép és jó, de a tapasztalat azt mutatja pont a tercier szektor fejlesztése volt az, ami a legnagyobb fejlődést hozta a nyugati országoknak."


És miért kéne nekünk a Nyugatot majmolni. És miért pont a materiális értelemben vett "fejlődés" a legfontosabb? A kultúrális, társadalmi, közösségi fejlődés miért szorul háttérbe?


"Ezt te sem gondoltad komolyan ugye?"


De igen.


"Megmondanád miért is jó nekünk, hogy megmaradunk a szocreálnál? Bocs de szerintem elég rondák a régi épületek."


Azért mert ez Kelet-Európa, nempedig Nyugat. Ha itt is olyan épületek lennének, mint Londonban, Párizsban, azzal elveszne az egyediség!


"Mi a f@sznak halálbüntetés?"


Mert pl. az aki más életét elveszi az halált érdemel. Szemet szemért, fogat fogért, az egyik legalapabb törvénynek kéne, hogy lennie.


"Igen.... a szemét EU miatt magas a bűnözés...."


Az EU előbb és főleg a Rendszerváltás előtt alacsonyabb volt ne is tagadd.

2011. márc. 22. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!